Foto: pixabay.com

Postoje različite vrste karmi koje mogu biti ugodne ili bolne; kao što znamo, one osobe koje se čine najmanje zaslužnima često su one koje napreduju u životu. Nama to izgleda nepravedno ili nelogično, ali uz dublje razumijevanje jyotisha možemo otkriti pravu sliku.

atma.hr – 78
Jyotish u svojim analizama pokušava odrediti vrstu i intenzitet čovjekove karme u određenim domenama života. Pretpostavlja se da Sanchita karma (sveukupna karma) stvara konstantnu karmičku pozadinu koja nije potpuno razumljiva svakodnevnoj individualnoj svijesti te zbog toga moramo kontaktirati jyotish.

Generalno, postoje različite vrste karmi koje mogu biti ugodne ili bolne; kao što znamo, one osobe koje se čine najmanje zaslužnima često su one koje napreduju u životu. Nama to izgleda nepravedno ili nelogično, ali uz dublje razumijevanje jyotisha možemo otkriti pravu sliku.

Karma se dijeli u 3 vrste:

1. Dridha Karma

Dridha Karma povezana je uz krutu karmu, teško promjenjivu karmu. Ona se pojavljuje u horoskopima gdje postoji puno istih pokazatelja za određenu situaciju. Što je veći broj naznaka za dobro ili za zlo u određenom području horoskopa, to će njegovi rezultati postati očitiji.

Npr. kada nekoliko naznaka u horoskopu trudnice istodobno ukazuje na deformaciju njezina djeteta, možemo zaključiti da ona posjeduje Dridha Prarabdha Karmu u vezi s djecom. U prijevodu bi to značilo da posjeduje krutu, nepromjenjivu karmu koja se manifestira tijekom ovog života na području djece.

atma.hr – 39

2. Dridha-Adridha Karma

Dridha-Adridha Karma predstavlja kruto – promjenjivu karmu. Ova vrsta karme javlja se u horoskopima gdje samo neki pokazatelji potvrđuju određenu situaciju ili događaj. Ova karma, dobra ili loša, može se promijeniti koncentriranom primjenom kreativne volje, iako je potreban značajan napor.

Ona daje stalne ili nestalne rezultate prema količini napora koji se koristi. Ako se kongenitalna deformacija u gore spomenutog djeteta ispravi ili znatno ublaži operacijom, stalnim trudom, intenzivnim vježbanjem ili nekim drugim korektivnim sredstvom, tada je djetetova Prarabdha Karma bila vrste Dridha-Adridha.

Ako vam otac ostavi svoj teško stečeni novac na kraju svog života, a vi ga odlučno rasipate, to bi također bio slučaj da se Dridha-Adridha Karma mijenja primjenom slobodne volje.

3. Adridha Karma

Adridha Karma predstavlja promjenjivu karmu koja daje promjenjive rezultate koji se lako mijenjaju. Kada u horoskopu nema više istih pokazatelja određene situacije ili događaja tada govorimo o ovoj vrsti karme. Ovu karmu je najlakše mijenjati i često je potrebno samo osvijestiti područja života koja nam stvaraju probleme i unijeti u njih određene promjene koje će popraviti dotičnu situaciju.

atma.hr – 75
Možemo reći, da je ovo područje analize jedno od najvažnijih u tumačenju horoskopa jer nam omogućuje otkrivanje područja života koja možemo lako, teže ili ne možemo nikako promijeniti.

Dakle, predstavlja odličan orijentir u osvještavanju naših života kao i veliku pomoć koja nam omogućuje da na ispravan način usmjerimo svoju, energiju, volju i mogućnosti u mijenjanju naše sudbine.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

56 JYOTISH I DJELOVANJE SHANIJA

JYOTISH I DJELOVANJE SHANIJA

nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

Kako prepoznati psihologiju Saturna

Zadatak Shanija (Saturna) jest uvidjeti njegovu masku koja se sastoji od projekcija straha. Strah je temeljna emocija prema kojoj formiramo razmišljanje i krojimo zakone. Strah se manifestira u objektivnom svijetu na način da u drugima vidimo neprijatelja (vlada, partner, druga religija), što dovodi do manipulacije ljudima.

Većina ljudi nesvjesno živi iz ove projekcije straha, a kako one izgledaju možemo pročitati u ovoj knjizi kroz dvanaest Shanijevih položaja. ‘Ja’ jest neznatni dio života, dok su Shanijeve projekcije dok ih ne osvjestimo manipulativne u nama.

Ova knjiga daje i posebno svijetlo na odnose, odnosno objašnjava podsvjesne projekcije koje vršimo prema partneru.

Prethodna objavaPsihološko značenje Retrogradne Venere
Slijedeća objavaDopusti životu da ti unese svjetlo u tvoju tamu!
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.