Art: Eduardo Rodriguez Calzado / EduardoRodriguezCalzado.com

Kroz seksualnost i dodir doživljavamo fizičku razinu ljubavi koja nas opet vodi do osjećaja emocionalne razine, a onda i racionalno spoznajemo da je djelovanje prema ljubavi ono što predstavlja i naš cilj. Ako fizička razina nije dobro shvaćena, odnosno ako seksualnost shvatimo krivo, a to radi 90 posto ljudi, onda ona postaje toksična i razarajuća, onda emocionalna razina ne može biti shvaćena, a onda i racionalna razina nema mogućnosti da usmjeri volju prema djelovanju u ljubavi.

atma.hr – 78
Jednodimenzionalno tumačenje karme je opasno jer karma nikada nije usmjerena prema kažnjavanju već prema razvoju osobnosti.

Primjerice, Darija je bila zaljubljena u Marka. Kada su se našli u težim razdobljima, ona ga je prevarila. Međutim, ako pogledamo bolje Markovu natalnu kartu vidjet ćemo da je on to isto učinio u prošlom životu, tj. da je njihova veza nastavak prošlo-životnih razmirica.

Naime, zbog njih se ponovno susreću i pokušavaju riješiti probleme kroz koje se ujedno rješavaju vlastitih posesivnosti, a ona su najveća prepreka u odnosima.

Odnosi sakrivaju situacije koje se nastavljaju iz života u život i na taj način osobe uče ne samo o sebi već i spolovima u kojima se inkarniraju, nekada u ženskom, drugi put u muškom tijelu.

Planete u kućama govore nam koliko smo razvili odnose u prošlosti, ali isto tako karma nije jednodimenzionalna, svi događaji, bili pozitivni ili negativni, usmjereni su prema razvoju osobnosti.

Primjerice, neki u vezama stvaraju negativnu karmu da bi u sljedećem životu birali situaciju u kojoj će ispaštati zbog negativnih događaja, ali u tim će situacijama transformirati seksualnu energiju koja bi u suprotnom bila potrošena na uživanja.

atma.hr – 52
Sublimacijom seksualne energije događa se razvoj osobe, nipošto se ne radi o potiskivanju, jer osoba dolazi u ovaj život kada završi seksualnu karmu i kada je spremna kroz oskudne odnose povući se u sebe i razviti emocionalnost koja se više neće usmjeravati na hranjenje ega, već prema humanosti.

Nama se to može činiti kao lošom karmom, ali gledajući sa stupnja evolucije ta osoba je razvila mnoge potencijale koji joj omogućuju sagledavanje smisla života. Nažalost mi učimo jedino kroz bol, zato se i odlučujemo za činjenje negativne karme kako bi kroz takva iskustva napredovali.

Kakav god odnos bio, on je usmjeren prema smislu, jer i najbolji odnosi koji nisu usmjereni na viši cilj osuđeni su na ego identifikaciju koja uvijek završava neurozom, ili frustracijama.

Jedino zbog čega se sve događa oko nas jest ljubav, a karma je sve ono što se događa da bismo se vratili ljubavi.

Marina je u prošloj inkarnaciji imala neobavezne veze i u ovom životu su joj dolazili upravo oni muškarci koje je povrijedila. Zaljubljivala se upravo u one muškarce kojima je govorila da nema ništa loše u neobaveznim vezama što ju je u ovom životu jako ljutilo, govoreći da nema puno sreće s muškarcima.

Međutim, što je karma, osim isporuke muškaraca koji su je povrijedili htjela reći Marini? To je najvažnije pitanje koje možete postaviti ukoliko želite rješenje svojeg ljubavnog odnosa. Karma nas uči da spojimo fizičku, emocionalnu i mentalnu razinu. Ljubav se događa na sve tri razine.

atma.hr – 75
Kroz seksualnost i dodir doživljavamo fizičku razinu ljubavi koja nas opet vodi do osjećaja emocionalne razine, a onda i racionalno spoznajemo da je djelovanje prema ljubavi ono što predstavlja i naš cilj. Ako fizička razina nije dobro shvaćena, odnosno ako seksualnost shvatimo krivo, a to radi 90 posto ljudi, onda ona postaje toksična i razarajuća, onda emocionalna razina ne može biti shvaćena, a onda i racionalna razina nema mogućnosti da usmjeri volju prema djelovanju u ljubavi.

Marina je seksualnost doživjela površno, a takva seksualnost je pravilo današnjeg života, gdje pritom razbijamo emocionalnu strukturu i mogućnost da partnera doživimo intimno u ljubavi, gdje se razvija predanost.

Iz tog čina možemo prijeći na viši nivo, a to je kreativnost koju onda usmjerujemo na veći broj ljubavi i tu se događa širenje duše.

Čak je znanost dokazala da ono što emocionalno šaljemo u svijet, takve i ljude i okolinu privlačimo. Kakav bi to bio svemir, Bog ili energija da kaže: Marina, imaš ovaj život i nemoj ga upropaštavati?

Da li možemo osjetiti suosjećanje ako nam netko nešto naređuje? Dakle, mi smo donijeli svoja djela i informacije iz prošlog života, a ono što je bitno jest kako se odnosimo s tim informacijama.

atma.hr – 78
Ako je Marina dobila iskustvo koje joj se ne sviđa, odnosno imala je iskustva u kojima je banalizirala seksualnost i njenu stvarnu moć, pošto je seksualnost ili kundalini najveća transformirajuća energija po pitanju ljubavi, jasno je da ego sa svojom ljušturom i praznim razmišljanjem nije imao za ponuditi nikakav smisleni odgovor jer njega ne zanima smisao već slijepi užitak bez obzira koliko je razarajući.

Stoga, kada je Marina pogledala naličje svog shvaćanja, jasno je bilo da se iza tih privlačenja skrivao krivi pogled u kojem je osjetila bol predrasuda i bila je u mogućnosti odbaciti takve obrasce kroz rad gdje je pronašla točku i samu bit, a to je davanje koje je sada usmjereno na partnera koji razumije i isto tako daje poštovanje koje joj daje platformu da bude voljena kao cjelina sa svojim manama, gdje je tek sada shvatila mogućnosti seksualnosti i otvaranja srčane čakre.

Karma može biti lijek, ali potrebno je pripremiti um i tijelo kroz meditaciju, odnose s partnerom i ljudima kako bi to iskustvo bilo jasno, a ono najvažnije je primijenjeno jer duhovnost se lako otvara ako postoji spoznaja.

Svaki pravi tragatelj zna tu istinu.

Nikola Žuvela / vedski-jyotish.net

Prethodna objavaOVO je glavni problem koji koči svaki horoskopski znak u pronalaženju ljubavi!
Slijedeća objavaZnate li što je praksa Bereginja i koje su njene dobrobiti za ženu?
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.