Foto: pixabay.com

Kada je blizanački odnos u pitanju, predaja ne znači da ste digli ruke od tog odnosa ili te osobe ili da ćete je izgubiti ako to učinite, to je zapravo nemoguće, jer smo mi jedna duša u dva tijela i ova veza je vječna. Predaja znači da prepustite svoj grčeviti zahvat i s punim povjerenjem pustite da Viša sila i sam život urede sve za najviše dobro svih. Dopustite sebi da plovite sa životom znajući da ono što je vaše, ne može vam biti oduzeto.

atma.hr – 52
Svi mi koji smo sreli blizanačku dušu znamo koliko ovaj odnos može biti izazovan, međutim postoje trenuci koji su izazovniji od drugih. A to su upravo situacije kada naša blizanačka duša ode s drugim partnerom.

Kada se to dogodi, bol koju osjećamo je neopisiva riječima, fizička bol nije ništa u odnosu na ovu bol duše koja obuzima cijelo naše biće i onesposobljava nas toliko da nas može paralizirati i oduzeti svu snagu našeg fizičkog tijela.

U tim situacijama je teško ustati iz kreveta, jednostavno bol je toliko jaka i obuzima sve razine postojanja, naš um, naše tijelo, naše emotivno tijelo, našu dušu. Duša je ranjena, duša pati, duša osjeća da je jedan dio nje doslovno umro i sva ta bol  čini da se osjećamo bespomoćno i tada dovodimo u pitanje smisao svega. Koji je smisao, zar mora ovoliko boljeti? Kako da prestane ova bol? Može li uopće prestati?

Onda krenu isplivavati sve negativne emocije kao što su bijes, ljutnja, krivnja, ozlojeđenost, ljubomora, kao i podrivajuće misli o osveti tj. kako ćemo uzvratiti istom mjerom, potreba da i druga strana osjeti bar dio tog bola koji osjećamo mi.

Ego se počinje boriti i buniti, jer je za njega ovo potpuni poraz. Ego vrišti u toj situaciji jer više ništa ne može kontrolirati, što doživljava kao krah. Međutim, ništa od ovoga nam neće pomoći jer samo može učiniti da se osjećamo još lošije i još bespomoćnije, a tu  je i karma koja uvijek vreba, zato oprez s mislima i djelima!

atma.hr – 52
Gdje je onda izlaz iz ove ‘’teške bolesti duše’’? Kako da olakšamo sebi? Na koji način možemo otpustiti ovu bol i patnju? Ima li kraja ovim mukama?

U ovoj situaciji jedino što možemo učiniti je pomoći sebi na sve moguće načine koje znamo, jer sjetite se – s razlogom ste izabrali baš ovo iskustvo, a taj razlog vam govori da ste toliko jaki, snažni i hrabri i da se možete izdignuti iznad bilo koje situacije – pa čak i ove koja je možda najteža.

Prije nego što posegnemo za nekom pomoći, prvo trebamo dopustiti sebi da se isplačemo, da izbacimo iz sebe na taj način sve što možemo, trebamo dopustiti sebi da osjećamo sve sa sviješću da smo mi mnogo više od naših emocija, one su samo dio nas koji traži da se izrazi i ispolji, a mi smo moćna, kreativna i duhovna bića kojima je sve moguće pa tako i propustiti ove emocije kroz sebe bez identifikacije s njima.

Emocije su energija u pokretu i ta energija traži da bude oslobođena, dakle potiskivanje nije opcija, isplačite se, osjetite taj bol u svakoj pori ako treba, a to će vam onda dati mogućnost da se pridignete i pomognete sebi.

Na koje načine možemo pomoći sebi u tom trenutku?

Kao netko tko se bavi profesijom pomoću koje pomaže drugima i poznajem mnoge tehnike za energetsko iscjeljivanje, lakše mi je odmah primijeniti neku od njih i donijeti sebi osjećaj olakšanja. Također, nekada mi je bez obzira na sve znanje potrebna i pomoć mojih kolega koji također rade neke druge tehnike energetskog iscjeljivanja, kao što je kidanje karmičkih veza ili vraćanje u prošle živote.

atma.hr – 52
Međutim, što kada ne znate nijednu od tih tehnika? Kako u toj kriznoj situaciji brzo pomoći sebi?

Ovo su neki od prijedloga:

1. Svjesno disanje

Stavite ruku na svoje srce i sa svaki udahom i izdahom zamislite da se oslobađate svog bola i svih negativnih emocija.

Zamislite kako svi ovi osjećaji odlaze u bijelu svjetlost koja ih transformira.

2. Tapkanje timus točke koja se nalazi na sredini vaših grudi

Ova točka je poznata i kao točka sreće. Tapkajući i stimulirajući ovu točku otpuštamo stres, podižemo svoje raspoloženje i balansiramo svoj energetski sistem. Dok tapkate možete izgovarati i neku pozitivnu afirmaciju kao npr.

“Ja volim i prihvaćam sebe, ja sam snažan-a i hrabar-a, vjerujem u sebe i imam povjerenja u životni proces! Sve je dobro sada i uvijek!”

atma.hr – 52
3. Meditacija

Dovoljno je da se na trenutak umirite i da postanete svjesni svojih misli, a zatim pokušajte nepristrano ih promatrati.

Znajte da VI niste vaše misli i da one nemaju kontrolu nad vama, već VI kontrolirate njih.

4. Iscjeljivanje srčane čakre

Dopustite svom umu da iznese sve osude, a zatim fokusirajte pažnju na svoje srce i područje grudnog koša, povežite se sa svojim srcem tako što ćete staviti svoju ruku na njega i početi disati kroz njega. Zatim vizualizirajte zelenu svjetlost koja ispunjava cijeli vaš grudni koš i srce iscjeljujući svaku emotivnu ranu i ožiljak.

Pojačajte ovu zelenu svjetlost i zamolite svoje duhovne vodiče najviših vibracija svjetla i ljubavi da vam pomognu u ovom iscjeljenju kako biste ostali otvoreni i kako biste ponovo mogli pustiti ljubav u svoje srce.

5. Povlačenje moći

Mi smo moćna bića i naša moć je uvijek s nama i unutar nas, međutim u ovakvim situacijama se odričemo svoje moći i dajemo je vanjskim okolnostima i drugim ljudima.

Povratite svoju moć odmah, stanite ispred ogledala i izgovarajte naglas koliko god vam je potrebno slijedeću afirmaciju: “Povlačim svoju moć, ona pripada samo meni!”

atma.hr – 52
6. Prihvaćanje

Ono što nam još više pojačava patnju je neprihvaćanje, kada smo u otporu prema sadašnjem trenutku i svemu što jest, tada samo produžavamo agoniju bola i patnje.

Zato koliko god da je teško pokušajte prihvatiti svoj život kakav jest u ovom trenutku. Prihvaćanje donosi mir.

7. Opraštanje

Do najvećeg iscjeljenja dolazi kada duboko oprostimo i sebi i drugima. Koji je najjednostavniji način da oprostite?

Zamislite cijelu tu situaciju kako odlazi u bijelu svjetlost i recite “oslobađam i sebe i druge”, recite svojoj blizanačkoj duši “slobodan si da ideš u svjetlost”.

8. Predaja

Ovo je najteže učiniti kada je blizanački odnos u pitanju, međutim predaja ne znači da ste digli ruke od tog odnosa ili te osobe ili da ćete je izgubiti ako to učinite, to je zapravo nemoguće, jer smo mi jedna duša u dva tijela i ova veza je vječna.

Predaja znači da prepustite svoj grčeviti zahvat i s punim povjerenjem pustite da Viša sila i sam život urede sve za najviše dobro svih. Dopustite sebi da plovite sa životom znajući da ono što je vaše, ne može vam biti oduzeto.

atma.hr – 52
9. Opuštanje i aktivnost

Izlazak u prirodu, šetnja ili bilo koja druga vrsta aktivnosti će vam pomoći da se uzemljite i da budete više prisutni u tijelu, a ne u umu koji vam samo dodatno komplicira ionako tešku situaciju.

Moć relaksacije je zaista velika, iskoristite je i učinite nešto što će vam donijeti zadovoljstvo iznutra, odustanite od svojih napora da silom kreirate svoj život, idite tamo gdje ima minimum napora jer nekada da bi dobili ono što želimo, prvo moramo odustati od te želje, a ona zatim kreće k nama.

Samo kada smo potpuno opušteni problemi nestaju, a mi smo u odličnoj poziciji da primimo ostvarenje svih naših želja.

Ovo su samo neki od prijedloga kako možete sami sebi ublažiti bol zbog odlaska blizanačke duše s drugim partnerom. Ukoliko vam ovo ne pomogne potražite stručnu pomoć jer u ovom odnosu se od nas traži da iscijelimo sve energetske rane i blokade, a tehnike koje su meni najviše pomogle su: EFT, Matrix Reimprinting, Reiki, Rekonekcija, Timeline healing, određeni procesi iz BARS-a.

Sve ove tehnike su podjednako dobre i korisne, a krajnji cilj i svrha je da oslobodimo svoje energetsko polje od svih negativnosti, trauma i prošlih sjećanja, jer iscjeljujući sebe iscjeljujemo i naš odnos s blizanačkom dušom  i vraćamo se na mjesto ljubavi u kojem smo sposobni sagledati širu sliku svega kroz što prolazimo.

Tada smo u poziciji razumjeti da i odlazak blizanačke duše s drugim partnerom predstavlja samo pomoć na putu do konačnog iscjeljenja obje strane i ujedinjenja u bezuvjetnoj ljubavi, jer ono što Bog spoji nijedan čovjek ne može razdvojiti.

atma.hr – 52
U prilog tome dijelim s vama citat moje omiljene spisateljice Florence Scovel Shinn: “Dvije duše (u ovom slučaju jedna) s istom mišlju, dva srca koja kucaju kao jedno. To dvoje je jedno u svijetu njegovih misli. Oni su dvoje koje je Bog združio i nijedan ih čovjek neće, niti može razdvojiti.

Par će postati jedno, jer u nadsvjesnom umu svakog od njih postoji Božanski plan. Zahvaljujem što je brak stvoren na nebu, sada manifestiran na zemlji. Par će postati jedno sada i za čitavu vječnost!”

A blizanačke duše su JEDNO oduvijek i zauvijek! I tako je to! Sve je već riješeno!

banner za knjige osho strah

Ako prepoznajete da vam je potrebna pomoć na ovom putu kroz blizanački odnos individualne konzultacije i tretmane možete zakazati putem e-maila: [email protected] ili na [email protected]

Više informacija o mom radu i o EFT I Matrix Reimprintig tehnikama možete naći na web stranici www.sanjaivanovic.rs

Također, možete pratiti fb stranicu – https://www.facebook.com/susretsadusom/  na kojoj dijelim sve moje uvide i spoznaje do kojih sam došla tijekom odnosa s mojom blizanačkom dušom.

S ljubavlju,

Sanja Ivanović – psiholog, energetski psiholog, certificirani eftmr terapeut, reiki 2 praktičar, psihološki astrolog