Severina Vučković (Split, 21. travnja 1972.), hrvatska je pop pjevačica. Višestruko je nagrađivana na festivalima diljem Hrvatske, ali i u susjedstvu. Izdala je dvanaest studijskih albuma, dobitinica je nagrade “Zlatna ptica”, za najtiražnijega izvođača desetljeća i predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2006. godine s pjesmom “Moja štikla”. Njene najpoznatije pjesme su: “Dalmatinka”, “Prijateljice”, “Trava zelena”, “Djevojka sa sela”, “Ja samo pjevam”, “Virujen u te”, “Gas, gas”, “Brad Pitt”, “Uzbuna” i druge.

atma.hr – 52
Severina je rođena u podznaku Raka (Karkata). Ovaj podznak krase emotivnost, brižnost, podrška, zaštita, sklonost stabilnosti i sigurnosti, nježnost, suosjećajnost, intuitivnost, maštovitost, naklonjenost domu, promjenjivost raspoloženja, osjetljivost.

Podznak Raka nalazi se u Pushya nakshatri (jedna od 27 lunarnih zvijezda), koja je povezana s obiljem, rastom, bogatstvom, kao i „s najboljem od svega“. Pushya promiče slavu i popularnost, ali i daruje nesebičnost i filantropske sklonosti. Pushya je povezana s Brihaspatijem (Jupiter), koji vlada govorom, oratorskim vještinama, rječitošću, mudrošću, srećom, aristokracijom, kao i religijom.

U podznaku (1. kuća) smjestio se Mjesec, dakle, u svom vlastitom znaku, Raku (u vrlo uskoj konjukciji od 3°, što je vrlo pozitivno). Ovo je iznimno povoljan i snažan položaj, koji daje osobi kraljevske sklonosti, energičnu narav, neobičnost, snažnu imaginaciju, bogatstvo, život u izobilju, eleganciju, smisao za lijepo, sklonost užicima i luksuzu, ljubav prema umjetnosti, težnju za promjenama i novim iskustvima. Mjesec se nalazi u Ashlesha nakshatri, što ukazuje na snažnu seksualnost, nesporazume, skandale i bolne rastanke.

Severina je rođena na 9. dan uzlazećeg Mjeseca (Shukla Navami), što dodatno pozitivno utječe na uspjeh u životu.

Negativni utjecaj na podznak Raka daje Ketu, zloćudni planet, koji se ovdje našao u konjukciji s Mjesecom. Ketu je sjenoviti planet (chaya graha), koji općenito predstavlja psihičku nestabilnost, iluziju, obmanu i prijevaru. U konjukciji s Mjesecom (um, psiha), koji je njegov zakleti neprijatelj, Ketu (sjenoviti planet) nastoji “pojesti” i obmanuti Mjesec (um), pa ova kombinacija često ukazuje na pojačanu nervozu, hipersenzitivnost, depresiju, ekscentričnost, nezadovoljstvo, iluziju, obmanu, prijevaru, manipulaciju, sumnju, nedostatak motivacije, razočaranje, i česte promjene u životu. Budući da je Ketu planet koji korespondira s astralnim sferama, osoba je često uvjerena da vidi stvari iz nekog svog posebnog ugla viđenja, što je obično suprotno onome što vide osobe iz njene blizine. To je često može uvući u brojne nesporazume i svađe s bliskim osobama. Na ovakav zloćudan i obmanjujući utjecaj Ketua (iako on, s pozitivne strane, može dati osobi i snažnu intuiciju, proročanske snove i paranormalne sposobnosti), koji će je pratiti cijeli život (1. kuća predstavlja rano djetinjstvo, ali i cjelokupan život), Severina mora obratiti posebnu pozornost.

Poželjno je i da Severina obrati pažnju i na moguće bolesti u području glave (1. kuća), jer Ketu ukazuje na bolesti koje se teško dijagnosticiraju, kao i na rane i operacije.

Pored Mjeseca, najsnažniji planet u Severininom horoskopu je Sunce (težnja, ambicija, samopouzdanje, karizma, snaga volje, kreativno izražavanje), koje se nalazi fenomenalno dobro smješteno u egzaltaciji (iznimno snažna povoljnost) u Ovnu (inicijativnost, ambicioznost, pionirski duh, neovisnost, hrabrost, natjecateljski duh), i to u 10. kući koja predstavlja karijeru, posao, biznis, uspjeh, slavu i javni ugled.

Sunce je vladar 2. kuće koja predstavlja novac i zaradu, a smješteno u 10. kući ono ukazuje da će joj njena karijera donijeti bogatstvo, uspjeh i svepovoljnost.

Sljedeći povoljan planet u Severininom horoskopu je Venera (umjetnost, glazba, luksuz, moda, elegancija), koja se nalazi u 11. kući (novčani dobici, prihod od karijere, dodatni prihod, priznanja i nagrade, ispunjenje želja), u svom vlastitom znaku, Biku (udobnost, luksuz, senzualnost, odlučnost, umjetnost), što joj dodatno osigurava životni uspjeh i novca u izobilju.

Veneru slijedi Jupiter, koji se nalazi u 6. kući, također u svom vlastitom znaku, Strijelcu (odvjetnici, pravo, sudnica, parničenje). Ipak, 6. kuća pripada dushthanama, lošim kućama, a predstavlja parnice i svađe, a budući da je Jupiter signifikator djece, te ujedno i supruga (u ženskom horoskopu), ovo ukazuje na situaciju koju trenutno proživljava sa svojim sinom i bivšim mužem, Milanom Popovićem. Srećom, Jupiter je dobroćudan planet, a ujedno i blagonaklon za podznak Raka, pa će ovaj spor s njenim bivšim mužem vjerojatno u svojoj konačnici završiti povoljno za obje strane.

U 7. kući nalazi se zloćudan Rahu. Ovo je vrlo nepovoljna situacija, jer 7. kuća predstavlja brak i bračnog partnera, a Rahu označava skandale (praćene masovnim medijima), proturječnosti, te nagle uspone i padove, što govori da će Severina teško naći dužu sreću u bračnoj zajednici.

Agresivni, strastveni i temperamentni Mars vlada 5. kućom (ljubavne veze), i aspektira Jupitera u 6. kući (svađe, neprijatelji, razmirice, poniženost, prepreke, brige), a zbog njegovog lošeg smještaja u neprijateljskoj kući (11. kuća, znak Bika), u konjukciji s dva njegova ljuta neprijatelja (Venera i Saturn), govori da će Severina imati brojne ljubavne veze koje će iznenadno, nesretno završiti.

Spomenuti Rahu i Mars, kao i Mjesec u Ashlesha nakshatri, odgovorni su za skandal i njen narušeni ugled zbog nesretne video vrpce, s koje je Internetski portal “Index.hr” objavio nekoliko fotografija na kojoj je snimljena u intimnom odnosu s jednim muškarcem, što se dogodilo 2004. godine, u planetarnom razdoblju (Maha dasha) Venera-Jupiter-Saturn. Saturn (nevolje, prepreke, tjeskoba, brige, izolacija, sram, ljaga), koji se nalazi u konjukciji s njegovim ljutitim neprijateljem, Marsom, iz 11. kuće nepovoljno aspektira podznak (sreća u cjelini, slava, ponos), te 8. kuću (najzloćudniju dushthana kuću u horoskopu), koja predstavlja iznenadne nevolje, skandale, spletke i preokrete, što logično objašnjava spomenuti problem s video vrpcom.

atma.hr – 52
Severina je u poznatom procesu tužila “Index.hr” zbog povrede privatnosti i dobila presudu. Očito je kako je snažan i dobroćudan Jupiter (smješten u svom vlastitom znaku, Strijelcu), o čemu smo ranije govorili, pomogao da parnica na kraju završi u njenu korist.

Njen uspon (i konstantan uspjeh) u karijeri započeo je s Maha dashom (planetarno razdoblje) snažne i povoljne Venere (glazba, umjetnost), koja je trajala od 1993. godine, pa sve do kolovoza 2013. godine.

Od tada, dakle, od kolovoza 2013., Severina je ušla u planetarno razdoblje Sunca, koje traje do kolovoza 2019. godine. Kao što smo spomenuli, Sunce se nalazi u egzaltaciji (iznimno snažna povoljnost) u Ovnu, u 10. kući koja predstavlja karijeru, uspjeh, slavu i javni ugled, što govori da će Severinina karijera i u ovom razdoblju (unatoč povremenim i kratkotrajnim problemima) biti uglavnom stabilna i produktivna.

Nikola Đurđević, vedski astrolog, jyotish-vedska-astrologija.com