Foto: commons.wikimedia.org

Goran Višnjić i njegova supruga Ivana smatraju da je veganstvo ispravniji način života koji ima dobrobiti i za životinje i ekologiju. Ivana i Goran aktivno se zalažu za prava životinja i tvrde da je veganska prehrana pomogla njihovoj djeci kada su imali zdravstvenih problema.

atma.hr – 78
Posljednjih nekoliko godina, veganstvo je postalo globalni trend: prema nekim procjenama, trenutačno je u svijetu više od 75 milijuna deklariranih vegana, a taj je postotak iz godine u godinu sve zamjetniji i utjecajniji. Popularizaciji vegetarijanstva i veganstva pridonose i slavni pripadnici, primjerice Joaquin Phoenix, James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Madonna, Sir Paul McCartney, Zac Efron, Sia, Kat von D, Mike Tyson, Miley Cyrus, Morrissey, Russell Brand, Billie Eilish, Ariana Grande, Stevie Wonder, Moby, Natalie Portman, Forest Whitaker, Pamela Anderson, Bill Clinton, Venus Williams, Bryan Adams, Lewis Hamilton, Benedict Cumberbatch, Ellie Goulding, Jessica Chastain, Woody Harrelson, Alicia Silvestrone, Liam Hemsworth, Lisa Bonet, Rooney Mara, Jared Leto, Erykah Badu, Peter Dinklage, Stella Mccartney i mnogi drugi…

Najpoznatiji hrvatski vegan u Hollywoodu je 47-godišnji glumac Goran Višnjić, gorljivi promicatelj prehrane bez namirnica životinjskog podrijetla, koju je prigrlila i cijela njegova obitelj: supruga Eva te djeca Tin, Vivien, Vigo i Lana Lourdes.

atma.hr – 39

Na primjeru svoje obitelji, Goran i Ivana Višnjić uvjerili su se koliko je dobar ovakav način prehrane. Veganstvo je njihovom sinu Vigu pomoglo kada je imao ekcem na koži.

“Nitko nije znao kako da mu izliječi ekcem na koži. Kada smo mu, isključivo iz humanih razloga, iz prehrane izbacili mliječne proizvode, sve mu se povuklo u roku od nekoliko dana”, ispričao je Višnjić za Gloriju.

I njegova kćer Lana imala je ozbiljnih zdravstvenih problema i bila je teško bolesna i ovakav način prehrane pomogao joj je da bude bolje.

atma.hr – 75
“Lana je svojevremeno bila teško bolesna, imala je autoimunu bolest i razni specijalisti su joj prognozirali presađivanje jetre. Uz veganstvo i uzimanje određenih vitamina stanje joj se toliko popravilo da joj je krvna slika sada savršena”, izjavio je Višnjić.

Kaže kako on i supruga Ivana smatraju da je veganstvo ispravniji način života koji ima dobrobiti i za životinje i ekologiju.

Ivana i Goran Višnjić aktivno se zalažu za prava životinja i dali su i veliku podršku azilu za napuštene životinje na Žarkovici u Dubrovniku.

mondo.ba/ gloria/ atma