Foto: pixabay.com

Kroz svjesnost našeg istinskog Ja, bol koju nosimo u sebi uzrokovanu životnim iskustvima, počinje se otapati. A što ostaje? Unutarnji mir koji ne poznaje granice. U povijesti nikada nije postojao trenutak poput ovog koji doživljavamo s potencijalom za globalno, kolektivno, masovno buđenje. Ne propustite ovu sjajnu priliku!

atma.hr – 52
Što znači biti istinski slobodan? Istinska sloboda nastaje ako rastvorimo unutarnju uvjetovanost koja – a da to i ne shvaćamo – snažno utječe na naš svakodnevni život.

Ova uvjetovanja, koja nesvjesno nosimo u sebi, rezultat su naših obiteljskih, socijalnih, kulturnih, obrazovnih, školskih pa čak i prošlih životnih iskustava. Naš je identitet zbroj svih proživljenih iskustava.

Kako možemo biti slobodni ako smo još uvijek zatočenici negativnih emocija i uvjetovanosti? Unutarnja sloboda će se roditi njihovim puštanjem, transformirajući tako identitet koji smo stvorili kao odgovor na takva iskustva.

Istinska sloboda postaje sposobna pronaći naše istinsko Ja, spoznati našu stvarnu prirodu. A svjesnost je ključ ovog duhovnog buđenja.

Na ljudsko biće djeluju strahovi, prirodni instinkt da se brani i jamči opstanak. Ali ovaj način postojanja ne dopušta vam da izrazite svoje istinsko biće, u svim njegovim potencijalima.

atma.hr – 52
Postoji tendencija življenja u prošlosti ili budućnosti. Rijetko živimo u sadašnjosti.

Netko misli na prošlost, ponekad i dalje noseći nezadovoljstvo onim što je bilo ili postoji navika razmišljati o budućnosti projicirajući strahove zbog onoga što bi se moglo dogoditi.

Na situacije reagiramo automatski, ovisno o boli koju smo doživjeli u životu. Ali ne shvaćamo da naša nesigurnost, strah da ćemo biti odbijeni ili povrijeđeni, uvijek iznova stvara iste situacije.

Misli su snažne vibracije, moramo biti vrlo oprezni kako ih koristimo, jer oblikuju našu stvarnost. Ako osvijestimo svoje misli, možemo početi privlačiti mnogo plodnije situacije u svoj život.

Ali kako napraviti ovaj veliki korak?

Meditacija vodi do ove velike unutarnje svjesnosti.

atma.hr – 52
Kako kroz izravno iskustvo postajemo svjesniji onoga što zapravo jesmo, počinjemo primjećivati ​​automatske obrasce koje smo stvorili kao odgovor na sva naša životna iskustva.

A to znanje stvara udaljenost između našeg istinskog Ja i društvenih obrazaca. Ova udaljenost, dosegnuta kroz svjesnost, dovodi do unutarnjeg buđenja, omogućujući nam da ponovno otkrijemo svoju pravu prirodu.

U vama je svijet koji ne poznaje granice. Dimenzija tako velikog mira, takve slobode da vaša sadašnjost može biti ispunjena zahvalnošću.

Vi ste kap u oceanu svjesnosti – i kad kap postane svjesna sebe, shvati da je i svijest o oceanu njena.

Kroz svjesnost našeg istinskog Ja, naše uvjetovanosti i strahova, bol koju nosimo u sebi uzrokovanu životnim iskustvima, počinje se otapati. A što ostaje?

Unutarnji mir koji ne poznaje granice.

To je istinska duhovna sloboda. To je svrha našeg života.

atma.hr – 52
Polazeći od te svijesti možemo se kreativnije izraziti, jer se ona otvara do beskonačnih nijansi. Na ovom smo planetu da bismo postali svjesni, shvaćajući da smo izraz same ljubavi i božanskog.

Pozovite meditaciju da uđe u vaš život i otkrit ćete koliko je radosti u vama, duboko u vašem srcu.

banner za knjige BIOLOGIJA VJEROVANJA

U povijesti nikada nije postojao trenutak poput ovog koji doživljavamo s potencijalom za globalno, kolektivno, masovno buđenje. Ne propustite ovu sjajnu priliku da saznate tko ste zapravo.

A vaše samo postojanje, proživljeno u punoj svijesti, oslobođeno onoga što vam više ne pripada, postat će najveće meditativno iskustvo koje ste ikada mogli doživjeti.

Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr