Foto: pixabay.com

Prema nekima koji su ga proučavali, univerzalni Zakon privlačnosti s nama je od početka vremena, možda čak od trenutka stvaranja i početka misli. Drugi kažu da je nemoguće odrediti točno kada je taj koncept ušao u ljudsku svijest.


Widget not in any sidebars

Neki stručnjaci za samopomoć kažu da Zakon privlačnosti možda potječe još od prije 6.000 ili 7.000 godina gdje se spominje u mističnim tradicijama i vjerovanjima ljudi. Prijevodi drevnih tekstova upućuju na to da su naši duhovni preci znali puno o nebu i zemlji, ali i o odnosu između stvari.

Sigurno ste čuli staru izreku da slično privlači slično. Razmislite o ovom i otprilike će vam biti jasno što je Zakon privlačnosti. Jednostavno rečeno, Zakon privlačnosti tvrdi da naše misli u život privlače stvari, ljude, situacije i okolnosti, pozitivne i negativne.

Zagovornici Zakona privlačnosti kažu da u svoj život privlačite ono o čemu razmišljate. Misli mogu postati emocionalno nabijene. Kada želite nešto puni ste uzbuđenja zbog mogućnosti da se vaše želje ispune. Vi vjerujete da nešto možete imati. Možete to zaslužiti. To će doći do vas.

Zagovornici Zakona privlačnosti tvrde da to funkcionira kada znate točno što želite. Vaša želja ima energiju koju joj daju misli, emocije, vizualne slike i čvrsto uvjerenje da će se željeno ostvariti. Možete osjetiti i izraziti zahvalnost za ono što već imate, pa čak i za ono što želite, iako to još uvijek nije došlo u vaše ruke.

Zakon privlačnosti nisu puste želje, razmišljanja, sanjarenje ili trenutne fantazije. Želja nije dovoljno jaka namjera. Zakon uvijek daje ljudima ono što najviše žele.

Zakon privlačnosti djeluje kao odgovor na misli koje su postale energijom. Što ako namjerno usmjerite pozornost na nešto što želite prizvati u život, nešto što duboko želite da se ostvari? Bi li Zakon privlačnosti mogao to ostvariti? Odgovor je da. Uvijek.

atma.hr – 39

Nije važno što želite: bogatstvo, odnos pun ljubavi, duhovnost, dobro zdravlje, veliku kuću, novi auto ili tavu. Važno je shvatiti da vaše misli također mogu privući stvari koje ne želite. Čega god se najviše bojite i ako razmišljate o tome, često ili opsesivno, to također možete prizvati u svoj život.

Ponavljajući misli koje su opterećenje strahom lako možete pustiti u svoj život ostvarenje te noćne more. Bolje je otjerati te mračne misli. Nemojte odustati. Umjesto toga zamijenite svoje strašne misli sa vjerovanjem da ste učinili sve što je u vašoj moći da se one ne ostvare.

Razumijevanje osnova Zakona privlačnosti omogućuje nam da postignemo naše ciljeve, dobijemo više od onoga što želimo i izbjegnemo privlačenje stvari koje ne želimo. Ako posvetimo pažnju svojim mislima možemo doseći svoj puni potencijal i zajedno stvoriti skladniji i pravedniji svijet.

Izvor: centar-zdravlja.net

atma.hr – 75