Jedno je sigurno, a to je da sam možeš birati misli koje te čine sretnim ili nesretnim. Jer imaš pravo birati!

Stoga je mnogo lakše imati pozitivnije misli u sebi, od onih koje te sputavaju u ostvarenju kvalitetnog života.

atma.hr – 52
Kada odrasteš i počinješ sam donositi odluke o sebi, važno je znati da možeš sam birati misli koje ti pomažu, od kojih se osjećaš bolje, koji dopuštaju da tvoji ‘kreativni sokovi’ nesputano teku. Misli koje dopuštaju da se svaki dan malo pomalo pomičeš iz ‘sigurne zone’ i osiguravaju ti polje bespuća kvalitetnog života.

Svima nam se potkrade negativna misao i/ili čak misaoni negativni ishod neke situacije koja nam je bitna. Primjer dok želimo briljirati na ispitu, na intervjuu za posao, nekima čak se negativan ishod pojavi i kad žele nekog cool pozvati na piće. I to je u redu, jer znanstvenici i dalje dokazuju da kroz naš um prođe dnevno 55 000-70 000 misli. No problem nastaje  kada te misli mahom jedna za drugom talože nevjericu, diskreditiranje sebe, omalovažavanje sebe i drugih, ‘judgemental’ stav koji ti ne pomaže, te kada te misli nemaju prosperiteta, a otežavaju bistvovanje i udaljavaju od života samoga.

Fiziologija tijela tada radi svoje i navikava naš um na misli koje njegujemo. Sada kada znaš malen dio moći svojeg uma, jasno je da smiješ izabrati misliti ono što te uveseljava, jer smiješ birati.

atma.hr – 78
Vjerojatno si netko tko tu i tamo škicne TV, YT, i ine aplikacije, pa ti je jasno da je mnogo vjerojvanja o svačemu. Netko voli yogu, netko vježbanje, netko voli  spiritualnost, netko je briljira u šminkanju, netko zagovara bespogovorno znanost, netko Boga, neki vole
misli u kojima je Zemlja ravna ploča ili ravno Sunce, netko voli prirodu i njene ljepote, neki njeguju svakodnevni bolji odnos prema sebi i drugima, netko radi na području umjetnosti, plesa, glazbe, slikanja, filma, stripova etc.

Dakle svatko je izabrao ono što ga veseli u potpunosti. Ti izaberi ono što tebe veseli. Izaberi misli koje rezoniraju sa tvojom dušom. Uzimaj one misli koje te čine boljom osobom, sretnijom osobom, kvalitetnijom. Biraj one misli od kojih se osjećaš bolje, jer misli
su povezane sa emocijama, a dobre emocije se i rađaju kada imamo bolje misli.

Jedna je istina, a to je da ukoliko si u stanju zamišljati bilo kakav ishod o nečemu, čak i ako taj ishod u tebi izaziva negativne emocije, možeš zamišljati, vizualizirati dakle i bilo kakav pozitivan ishod toga o čemu razmišljaš.

atma.hr – 52
Misli i tvoje emocije neka rade za tebe, a ne protiv tebe. Na kraju dana nitko neće doći i reći, hej ti si me natjerao da zamišljam i razmišljam loše. Niti će itko doći i reći, ola, ja sam sretna misao, idemo malo razmišljati pozitivno! Ne, na kraju dana, shvatit ćeš da si ti gospodar svoga uma i da smiješ misliti o bilo čemu. Maštati bilo što, vizualizirati ono što u tebi pobuđuje najbolje. Tako malo pomalo sa djelićem znanja, vjerovanjem u sebe i sa ljubavlju prema
sebi možeš promijeniti stav, ‘mindset tj. mentalni sklop’. Ili stručno fiziologiju uma. Sa time naravno duše i tijela, te si podariti kvalitetniji, ispunjeniji život, jer sam biraš misli koje mjenjaju tvoj stav prema sebi, okolini i pobuđuju emocije zbog kojih želiš ostati sretan zauvijek.

Plus afirmacija: Dovoljno sam snažan da biram misli koje me usrećuju i čine moj život čarobnim, svakoga dana!

Napisala: Nera Crnčić
https://www.facebook.com/Skillenergycoach/

95 SADHGURU

ENLIGHT BAKRENE BOCE BANNER 696 X 290

Prethodna objavaKako pronaći ljubav svog života?
Slijedeća objavaŠto mi to zapravo tražimo?
Nera Crnčić
Oduvijek sam znala da je mnoštvo energije, izvan spektra poimanja naših osjetila kojima se inače služimo. Oduvijek sam i svoj život pokušavala kreirati po tome sebe. No u jednom trenutku sam to ostavila po strani i okrenula se kreaciji društvenog marketinga, koji me gotovo stajao života. I zatim sam se vratila na put koji slijedi energetsko duhovni put, pomogla sebi, a nastavila pomagati i ljudima oko sebe u raznim područjima života. Uvijek sam se bavila i umjetnošću i znanošću i nisam razdvajala ta polja. I svakime sa kim radim, radim individualno, jer svaka je duša, energija, tijelo i um poseban.