Food photo created by 8photo - www.freepik.com

Iako vam vjerojatno ideja čišćenja crijeva uz pomoć kave ne zvuči primamljivo, to je puno zdravije od konzumacije ovog napitka u kojem mnogi rado uživaju. Vjerovali ili ne, kava puno bolje potiče rad jetre i detoks organizma ako se koristi u obliku klistira. Danas ga zbog brojnih zdravstvenih dobrobiti preporučuju brojni liječnici alternativne medicine. Dobra je vijest ta da klistiranje kavom možete napraviti sami, u vlastitoj kupaonici.

atma.hr – 52
Sve što biste trebali znati o klistiranju kavom    

Unatoč zdravoj prehrani i dalje osjećate zdravstvene tegobe i manjak energije? Uzrok tome mogu biti nakupljeni u vašem organizmu toksini. Osim uravnotežene prehrane, važno je iz organizma eliminirati toksine, parazite i gljivice jer upravo oni igraju ključnu ulogu u nastanku mnogih bolesti.

Izvrstan način detoksa je klistiranje kavom (engl. coffee enema). Klistiranje kavom zapravo se bazira na „injektiranju“ kave putem rektuma u crijeva. Kava se nakon toga neko vrijeme ostavlja da djeluje u crijevima, a potom slijedi pražnjenje.

Iako vam vjerojatno ideja čišćenja crijeva uz pomoć kave ne zvuči primamljivo, to je puno zdravije od konzumacije ovog napitka u kojem mnogi rado uživaju.

Vjerovali ili ne, kava puno bolje potiče rad jetre i detoks organizma ako se koristi u obliku klistira. Klistiranje kavom primjenjivalo se još u vrijeme Prvog svjetskog rata kao način ublažavanja bolova u nedostatku lijekova, a osobitu popularnost steklo je zahvaljujući Gersonovoj terapiji, koje je sastavni dio.

Danas ga zbog brojnih zdravstvenih dobrobiti preporučuju brojni liječnici alternativne medicine.

atma.hr – 52
Iznenađujuće dobrobiti klistiranja kavom

1. Izvrsno čisti jetru i eliminira toksine

Klistiranje kavom bolje i sigurnije čisti jetru čak i od biljke sikavice. Kod primjene sikavice, ako je crijevni mikrobiom oštećen ili je prisutno neko crijevno oboljenje, postoji rizik od reapsorpcije toksina u crijeva. Kod klistiranja kavom, kofein putem hemoroidalne vene putuje do jetre i potiče otvaranje žučnih kanala. Jetra nakon toga otpušta toksine direktno u crijeva.

Voda iz kave omekšava stolicu u crijevima te se na taj način toksini lako, brzo i sigurno ispiru iz organizma. Teobromin, teofilin i kofein iz kave šire krvne žile i žučne kanale, opuštaju glatke mišiće te potiču bolji protok žuči.

Kava unesena rektalno također povećava razine enzima glutationa S-transferaze za 600-700 posto. Taj enzim potpuno neutralizira djelovanje slobodnih radikala koji oštećuju stanice te potiče njihovu eliminaciju iz organizma. Na taj način čisti se krv i cijeli organizam od otrova, što je preduvjet za dobro zdravlje i izlječenje od bolesti.

2. Eliminira štetne parazite i gljivice iz organizma

Paraziti se obično kriju na određenim mjestima u crijevima. Upravo tu kava djeluje tako da slabi parazite i pomaže njihovu izbacivanju iz organizma. Također, ako ste zbog povećanog stresa i loše prehrane dobili gljivično oboljenje poput kandide, klistiranje kavom pomoći će vraćanju balansa u vašim crijevima te uklanjanju viška gljivica iz organizma.

Za borbu protiv kandide osim klistiranja kavom svakako trebate uvesti i zdravu prehranu. Klistiranje kavom pomoći će vam da se riješite opasnih mikotoksina koji se akumuliraju u žuči. Toksična plijesan u zraku koja otpušta mikroskopske mikotoksine može dovesti čak i do raka, otkazivanja organa i nekih drugih teških oboljenja.

Zato je izuzetno važno osloboditi organizam od ovih malih napasnika.

atma.hr – 52
3. Potiče rad žučnog mjehura i eliminaciju kamenaca

Klistiranje kavom pomaže radu žučnog mjehura i lakšem protoku žuči. Ono potiče jetru da proizvodi više žuči, što pomaže eliminaciji toksina iz organizma te sprečava njihovo nakupljanje u žučnom mjehuru.

Osim što sprečava pojavu žučnih kamenaca, klistiranje kavom ujedno i pomaže njihovoj eliminaciji. Imate li bilo kakvih problema sa žučnim mjehurom ili žučne kamence, svakako isprobajte ovu vrstu klistiranja.

4. Pomaže u liječenju raka

Gersonova terapija koja se primjenjuje u liječenju raka i drugih teških oboljenja nezamisliva je bez – klistiranja kavom. Dakle, osim konzumacije povrtnih sokova koji organizam opskrbljuju zdravim nutrijentima, da bi se organizam izliječio, prijeko je potrebno da se očisti od toksina.

Bez toga potpuno ozdravljenje jednostavno nije moguće.

5. Podiže razine energije i bistri um

Svi oni koji su isprobali klistir kavom uvjerili su se u to koliko ovaj način detoksa podiže razine energije, bistri um te pridonosi mentalnoj jasnoći.

To nije nikakvo čudo jer klistir čisti davno zaostale toksine iz crijeva koji vam kradu energiju i negativno utječu na rad mozga.

6. Izvrsno čisti kožu

Nakon što se organizam oslobodi toksina i smanji preopterećenost jetre i koža postaje ljepša, čišća i zdravija. Naime, kada je jetra preopterećena i puna toksina, ti se otrovi čiste i preko kože na kojoj zatim izbijaju akne i druge nečistoće.

Stoga, želite li čistu i prekrasnu kožu, provodite klistiranje kavom.

atma.hr – 52
Kako napraviti klistiranje kod kuće 

Dobra je vijest ta da klistiranje kavom možete napraviti sami, u vlastitoj kupaonici. Za to će vam trebati set s irigatorom za klistiranje, koji možete nabaviti u ljekarni, te organska kava u zrnu (mora biti kofeinska). Klistiranje je dobro provoditi nakon što ste već obavili veliku nuždu.

Bit će dovoljno klistiranje jednom tjedno ako samo želite malo pročistiti organizam, a imate li probavnih i drugih tegoba, onda biste ovaj detoks trebali provoditi svaki dan.

U sklopu Gersonove terapije osobe koje se liječe od raka i drugih oboljenja klistiranje trebaju provoditi čak i nekoliko puta dnevno po 12-15 minuta.

Za to vrijeme cjelokupna krv zajedno s otrovima i toksinima iz tkiva i unutarnjih organa prođe kroz jetru 4-5 puta, što je izvrstan način čišćenja bolesnog organizma zasićenog otrovima.

Priprema kave + klistiranje

1. U lončić ulijte 3 šalice filtrirane vode te dodajte 2 žlice zrna organske kave (kavu možete prethodno i samljeti). Zakuhajte pa ostavite da lagano vrije 15-ak minuta.

2. Ostavite kavu da se hladi barem 15 minuta. Zatim procijedite tako da ostane čista tekućina (bez zrna).

3. Postavite svoj set za klistiranje tako da je barem jedan metar iznad vas (možete ga zakačiti za vrata tuš kabine).

4. Ulijte toplu (nikako vruću) kavu u vrećicu. Pazite da je ventil s donje strane zatvoren kako tekućina ne bi iscurila.

5. Vrh mlaznice ili štrcaljke možete namazati nekim lubrikantom poput kokosova ulja. Stavite ručnike na pod kupaonice pa lezite na desni bok u položaj fetusa. Vrh mlaznice nježno ugurajte u rektum za oko 2,5 cm.

6. Malo otvorite ventil na mlaznici kako bi kava mogla poteći. Pustite da sva kava isteče u vaša crijeva. Malo stisnite mišiće kako kava ne bi „pobjegla“. Ostavite kavu da djeluje 12-15 minuta. Potom ispraznite sadržaj u wc školjku.

Napomena: U razdoblju kada primjenjujete klistiranje kavom jako je važno da pijete dovoljno tekućine kako ne biste dehidrirali.

atma.hr – 52
Za početnike

Ako ste početnik, imajte na umu to da klistiranje u početku može biti malo neugodno. No, jednom kad se naviknete, to će vam postati samo još jedan zdravi ritual.

Za početak, prakticirajte ga samo jednom tjedno kako biste provjerili kako će na vas djelovati (u rijetkim slučajevima možete osjetiti vrtoglavicu, grčeve u mišićima i slabost koji su rezultat dehidracije).

Također, ako imate hemoroide, budite vrlo nježni prilikom postavljanja vrha mlaznice u anus i svakako koristite lubrikant.    

alternativa-za-vas

https://youtu.be/OHp2tujxqF0