atma.hr – 52
Često kada smo tužni, depresivni ili nam je dosadno posežemo za hranom. Tugu i depresiju kao u hollywoodskim filmovima liječimo sladoledom i kolačima, dosadu pak raznim grickalicama…

U današnje vrijeme hrana nam ne služi samo za preživljavanje, ona nam je i sredstvo popunjavanja naše emocionalne praznine. Od najranijeg djetinjstva tješe nas hranom i sigurno ste barem jednom vidjeli situaciju da se upakanom djetetu nudi slatkiš kako bi prestalo plakati.  Takvo ponašanje se u odrasloj dobi intenzivira i nastavljamo u tom naučenom obrascu, samo ga još dodatno povećavamo raznim vrstama hrane za razne emocije. I na taj način se debljamo i postajemo još tužniji i depresivniji jer emocionalna glad nije utažena, samo joj je trenutno udovoljeno.

Emocionalnu glad ćete najlakše prepoznati po tome što dolazi iznenada i javlja se kao želja za baš određenom vrstom hrane (slatkiši, grickalice, pizza, sladoled…) a pri tome se javlja osjećaj krivnje kada je pojedemo.

Najvažnije u svemu tome je naučiti nositi se s vlastitim emocijama bez hrane. I naravno osvijestiti uvjerenja i obrasce ponašanja koji su pokretači takvog ponašanja..

Osvještavanje vašeg problema i onoga što vam nedostaje ili vam izaziva stres u vašem životu prva je stepenica na putu prema zdravom načinu jedenja. Jer zapravo su emocije, a ne fizička potreba ti koji vas tjeraju na prejedanje.

Svi mi ponekad jedemo iz emocionalnih razloga, bio to stres, tuga, ljutnja ili veselje, ali kada nam to počne predstavljati problem vrijeme je da rješavamo te neprorađene i potisnute emocije.

atma.hr – 52
Tapkanje, kao tehnika emocionalne slobode i psihološke akupresure odličan je način otpuštanja svih negativnih emocija koje godinama skupljate u sebi. A jednom kada ih priznate, proradite i otpustite i vaša emocionalna glad će nestati.

Vođena osobnim iskustvom kreirala sam 45-dnevni intenzivni program”Tapkanjem do idealne težine” u kojem radimo upravo na vašim svjesnim i nesvjesnim UZROCIMA emocionalne gladi. Više o programu pročitajte na linku.

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
Savjetovanje, coaching, tapkanje
095/5488805
[email protected]
FB : Inkubator sreće

atma.hr – 52
Prethodna objavaIzvorna Duhovnost
Slijedeća objavaCiklusi u danu koje bi gotovo svatko trebao razmotriti
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.