atma.hr – 52
I nije bitno da li ti suze teku ili ti dolaze ideje o bespomoćnosti ili besmisla u tome što sada radiš ili u osvrtu na ono što si s nekim gradio. Mrak koji dolazi je samo iluzija. Bilo bi jako dobro da to što prije shvatiš. Učini što je potrebno kako bi napravio sada i odmahrazliku između tog energetskog mulja u kojem se valjaš i lakoće postojanja u svjetlosti novog izbora. Izbora da budeš čista ljubav bez obzira na sve.

Teško ti je? I to je izgovor da uništavaš svoj život i da se bahato ponašaš prema životnim blagoslovima? Nešto nije po tvojoj volji pa ti usta nekontrolirano brbljaju  bijesom stvorene riječi, koje bez cenzure prelaze preko tvojih usana? Preko tih istih usana koje znaju moliti, koje znaju reći hvala, koje znaju ljubiti i voljeti?

Koja je to sljepoća uma koja te je zadesila kada se tako lako predaješ? Koje su to sile u okruženju koje te kao okovi vuku u podzemlje tvog postojanja? Kako li racionaliziraš bijes koji je generirao destruktivno ponašanje kojim povređuješ i sebe i druge? Što ti se to dogodilo? Kako sebe uvjeravaš da je opravdano ovo ponašanje ili čak da je jedino moguće uzimajući u obzir sve životne okolnosti?

Kako si sebe uspio uvjeriti da je agresija rješenje ili još gore, da zapravo ni ne postoji rješenje te tako bijes postaje stil života, jedini opravdan, jedini vibracijski usklađen s razočarenjem tvog uma?

Što god da ti se dogoilo, još uvijek si živ! Zahvali se najprije za to! Dano ti je da spoznaš sebe, a mrzi te da se pokreneš? Da sebi kažeš DOSTA JE sa sabotirajućim ponašanjem i sa sažaljenjem sebe? Sviđa ti se dobit koju imaš? Sviđa ti se da se i drugi oko tebe osjećaju jadno poput tebe samo zato što ne želiš prevazići svoje frustracije? I onda svi trebaju TEBE razumjeti i da se tvojim sklonostima prilagođavaju.

Dokle više?!? Osvijesti se i ojačaj! Skini te obrambene izraze s lica, odbaci zaštitu i skloni se od onog što te uvlači u dublji mrak! Što čekaš? Tko će umjesto tebe doći i unaprijediti tvoj život? Tko ti može promeniti misli i životne navike? Tko može za tebe zamisliti svjetliju budućnost? Tko se može umjesto tebe pokrenuti i zapravo učiniti nešto korisno za druge, umjesto što sjediš i žališ nad svojom sudbinom?

Imaš neke dijagnoze iza kojih se kriješ? Mentalna, fizička, emocionalna stanja koja te u tvojim očima pravdaju?

Još uvijek nisi dovoljno dobar za nešto, plašiš se da budeš svjetlost da ne bi iznevjerio obitelj ili prijatelje koji te podsjećaju da si bezvrijedan? Vrijeme je da stvoriš nova prijateljstva i novu obitelj. Najprije u svojoj glavi. A onda da shvatiš da svakodnevno moraš IZABIRATI svijetlu stranu života SVAKI put kada ti naiđe mrak.

Ni jedna ti više tehnika ne treba, ničije mišljenje, ni jedan tečaj. Ništa. I onako ne primjenjuješ. Ponese te vibracija i padneš za par dana. Zar si toliko slab?

Zar si povjerovao u ideju da ZAISTA nešto ne možeš? Zar si zaboravio da si rezultat Stvaralačke Inteligencije koja svjetove stvara? Zašto misliš da si manje savršen od bilo koje uzvišene kreacije u ovom svijetu?

Presijeci sve te uzaludne misli i prekini već jednom sa svojim sebičnim ponašanjem.

Život ti je dan da ga živiš sa ZAHVALNOŠĆU. Diži dlavu, razvuci osmijeh, ispravi se i učini nešto sa svojim životom.

Za početak, prekini samog sebe saplitati redovno i život će učiniti ostalo.

Tako je jednostavno.

Samo je pitanje što ćeš odabrati.

Namaste.

– Biljana Bedričić

pozitivnapsihologija.com / alternativainformacije.com

atma.hr – 52