Danas biste pripremili nešto lagano, ukusno i od svježeg povrća, koje imate iz vlastitog vrta?

Onda su punjene tikvice pravi izbor za vas.

Mnogima već omiljeno ljetno jelo donosimo u kombinaciji s paprikom, rajčicama, špinatom i aromatičnim bijem, koja jednako dobro prolazi ne samo kao ručak, nego i kao ukusna večera.

Obilje hranjivih i zdravih sastojaka vašem će organizmu osigurati potrebne doze vitamina, minerala i vlakana, dok će vaše nepce uživati u isprepletenim mirisima i okusima koje donose povrće i začini.

Ovu varijantu jela možete pripremiti i na roštilju ili grill tavi.

Izvor: alternativa-za-vas.com

atma.hr – 52




Sastojci: 

  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, usitnjen
  • 1 svježa crvena paprika, narezana na sitne komadiće
  • 2 rajčice, narezane na sitne komadiće
  • 6 tikvica
  • 1 šalica svježeg špinata, narezanog
  • 1 šalica kuhane kvinoje
  • 4 svježih listića bosiljka
  • svježi timijan
  • 1 jušna žlica ribanog parmezana (po želji)
  • 2 mozzarella sira, naribana (po želji)
  • sol i papar – po želji

Priprema: 

U tavi na ulju popržite luk i papriku, dok ne omekšaju.

U međuvremenu uzdužno prepolovite tikvice i očistite ih žlicom. Komadiće koje ste očistili sačuvajte za nadjev.

Luku i paprici dodajte narezanu rajčicu, tikvice, listiće timijana te začinite solju i paprom. Pirjajte još nekoliko minuta. Dodajte špinat i miješajte dok ne omekša.

Sklonite tavu s vatre, dodajte smjesi kuhanu kvinoju i usitnjeni bosiljak, parmezan (po želji), promiješajte i ostavite sa strane.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

Napunite tikvice nadjevom te pecite 40 minuta u pećnici, na papiru za pečenje.

Mozzarellu nemojte staviti odmah, nego tek nakon 30 minuta pečenja.

Poslužite toplo.

Uživajte u ovom zdravom, ukusnom i hrskavom ljetnom obroku!

atma.hr – 52




Izvori korišteni u članku uključuju:
http://www.tasteloveandnourish.com