pexels.com

Većina ljudi zna da limun voda je dobra za nas. Puna je vitamina C i odlična za cjelokupno zdravlje. Pogotovo što smo se približili još jednoj sezoni gripe i potrebno je naš imunološki sustav držati u top formi.

I dok može biti dobro popiti veliku čašu vode s puno svježeg, organskog soka od limuna, ovo je ono što možda još ne znate.

1. Voda s limunom može pomoći izliječiti akne.

Pijenje vode s limunom jača imunološki sustav i pomaže u probavljanju hrane.

To pomaže očistiti vaše akne.

2. Voda s limunom pomaže da izgubite težinu.

Jedna od velikih prednosti soka od limuna je da pomaže tijelu normalizirati razinu šećera u krvi što pruža veliku pomoć u mršavljenju.3. Voda s limunom pomaže spriječiti nastajanje bubrežnih kamenaca.

Barem kod nekih ljudi. Limun sadrži tonu kalija što čini razinu citrata u urinu većim, a što onemogućava stvaranje kamenaca.

4. Voda s limunom pomaže spriječiti nastajanje žučnih kamenaca.

Ista priča kao i stavka gore, naravno.

5. Voda s limunom pomaže kod GERB-a.

GERB ili gastroezofagealna refluksna bolest je vraćanje sadržaja iz želuca u jednjak, što je vrlo neugodno zbog povećanog lučenja želučane kiseline. Može izgledati kao kontraproduktivno, jer je limun toliko kiseo, ali sok od limuna u vodi zapravo pomaže smiriti želučane kiseline i čini dobro.6. Voda s limunom pomaže kod mučnine.

Najjednostavniji, ali zaista djelotvoran prirodni lijek protiv mučnine i povraćanja je sok od limuna. Posebno se preporučuje i nakon povraćanja jer trenutno osvježava usnu šupljinu i umanjuje mogućnost od ponovne pojave mučnine. Sok od limuna u ovom slučaju treba napraviti s manje vode nego sto to u sebi sadrži klasična limunada i ne treba ga popiti odjednom već u gutljajima. Budući da je potpuno neškodljiv, koristan je za otklanjanje mučnine i u trudnoći.

Vjerojatno ste mislili da ćemo reći neke loše stvari o vodi s limunom, zar ne? Međutim, loših stvari kod vode s limunom gotovo da i nema osim što kažu da limun oštećuje zubnu caklinu te je preporučeno promućkati malo vode u ustima nakon konzumiranja ili pak vodu s limunom piti na slamku.Moć dodavanja kurkume u kombinaciju

Dodavanje kurkume (turmerika) u svoju toplu vodu s limunom ne mijenja joj puno okus, a djelotvorno djeluje na svaki sustav u tijelu. Dodavanje ovog moćnog začina vašoj prehrani je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje dugoročno zdravlje.

Potrebni sastojci:

  • 1 šalica tople vode
  • Sok od pola limuna
  • 1/4 žličice kurkume
  • Opcija: Na vrh žličice meda ili nekog prirodnog sirupa zaslađivača

Priprema: U toploj vodi dobro promiješajte limun i kurkumu. Prije ispijanja također promiješajte, jer će se kurkuma taložiti na dno.

22 KURKUMIN

ULTRA JAKI KURKUMIN - Demencija, depresija i artritis

Patent za liječenje Alzheimerove bolesti

Učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume! Bioraspoloživost i apsorpcija povećani su za 10 puta u odnosu kurkumu i 7 puta u odnosu na standardni kurkumin. Kurkumin BCM-95 jedini ekstrakt kurkume na svjetskom tržištu kojemu je FDA odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020).
Namjena: Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis, depresija i stres podrška u liječenju karcinoma, zdravlje jetre, gastritis, dijabetes II
Cijena: 239 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaKako donijeti (pravu) odluku u pravo vrijeme?
Slijedeća objavaPovezanost i uživanje s partnerom tijekom godina trebaju postajati sve bolji – ne obrnuto! (VIDEO)
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...