Međutim, da imamo malo više pouzdanja u Boga, onda bismo bili sigurni u Njegovu ljubav i poziv koji ima za nas. Stoga položimo naše povjerenje u Gospodina, umjesto u prolazne stvari, jer ako vaše srce bude usmjereno prema Bogu, onda će i vaše blago biti usmjereno prema onome što On cijeni – a to je vaše srce.

atma.hr – 52
Unutrašnje borbe i osjećaj kronične frustracije i nezadovoljstva podmuklo se i poput nekog virusa uvuklo u živote mnogih ljudi. Ljudi su sve bolesniji, razočaraniji u život, nezadovoljniji, nesretniji jer su dopustili da njihovim životom dominira mrak i zlo, a ne svijetlo i dobro. Zatvorili su svoja srca našem Stvoritelju.

Gdje je vaše blago?

Najviše nam je stalo do onih stvari u koje ulažemo naše najdragocjenije resurse, a to su naše vrijeme, trud, pažnju, pa i novac. Kada ulažemo u nešto, to nam počinje biti važno i nastavljamo ulagati u ono što nam je najviše važno. Zato Isus i kaže: ”Jer gdje ti je blago, bit će ti i srce.”

Poanta je u tome da naš fokus ne bi trebao biti isključivo i prije svega na zemaljskim stvarima, koja su prolazna i koja nestaju. Fokus bi trebao biti na stvarima koje su od vječnog značaja. Ako znamo da su zemaljska blaga samo privremena, kao uostalom i naš zemaljski život, onda bismo, umjesto da trošimo svoje resurse na sebe i ulažemo u bogatstva koja ne traju, trebali razmisliti kako da raspodijelimo te resurse, tj. da ih ulažemo u trajne vrijednosti – kao što je vjera i istinska posvećenost Bogu.

S kakvim god se izazovom trenutačno suočavate, koji god problem imate, je li to zdravlje, obitelj, financije, posao – znajte da za sve postoji rješenje, samo ako uključite Boga. Možda se neće razriješiti na način na koji mislite da bi trebalo, ali će se riješiti jer nema tog problema koji naš Gospodin ne može riješiti samo ako postoji istinska vjera u Njega, u sebe i svoje potencijale, ako predate Njemu sav svoj strah, brige i kažete: “Bit će dobro.”

Dragi Bog zna što radi. Stoga, znajte da ovo što vam se trenutačno događa – i nije dobro i boli – da je to za vaše veće dobro. Ne dozvolite da strah i brige kontroliraju vaš život, jer postoji Gospodar života i smrti, i netko tko je voljan brinuti se o vama, samo uz vaše dopuštenje.

atma.hr – 52
Ne bojte se i otvorite svoje srce Bogu

Živimo prema matrici i tako smo odgajani da neprestano tragamo za vanjskim pohvalama utemeljenima u strahu, da trebamo štedjeti velike količine zemaljskog blaga, itd. Međutim, da imamo malo više pouzdanja u Boga, onda bismo bili sigurni u Njegovu ljubav i poziv koji ima za nas. Stoga položimo naše povjerenje u Gospodina, umjesto u prolazne stvari, jer ako vaše srce bude usmjereno prema Bogu, onda će i vaše blago biti usmjereno prema onome što On cijeni – a to je vaše srce.

Preispitajte svoje srce i postavite si pitanje – a gdje je doista to moje blago jer tamo je i moje srce. Ako je vaše srce zalutalo u bespućima besmisla, konzumerizma i materijalnog, možda je vrijeme da se preispitate te presložite svoje prioritete u životu. Postavite Boga na prvo mjesto jer On ima rješenje za sve.

banner za knjige BUDJENJE U 5D

Kako da se približite Bogu?

• Radite na vlastitom srcu u suradnji s Bogom. To je najsigurniji način da pronađete put, na kojem ste se izgubili.
• Budite ponizni pred Bogom. Treba nam poniznost kako bismo prepoznali vlastitu ništavost u odnosu na Njega. Kada smo ponizni, puno je lakše prihvatiti da griješimo i da imamo slabosti za koje se trebamo pokajati.
• Služite drugima, a ne samo sebi. Malo promislite – ”kome i na koji način mogu biti od pomoći ili nekoga ohrabriti?”
• Kada prolazite kroz teška iskušenja, imajte vjere i vjerujte da Bog sve drži pod svojom kontrolom i ako vjerujete u dobro da će sve biti dobro.
• Radujte se, u svemu se zahvaljujte, molite se i učite svakodnevno čitajući Sveto pismo – jer bez učenja nema napretka, a bez napretka ne možemo biti korisni ni sebi, ni drugima, a ni Njemu.

Molite i dobit ćete; tražite i naći ćete; kucajte i otvorit će vam se! 8 Jer, svatko tko moli—prima; tko traži—nalazi, a onomu koji kuca—otvara se.” Lk 11,9-13

piše: Mirella RASIC PAOLINI, holistički psihoterapeut/focusin-holisticlifestyle