Art: Adam Scott Miller

Tajna vašeg napredovanja po stazi svjesnosti je da ste što više u sadašnjem trenutku, a što manje u prošlosti ili budućnosti. Put do toga je da se oslobodite blokada na mentalnom i emocionalnom planu, tako što ćete samo jednom otići u prošli događaj koji vas opterećuje, razriješiti ga i razumjeti lekciju koju vam je donio i s tim onda za sva vremena završiti. Ako želimo podići svoju vibraciju na višu razinu, ovo je jedini put.

atma.hr – 52
Što si više u sadašnjem trenutku, što manje misliš o prošlosti (ili budućnosti), događa se poslije izvjesnog vremena da se sve manje sjećaš doživljaja iz prošlosti. Primijetili ste da se tijekom dana vrlo često vraćate na stvari koje su vam se događale u prethodnom periodu života i ako se više fokusirate na njih, to ste manje u sadašnjosti.

Kada shvatite da je stalno vraćanje i prežvakavanje događaja od prije 10 i 20 godina totalno kontraproduktivno (osim kad radite na razrješenju neke konkretne blokade iz prošlosti), tada ćete početi sve više usmjeravati se na ono što radite ovdje i sada.

Kada si što više u ovdje i sada, tada se približavaš stanju tzv. Nulte točke. Što si bliže toj nultoj točki, aktivira se tvoja multidimenzionalnost o kojoj malo tko razmišlja. Obično to pročitamo kao podatak, ali nismo do kraja osvijestili što to za nas znači. Biti u nultoj točki je stanje koje vas približava stanju buduće Prosvijetljenosti, zato što se tada aktiviraju sve naše povezanosti s drugim proširenjima naše duše, s našim Višim ja i našim Ja Jesam Prisustvom.

Dakle, aktiviramo veze i sa svojim paralelnim postojanjima u drugim dimenzijama i na drugim razinama Svijesti. Moramo znati da u ovom sada trenutku vi postojite ne samo u tom tijelu i u ovom 3D, već  proširenja vaše duše postoje i na puno višim razinama Svjesnosti pa tako postoji vaše Ja, koje je na primjer na 7. ili čak 9. razini gustoće Svjesnosti, a vi ste npr. na 4. razini ovdje i sada.

Zašto je ovo podatak bitan za pojavu gubljenja pamćenja? Zato što se u nultoj točki počnete povezivati do kraja sa svim svojim drugim aspektima, shvaćate da su prošlost, sadašnjost i budućnost – istovremene i postoje samo u linearnom vremenu. U stvarnosti, ovakvo linearno vrijeme postoji samo u određenim sunčevim sistemima i dimenzijama.

Zato vaša prošlost gubi svaki značaj za vas. Naime, događa se jedan biološko-kemijski proces u mozgu, ali i u cijelom vašem biću. Ove nevidljive veze koje vas  povezuju s vašim višim sebstvima i postojanjem u drugim dimenzijama, brišu iz vašeg mozga sve što nije na razini i vibraciji tih multidimenzionalnih dijelova vas samih.

atma.hr – 52
Opterećujuća prošlost, po svojoj vibraciji, ne spada u vaše novo stanje bića. I zato je tajna vašeg napredovanja po stazi svjesnosti da ste što više u sadašnjem trenutku, a što manje u prošlosti ili budućnosti. Put do toga je da se oslobodite blokada na mentalnom i emocionalnom planu, tako što ćete samo jednom otići u prošli događaj koji vas opterećuje, razriješiti ga i razumjeti lekciju koju vam je donio i s tim onda za sva vremena završiti.

Ako ste dobro obavili ovaj proces, vaše misli i vaši osjećaji neće vas više vraćati na taj specifični događaj iz prošlosti. Jer mi se obično vraćamo na ono što nas opterećuje iz prošlosti. Ili nismo nekom oprostili, ili sebi nismo oprostili što smo dozvolili da dođemo u tu situaciju, ili nam je otišao netko drag pa još uvijek žalimo za tom osobom, ili nas je netko ili nešto jako povrijedilo i ostavilo dosta neiskazane ljutnje bijesa pa i mržnje.

Svi ti nepoželjni osjećaji i misli stalno nas vuku u prošlost, a što u velikoj mjeri snižava našu opću vibraciju. Zato i kažem da se u prošlost dobro vratiti još samo jednom – da bismo se riješili te blokade i potom nastavili živjeti u prosvjetljujućoj sadašnjosti. Ako želimo podići svoju vibraciju na višu razinu, ovo je jedini put.

atma.hr – 52
Kad tako učinimo za više situacija iz prošlosti, tada smo se riješili blokada i naša podsvijest i svijest nemaju potrebu stalno se vraćati nazad. Kada smo to dovršili, taj događaj polako odlazi u zaborav. Za njim odlaze u zaborav i drugi događaji iz prošlosti i sve više se briše ona baza podataka koja nam u biti više nije ni potrebna.

I kada nas neki znanac iz mlađih dana podsjeti na neki događaj, a mi ga se uopće ne sjećamo, ne živcirajte se. Niste postali dementni, to vaš mozak samo prespaja na nove vibracije i energije i briše iz vašeg sjećanja ono što nije na razini vaše sadašnje vibracije. Isto tako, mozak oslobađa „mjesto“ za ove nove podatke i informacije koje dolaze iz vaših multidimenzionalnih sebstava.

Točnije, naš „najpametniji“ organ počinje funkcionirati na sasvim drugačiji način jer se u njemu aktivira onih 90 procenata uspavanih sposobnosti koje su sve ove godine bile neaktivne. Vi tada postajete sposobni djelovati simultano s rijekom događanja u vašem životu na savršen i za vas najbolji način. Aktiviraju vam se sve više telepatija, intuicija te brojne druge sposobnosti o kojima ste dosad samo čitali.

Zato, dozvolite svom mozgu i svom biću da vas oslobode nepotrebnih tereta  iz prošlosti, vratite se  u sadašnji trenutak, bivajući u njemu što više tijekom dana i vidjet ćete – vaša promjena iz ljudskog bića u tzv. galaktičkog čovjeka odnosno biće više razine Svjesnosti, događat će se sve brže i sve očiglednije.

banner himalajska lampa

Pri tom treba opet ponoviti da je rad na sebi od presudnog značaja za postizanje viših razina Svjesnosti. Gubitak pamćenja u tom procesu nije nikakva bolest nego nusprodukt koji vas vodi ka razinama Svijesti i drugačijem obliku postojanja.  Otkrivanjem svoje prave prirode kao duše te shvaćanjem svih moći i sposobnosti te duše, vaš život će se iz temelja promijeniti i vi ćete postići puno višu razinu Svjesnosti nego dosad.

Želim vam da što intenzivnijim radom na sebi što prije stignete do takvoj stanja, a prakticiranje bivanja u „ovdje i sada“ nezaobilazan je dio rada na sebi.

Utočište – Sanctuary