Foto: pexels.com

Ljudi uglavnom razmišljaju: „Ja imam svoje materijalne odgovornosti, a također i svoju duhovnu stranu i to su dvije oprečne strane mog života.“ Međutim, Bhagavad-gita poučava o njihovoj harmoniji. Koji je to proces pomoću kojeg možemo uskladiti naše svjetovne dužnosti i duhovni život te ih povezati u jednu svjesnost?

Sveti spisi govore kako trebamo imati duhovna druženja, slušati poruku božjih učenja i Njegovih odlika i djelatnosti i svakodnevno meditirati na Njegova sveta imena. Ako to radimo s potpunim uvjerenjem, duhovna će se ljubav probuditi u našim srcima.

Drugim riječima, birajte svoje društvo, čitajte knjige (ili internet portale ako ste već na internetu) s duhovnom porukom, razgovarajte o temama koje uzdižu svijest, podijelite svoja iskustva i meditirajte na sveta imena Boga, bilo kroz skupni kirtan ili osobnu meditaciju.

Prethodna objavaTri energije Apsoluta
Slijedeća objavaAyurvedski savjeti za zimsku prehranu
Avatar photo
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".