atma.hr – 52
Natalna karta puno toga određuje u našem životu. U određenim razdobljima, snaga planeta će dati potporu, a ako je slaba donijet će slabo djelovanje. Također, zemlja u kojoj ste rođeni može povećati ili smanjiti vaše potencijale. Stoga, ukoliko imate dobru kartu za uspjeh, lošija karta neke države može umanjiti vaše napredovanje. Zato se u ocjeni neke karte mora gledati i natalna karta države.


Widget not in any sidebars

Druga važna činjenica jest da možete imati jako dobro postavljene planete u natalnoj karti. Ukratko rečeno, možete biti genij, ali vaš talent neprepoznat jer se nalazite u lošim razdobljima.

Primjerice, rođeni ste u znaku Ovna, a možete biti u Saturnovom razdoblju koje traje 18 godina, nakon toga u razdoblju sadhe satti ili 7 godina tuge, te nakon toga loše postavljeni Merkur može donijeti 40 godina godina lošijeg razdoblja. Međutim, natalna karta govori kako bi se prema toj situaciji trebalo postaviti, što učiniti i kako djelovati u tom razdoblju.

Primjerice, Škorpioni teško podnose loša razdoblja, pa se tako okreću destrukciji, umjesto radu. Jasno, zavisi kakva je natalna karta jer ako je dobra, Škorpioni mogu izdržati sve transformacije. Također Lavovi i Strijelci u jyotishu, teško podnose Saturnova razdoblja. No što to znači? Vatreni znakovi vole odlučivati, imati svoju volju u rukama, a loša razdoblja to ne dozvoljavaju i onda dolazi do sukoba u samoj osobi jer ne razumije da volju mora upotrebljavati za unutarnji rad u tom razdoblju, te naporno raditi.

Stoga, osoba koja živi infantilno, ovu situaciju doživljava s puno više šokova, očekujući da joj društvo i bližnji pomognu, a smisao života nije oslanjanje na društvo već samostalnost. Za razdoblje u kojem se nalazimo je bitna dijagnostika postojeće situacije i rada na onome što se može izmijeniti. Glupo je, primjerice, u Saturnovom razdoblju težiti visokim položajima. Bolje je utemeljiti postojeća znanja i vježbati snagu strpljivosti. To je našoj civilizaciji najteže i velika većina Saturnovo razdoblje doživljava neprijateljski jer ono samo pokazuje besmislenost visokih položaja, karijere kao i lažnih ljubavi. Stvar je percepcije, odnosno praktikantima na Istoku je takvo razdoblje blagoslov jer će se upoznati sa svime onime što je skriveno,u nama.

Ako idemo još dublje, Saturn je onaj koji će transformirati emocije i projekcije kako bi se stvorio potpuno novi pogled na život. Sve ono što smatramo rajskim, Saturn će rastvoriti kako bi se vidjela prava stvarnost promatranog. Stoga, ukoliko vaša natalna karta ne govori o uspjehu, to ne mora značiti da će vaš intezitet života biti loš. Sasvim suprotno, to znači da ste u ovom životu oslobođeni trivijalnosti slave i uspjeha i u mogućnosti ste se više baviti sobom i razumjevanjem procesa koji se događa oko vas.

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net

atma.hr – 52

Widget not in any sidebars
Prethodna objavaNećete vjerovati kako je jednostavno: Tajna života – u samo 4 riječi!
Slijedeća objavaMir nije nešto što možete stvoriti
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.