Svi danas pričamo o emocijama i njihovom utjecaju na organe. Kada sam 2009. studirala Energetsku medicinu u Madridu, bilo mi je čudno zašto nitko o tome ne piše. Skupila sam hrabrost i odvojila vrijeme za intervjue u kojima sam objašnjavala kako ljutnja paralizira i onemogućuje iskorak, mržnja stvara ciste na jajnicima, ogovaranje povećava štitnu žlijezdu.. Danas s ovolikom vremenskim odmakom, primjećujem da je zanimanje za ove teme ogromno. Društvene mreže vrve od savjeta, ideja, uvida… Primjenjujemo li sve to na SEBI?

atma.hr – 52
Ova bi Planeta trebala isijavati mudrost, ljepotu, empatiju, dobronamjernost, predusretljivost, prihvaćanje drugih ljudi bez razmišljanja što nam to donosi. Jesmo li spremni na bezuvjetnu ljubav? Možemo li osjetiti što to stvarno znači? Harmonija u primanju i davanju. Koliko puta smo čuli – ja više volim davati, ne znam primiti. Netko vam je uputio lijepu riječ, kompliment, a vi ste zbunjeni, bez riječi okrenuli leđa ne znajući kako se ponašati. Rado drugima kupujete poklone, izbjegavate ih primiti.

Netko vam je podario sebe. Zbunjeno ili pak nezainteresirano odbijate ponudu. Što ti imaš što bi mene moglo zanimati? Oh, pa on mi nudi ruku podrške, toplinu zagrljaja, osjećaj da nisam sama, vrelinu strasnih emocija… njegove riječi griju moju dušu. Uživam s njim razmjenjivati boje svakodnevnice. Prija mi da kroz život, bez tereta prolazimo sva iskustva. Uživam s njim šutjeti, jednostavno biti što jesam. Je li to ono što se zove ljubav? Ili je ljubav sigurna materijalna budućnost. On je jak, zgodan, macho tip… Sve žene ga stidljivo gledaju. U meni kulminira ponos što sam baš ja njegova izabranica. Nakon nekog vremena kad prvi val zaljubljenosti prođe, primjećujemo da ga druge djevojke i dalje znatiželjno promatraju. Ali sad i on na njima više zadržava pogled… I kreće panika… Da li me voli?? Što on vidi u njima? Zar ja nisam dovoljno dobra za njega? Što smo zaista u stanju ponuditi? Prepoznajemo li vlastitu vrijednost? Kako se ona mjeri?Koliku količinu ljubavi smo spremni ponuditi? Imamo li je sami za sebe?

atma.hr – 52
U osnovnoj školi, prvi i osnovni predmet bi trebao biti – upoznaj i zavoli Sebe da bi te drugi razumjeli, prihvatili, voljeli. Izgradnjom vlastitog identiteta, izgradili smo temelj i bedem svoje osobnosti. Neoborive tvrđave koja se postojano nosi s izazovima! Brušenje grubih faseta, čini da uživamo u otkrivanju dragulja svoje autentičnosti. Prihvaćanjem svojih emocija, spremni smo prihvatiti i tuđe.

U dnevnoj razmjeni oblikujemo ono što zovemo ŽIVOT. Prešutni sporazumi, izgovoreni i neizgovoreni, čine strukturu naših odnosa. Prepoznajemo li u njima ljubav, savršenu razmjenu u primanju i davanju? Od srca srcu.

Otkrijmo zajedno definiciju ljubavi!

Aleksandra Maksimović, Alvita plus