Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Hoće li srodne duše uspjeti u zajedničkoj misiji, ovisi kako o Univerzumu i planu koji je spremljen za njih, tako i o samim osobama i njihovoj volji da prevladaju izazove i da ustraju bez obzira na sve.

atma.hr – 52
5 najčešćih pogrešnih uvjerenja o srodnim dušama

1. Za svakog postoji samo jedna srodna duša

Odnosi koje formiramo sa srodnim dušama zapravo često predstavljaju neke od najizazovnijih odnosa koje imamo u životu.

Najviše iz njih učimo, te je često sama relacija opterećena mnogim lekcijama koje treba savladati.

Za različite životne faze pojavljuju nam se novi učitelji u formi srodnih duša, koji uopće ne moraju ni biti naši emotivni partneri.

Vrlo se često događa da kada se lekcija jednom savlada, osobe za koje smo pogrešno vjerovali da će biti s nama cijelog života, tada nastavljaju svojim putem i ostavljaju prostor za nekog novog.

atma.hr – 52
2. Srodne duše uvijek završe zajedno

Neće sve srodne duše završiti zajedno. U ovakvoj formi susreta, sasvim je u redu očekivati mnoštvo izazova, otežanja i prepreka za realizaciju dugovječnosti odnosa, iako postoji velika količina privlačnosti i / ili ljubavi koja ih drži zajedno, unatoč svemu.

To hoće li srodne duše uspjeti u ovoj misiji, ovisi kako od Univerzuma i plana koji je spremljen za njih, tako i od samih osoba i njihove volje da prevaziđu izazove i da ustraju bez obzira na sve.

3. Jedina veza koja vas može usrećiti je veza sa srodnom dušom

Već je rečeno da veze srodnih duša često nose paket opterećenja, koji služi za njihov osobni rast i razvoj, te da situacije u kojima se često nalaze djeluju više otežavajuće, nego što mogu učiniti parove sretnim.

Zato je važno znati da postoji mnoštvo veza koje mogu biti ispunjavajuće i donositi sreću, čak i ako nisu veze srodnih duša.

atma.hr – 52
4. Srodne duše mogu iznenada prekinuti svoju povezanost

Ponekad može djelovati kao da je došlo do prekida povezanosti između srodnih duša, ali to se svakako neće dogoditi preko noći.

Često turbulentna veza srodnih duša ima svoje nagle uspone i padove, daje novu nadu, ali i oduzima posljednji atom snage kada je u svojoj razarajućoj fazi.

Veze između srodnih duša prati i energetska isprepletanost auričnih polja, kao i povezanost energetskih niti, koja daje osjećaj da osobe ne mogu jedna bez druge. Imajući ovo na umu, jasno je da se trajni prekid neće dogoditi iznenada.

5. Srodne duše su samo emotivni partneri

Ovo je pogrešna pretpostavka jer srodne duše mogu pojaviti i u formi obiteljskih članova, prijatelja, životinja i slično. Veze ovog tipa, dakle, nisu rezervirane samo i isključivo za ljubavne relacije. One se dešavaju prirodno, te nema potrebe inzistirati na njima.

Život se brine o svima nama na savršen način i svakako nam u iskustvo donosi sve ono što nam je neophodno kako bismo ispunili svrhu vlastitog postojanja.

Ne možemo ih izbjeći, sve i da hoćemo, baš kao što je i kontraproduktivno forsirati odnos koji je otežavajući sam po sebi.

Sve ove okolnosti mogu se bolje prevazići uz pomoć anđela, baš kao što se uz njihovu asistenciju osobe mogu osloboditi potrebe da sebe sabotiraju odabirom partnera koji ne podržava njihovu svrhu postojanja. Anđeli ljubavi predstavljaju skupinu uzvišenih, svjetlosnih bića koji su tu da nam pomognu, samo onda kada mi to tražimo, kako bismo živjeli lagodnije i kako bismo bili ispunjeni energijom ljubavi.

Nije neophodno da znamo točno ime pojedinačnih anđela ili arhanđela kako bi nam oni pomogli u određenom trenutku. Dovoljna je iskrena molitva iz srca, kao i fokus mentalne energije na željeni ishod situacije.

Biljana Bedričić / Izvor: lovesensa.rs

38 OSHO – ZDRAV EMOCIONALNI ŽIVOT

banner za knjige osho zdrav emocionalni zivot