Kim Kardashian West objavila je kako već neko vrijeme jede biljnu hranu, nastojeći smanjiti cjeloživotnu borbu s psorijazom i psorijatičnim artritisom. Kim i Kanye također odgajaju svo 4 djece na biljnoj prehrani – zbog njihovog zdravlja, ali i zbog klime. Također je, na nagovor Pamele Andreson, odbacila svoje krznene bunde i zamijenila ih onima od umjetnog krzna.

atma.hr – 78
Prema nedavnom postu na Twitteru “Keeping Up With the Kardashians”, njena djeca, Psalm, 8 mjeseci, Chicago, 2, Saint, 4, svi jedu biljnu hranu, s izuzetkom djevojčice North, 6½ , koja i dalje jede ribu.

View this post on Instagram

Morning Madness

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kardashian West objavila je prošle godine kako jede biljnu hranu, nastojeći smanjiti cjeloživotnu borbu s psorijazom i psorijatičnim artritisom.

“Prije nego što me je artritis pogodio, provela sam oko četiri mjeseca uzimajući sve prirodno – svaku mast, kremu, serum i pjenu što se može zamisliti i sve ostalo kod dermatologa”, napisala je u postu na blogu na web stranici sestre Kourtney Poosh.

„Probala sam čak i biljni čaj koji je imao okus katrana. Probala sam sok od celera osam tjedana. Tada bih pila sok od celera pomiješan s čajem. Radila sam to dva puta dnevno. Jednostavno me sve iscrpilo. Svoju prehranu sam promijenila na biljnu (koju još uvijek slijedim). “

Rekla je da radi na smanjenju stresa i da odvaja  vrijeme za sebe kako bi bila “centrirana”. A dijeta i dalje igra ulogu: “Živim zdrav život i trudim se jesti što je više moguće biljne hrane i piti smoothie od morske mahovine”, napisala je.

Kim je također, na nagovor legendarne Pamele Anderson, dugogodišnje veganke i poznate aktivistice za prava životinja, zamijenila svoje omiljene krznene bunde s onima od umjetnog krzna.

atma.hr – 39

Odgajanje djece vegana

Reality zvijezda nedavno je također pokazala sadržaj svojih nekoliko ogromnih hladnjaka.

‘Razgledavanje’ počinje u njezinoj povećoj smočnici prepunoj hrane spremljene u staklenke. Također, otkrila je kako su se ona i suprug Kanye West riješili svih plastičnih zdjela.

Nakon smočnice, pokazala je i walk-in hladnjak koji je veličine povećeg ormara, pun brojnih Beyond Meat veganskih proizvoda te ‘svježih organskih proizvoda’, a većina njih uzgojena je, kaže Kim, u njezinom dvorištu.

Pokazala je i kakvu je večeru isplanirala za obitelj toga dana – veganske tacose. Nakon večere pokazala je još dva hladnjaka i zamrzivača.

Ogromna kuhinja i smočnica Kim K. potaknula je zavist mnogih na društvenim mrežama. Jedan obožavatelj na Twitteru je napisao: ‘Svi prestanite s onim što radite i otiđite pogledati Kiminu kuhinju. Nikad se nisam tako siromašno osjećao’, napisao je. ‘Hladnjak Kim Kardashian veći je od moje kuće’, našalio se drugi.

atma.hr – 78
Kardashian West nije jedina majka koja odgaja djecu na biljnoj prehrani. Sve veći broj škola u USA nudi učenicima i obroke bez mesa.

Supruga filmaša Jamesa Camerona, Suzy Amis Cameron, vodi školu MUSE u okrugu Los Angeles. Poslužuje studentima samo veganske obroke, te je napisala knjigu „Jedan obrok dnevno“ (One Meal a Day”).

Prema Amis Cameron, prebacivanje na jedan veganski obrok dnevno godišnje uštedi do 200.000 litara vode i smanji jednako plina koliko se oslobodi na putu od LA-a do New Yorka.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić / livekindly.com

51 VEGAN 100%

VEGAN 100%

Vegan100

Knjiga za sve one koji žele jednostavne i prije svega ukusne recepte

Bez obzira jeste li početnik, želite samo isprobati veganstvo ili ste vegan u potrazi za novim, gurmanskim receptima ova će vas knjiga oduševiti.

Više od sto recepata u ovoj knjizi koja pršti bojama i okusima posvećeno je uživanju u hrani. Od osnovnih recepata za biljna „mlijeka„ preko jela za doručak, ručak ili lagani obrok do juha, užina, burgera i božanstvenih slastica i napitaka Gaz Oakley, profesionalni chef donosi ono najbolje u veganskoj kuhinji.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje