Jedino konstantno u životu je promjena i zato držanje starih navika i obrazaca je siguran put do propasti. Kada ste zadnji put postavili pitanje što ja uistinu želim i što radim po pitanju ostvarenja svojih želja i snova? Koliko smo se svojih navika spremni odreći da bi postigli zacrtano? Jesmo li uopće? Svaku ženu sa ili bez partnera želim sad pitati – je li on točno što ti želiš? Svakog muškarca isto!

atma.hr – 78
Negdje 50-ih godina pr.n.e. sjedio je tako Julije Cezar u svom naslonjaču, razvijao daljnje strategije osvajanja kad je odjednom izjavio: “Podijeli pa vladaj!”. Do danas, par stotina godina kasnije, ista strategija se primijenila u nebrojenim ratovima i bitkama. Po njemu dobar vojskovođa treba nastojati da na sve načine razjedini snage svojih neprijatelja ili tako da njegov protivnik postane sumnjičav prema svojim ljudima u koje je dotad vjerovao, ili da ga na bilo koji način prisili da razdvoji svoje snage i na taj način ga oslabi.

S obzirom da mi nismo u ratu (bar ne trenutno na ovim područjima) ta se strategija na nas ne primjenjuje i mi mirno vrtimo stranice društvenih mreža upijajući razne ideje, savjete i svjetonazore svojeg okruženja koje nam oblikuju mišljenje i viđenje svijeta oko nas. Tako nas dnevno savjetuju kako jesti, kako spavati, kako biti žena, kako biti muškarac, kako se obući kako govoriti… više-manje sve.

Tako isto znamo broj ubijenih žena u Hrvatskoj (20 u 2017. godini, 8 u 2018.) većinom stradale od ruke bližnjih (nećemo u detalje, reći ćemo da su muškarci), znamo da broj prijava zbog obiteljskog zlostavljanja eksponencijalno raste i zaključak izgleda – muškarci su nasilnici i žene su vječne žrtve muškaraca. S tim stavom odgajamo svoju djecu, svoje prekrasne mlade ljude učimo da od samog početka znaju da je svijet jedno okrutno mjesto gdje se moramo vječno boriti s mrakom.

atma.hr – 39

Jesmo li ikad postavili pitanje kako je došlo do toga? U pravni sustav države ne želim ulaziti već postavljam pitanje odgoja, obrazovanja i društvenog oblikovanja žena i muškaraca koji su se u ovim statistikama našli. Isto tako želim postaviti pitanje broja samoubojstava u HR gdje muškarci uvelike vode. Tako je u 2017. godini u Republici Hrvatskoj samoubojstvo počinilo 625 osoba. Od toga su žene počinile 157 suicida, a muškarci čak 468. Jesmo li nešto propustili?

S obzirom da nismo na satu matematike niti statistike, pitanje koje se postavlja je kako je do toga došlo? Rukom birani podaci postavili su sliku, ne samo u našem društvu već globalno, o podjeli muškaraca i žena. Naša fizionomija nije ista, psihološki razvoj nije isti pa tako i naša prava nisu ista. Međutim jesmo li time dopustili da oblici nasilja proteku nezapaženo za dobrobit obrane svoje teze?

Htjeli to priznati ili ne, po mnogim mjerilima, živimo u najboljem razdoblju svijeta. Hrana nam je uvijek dostupna, medicina liječi gotovo sve poznate bolesti i poremećaje i opet živimo u potpunom nezadovoljstvu. Kako? Ima jedna simpatična ljudska osobina koja se zanemaruje više od ekološke katastrofe koja nas očekuje, a zove se odgovornost.

atma.hr – 78
U svijetu dostupnosti informacija, u svijetu tolikog razvoja znanosti pitam Vas koliko puta ste ijedno pravilo primijenili na sebe? Ekonomisti koji ne znaju vrijednost svog vremena, pravnici koji ne brane svoje osjećaje i doktori koji ne mogu zaustaviti krvarenje u vlastitoj obitelji.

Možemo li svoju djecu naučiti odgovornosti? Možemo li sebe naučiti odgovornosti? Koliko vremena dnevno provedete na društvenim mrežama dok se kile gomilaju? Koliko novaca dnevno trošite na kave i krafne, a suze lijete za odmorom na Maldivima? Nitko nam ne može reći što je dobro ili loše za nas. Društvo se gradi na različitosti i univerzalna pravila za život ne postoje.

Jedino konstantno u životu je promjena i zato držanje starih navika i obrazaca je siguran put do propasti. Kada ste zadnji put postavili pitanje što ja uistinu želim i što radim po pitanju ostvarenja svojih želja i snova. Koliko smo se svojih navika spremni odreći da bi postigli zacrtano? Jesmo li uopće?

Svaku ženu sa ili bez partnera želim sad pitati – je li on točno što ti želiš? Svakog muškarca isto! Priča o Vašem žrtvovanju zbog svog spola ili hollywoodske ljubavne priče vrlo rijetko ostvaruju ciljeve.

atma.hr – 39

Nemojmo biti lijeni u razvoju svoje strategije ostvarenja svog život. Da Vas zatvore u labirint na mjesec dana na čijem izlazu Vas čeka izobilje svega što poželite, noktima bi grebali zidove do izlaza. To je Vaš život. To je samo i isključivo Vaša strategija i samo Vaš put ostvarenja, nebitno žena ili muškarac.

Iskoristite ih dok su brojevi na Vašoj strani.

Napisala: Lucija Kečan

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo "ja" Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

Cijena: 139 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here