Astrologija može pružiti najrazličitije odgovore u vezi nas samih, ali i one po pitanju veza s našim najbližima, odnosno kakve odnose imamo s članovima obitelji. Kad je riječ o djeci, pogledajmo kako je potrebno djelovati na dijete ovisno o znaku i podznaku u kojem je rođeno.

atma.hr – 52
Ovan

Ako imate dijete u znaku / podznaku Ovna, često dolazi do galame i potrebe da dijete dominira i bude u svemu prvo. Ovaj znak je pod utjecajem planete Mars i zato se dijete ne uspijeva smiriti pa često ulazi u sukobe jer tako najbolje “komunicira”.

Reagira brzo i naglo, naljuti se ako sumnjate u njegovu ispravnost. Treba postupati s njim s puno obzira i diplomacije. Djeci rođenoj u znaku Ovna, pubertet je buran period, pogotovo oko 14 godine, jer ranije sazrijevaju.

Morate ih odmalena učiti na red i točnost, jer im to nije jača strana. Također, trebate ih učiti da se više posvete sportu i sportskim aktivnostima. Obratite pažnju, jer mogu često biti skloni ozljedama glave i visokim temperaturama.

Bik

Ako je vaše dijete rođeno u znaku / podznaku Bika, sigurno ste imali priliku vidjeti da je to dijete koje se voli suprotstavljati i kritizirati. Potrebno je biti strpljiv s njima, jer oni ne vole osjetiti vašu nervozu i napetost. Ne vole da ih itko tjera na bilo što. Ta djeca će vas slušati ako osjete da ste sigurni u sebe.

Ovo dijete će lakše prihvatiti vaše savjete ako govorite mirno, iako je to ponekad teško. Naviknite se da s njime razgovarate o svemu pa ćete izbjeći nesporazume i sukobe. Kod Bika  se može pojaviti lijenost, koja je svojstvena ovom znaku.

No ne trebate siliti stvari, već samo treba pokušati biti smiren u odnosu s ovim djetetom. Obratite pažnju na prehranu, jer ova djeca mnogo vole slatko i sam organizam im traži slatke stvari pa mogu patiti od pretilosti.

atma.hr – 52
Blizanci

Ako je dijete rođeno u znaku / podznaku Blizanaca ima jako kompliciran znak, jer su to djeca koja su vrlo nestašna, nemirnog karaktera, rasute pažnje pa kod njih treba raditi na pojačavanju koncentracije. Ovo su vesela i duhovita djeca. No u isto vrijeme mogu biti otvorena i iskrena, ali i povučena.

S djetetom Blizancem treba postupati nježno i naizgled nezainteresirano. Pratite što radi, ali tako da ono to ne primijeti. Obično trenuci krize i nervoze kod takve djece brzo prolaze i ona uskoro ponovno postaju vesela i razigrana.

Ovdje je potrebno obratiti pažnju na dišne ​​organe i na način disanja, jer mogu imati probleme tog tipa.

Rak

Ako je vaše dijete rođeno u znaku / podznaku Raka, to je u najavi “problem”, jer je veliki emotivac i vrlo često nerealno živi u nekom svom svijetu. Njemu je potrebno da mu se vjeruje i da mu se pruži podrška, jer mu je to jako bitno za zdravo razvijanje emocija.

Dijete rođeno u znaku Raka učinit će sve da zadobije ljubav i pažnju roditelja, ali se u pubertetu mijenja. Tada postaje svjesno svojih mogućnosti i ničim ga se više ne možete odvratiti od njegovih odluka. Može biti vrlo tvrdoglavo i raditi na svoju štetu.

Vrlo im je osjetljiv trbuh zbog nervoze i emocija koje proživljavaju pa često dolazi i do zatvaranja u sebe. Ovom djetetu generalno prija sport za izbacivanje negativne energije, koju akumulira unutar sebe, a od sportova najviše mu odgovara plivanje.

atma.hr – 52
Lav

Ako je dijete rođeno u znaku / podznaku Lava, onda i ovdje postoji problem koji se vezuje za emotivnost i dramatiziranja. Ovo dijete reagira vrlo burno, dramatično, lako se rasplače, a voli publiku pa je u stanju pred drugima reagirati burnije kako bi ostavilo dojam. Ovo je vrlo teško dijete zbog kojeg se često roditeljima “diže kosa na glavi”, i nije previše poslušno.

Najbolje je da u takvim situacijama ne reagirate burno i da previše ne raspravljate – radije shvatite da se ne postiže mnogo s bijesom. Možda vaše dijete samo na taj način provjerava sebe i svoje sposobnosti.

Ovo dijete je puno energije pa je dobro da se usmjeri na neki sport, a po mogućnosti da taj sport bude timski, jer na taj način može suzbiti egocentrizam. Najbolji lijek za ovu djecu je ljubav i razumijevanje.

Djevica

Ako imate dijete rođeno u znaku / podznaku Djevice, ono će se ponašati “star-malo”, odnosno dijete koje ima jaku inteligenciju, ali je jako nesigurno i stalno ima potrebu da se preispituje, tako da često traži podršku i to kroz stalnu potrebu komunikacije s drugima.

Također, imat će stalnu potrebu za samoćom. Nemojte pokušavati ući u njegov svijet, jer vam to nikada neće dati.

Trudite se da uvijek bude sigurno u vašu ljubav i naklonost. Obično ova djeca vole knjige i vole se baviti sobom na taj način. Djevicu uglavnom zanimaju odrasle, zrele osobe, a ne njeni vršnjaci. Trudite se svom djetetu uvijek biti prijatelj, trudite se razumijeti ga, mnogo razgovarati  s njim i nikada ga nemojte  tretirati kao dijete.

atma.hr – 52
Vaga

Ako je vaše dijete rođeno u znaku / podznaku Vage, onda je jako mirno i ljubazno, ali što postaje starije može postajati čangrizavo, može kritizirati sve oko sebe i stalno gunđati. Ako se to dogodi, trebate ga pažljivo usmjeravati, koristeći istovremeno ljubav i strogost.

Ovo se događa, jer je njegova planeta Venera, koja kada je dobro postavljena daje crtu smirenosti i harmonije sa sobom, ali kada je loše postavljena, ovo dijete postaje vrlo negativno raspoloženo, mijenja poglede na svijet i postaje nestabilno.

Zato je u tom razdoblju jako bitno da ga ne osuđujete i da nađete mjeru u svemu. Ovo dijete voli umjetnost i može u njoj naći svoju buduću profesiju.

Škorpion

Ako vam je dijete rođeno u znaku / podznaku Škorpiona, nikad nemojte posumnjati u njegove sposobnosti, bilo da su stvarne ili zamišljene. Pluton, planeta koja je vladajuća za znak Škorpiona, podarila je bogatu, ali kompliciranu osobnost. Ovo dijete, kad dođe u pubertet, uopće neće zanimati što vi o nečemu mislite ili kako postupate.

Ako ga i natjerate na nešto, to će biti uz toliko napora da će vam prisjesti. Ali pošto su to vrlo emotivne osobe, onda je najbolje da pokušate doprijeti do njih putem emotivne podrške i razumijevanja, jer ne pomaže nikakva kazna ili ucjena.

Ovo su vrlo komplicirana djeca koja imaju jake emocije, ali ih kriju od svih, te često djeluju hladno i distancirano. Savjet je da uvijek pokušavate otvoreno razgovarati.

Koliko god da dijete u početku odbija takav način, na kraju će se otvoriti pred iskrenom navalom vaše pažnje i ljubavi. Za njih je jako bitan sport pa bi bilo dobro da se bave bilo kakvim, jer važno je da izbace negativnu energiju, na bilo koji način i bilo kada.

atma.hr – 52
Strijelac

Dijete rođeno u znaku / podznaku Strijelca je uglavnom jako aktivno i okrenuto društvu i ima veliku potrebu biti izvan kuće. Nije uvijek uključeno u ono što se događa oko njega, jer je često okupirano sobom i svojim akcijama. Obično ima manju krizu u ranom pubertetu, ali to može biti želja za većom samostalnošću.

Ovo dijete je puno ideala koje ne treba rušiti. Čak i ako priča stvari koje nemaju veze s istinom, ono ne laže! To je samo način na koje ih on vidi. Često ovo dijete i kada poraste ima taj pomalo naivan način sagledavanja stvari oko sebe.

Uvijek se vezuje u životu za ljude koji su slični njemu i koji mu daju vjetar u leđa. Ovdje je vladar Jupiter pa problemi mogu nastati u vezi prehrane, jer ova djeca mogu biti veliki gurmani, ali imaju sklonost pretilosti.

banner ostvari svoje

Jarac

Dijete rođeno u znaku / podznaku Jarca je ozbiljno i odgovorno od prvog dana života. Ne pravi velike probleme, ali samo ako ga ne dirate i na zapitkujete mnogo. Poslušno je i voli red pa zbog toga poštuje roditelje i starije.

Jarci ne vole da se s njima postupa kao s djecom, čak i kada to jesu. Vole imati obveze pa ih im svaki dan organizirajte.

Većinu problema ova djeca rješavaju sama i vrlo rano se počinju zatvarati u svoju sobu, gdje traže mir i samoću. Morate imati razumijevanja prema njihovim željama, jer proizlaze iz dubine njihove duše.

Ovo dijete nije sportski tip, ali zbog mogućih problema s kostima i kralježnicom, dobro je da se bavi nekim vidom sporta.

atma.hr – 52
Vodenjak

Ako je vaše dijete rođeno u znaku / podznaku Vodenjaka, veselo je i živahno, ali može postati zamišljeno i tužno, jer njime vlada Uran koji može svašta donijeti. Zato nikada ne možete znati kako će ovo dijete reagirati.

Ovom djetetu je potreban njegov prostor i često se ponaša kao da ga ništa ne zanima. Morate se mnogo truditi da ga izvučete iz apatije.

Poneseni iznenadnom velikodušnošću, mali Vodenjaci mogu sve svoje stvari i knjige pokloniti prijateljima. Potrebno je da poradite s ovim djetetom na njegovoj samokontroli i potrebi da se nekako suzbije njegova jaka individualnost koja može lako prijeći u egocentrizam.

banner hemp ruksak 1

Ribe

Dijete rođeno u znaku / podznaku Riba uvijek će biti nježno i okrenuto nekako svom svijetu. U kritičnim godinama će možda više bježati u svijet mašte, čitat će knjige i udaljit će se od obitelji i prijatelja.

Nemojte brinuti zbog toga, već mu stvorite toplu atmosferu punu ljubavi i pažnje. Svojom intuicijom i senzibilnošću ono će shvatiti da nešto nije u redu i pokušat će to ispraviti.

Ribe su previše kritične prema sebi i sklone su podcjenjivanju sebe, te mogu biti jako nesigurne u sebe. Zato, uvijek im dajte osjećaj da pripadaju vama i da imaju pripadnost obitelji, jer im je to jako važno.

Nena Janković/astroportal