Designed by Freepik

U ovom je svijetu sve povezano. Kada vas neriješeni problem duže vrijeme muči može se formirati KRONIČNI BLOK u tijelu. Takav blok, figurativno rečeno, privlači situacije slične problemu koji ga je stvorio. Posebna gimnastika aktivira područja tijela koja su odgovorna za materijalni tok i promjenu odnosa s energijom materije. Kako odrediti gdje su točno? S bilo kojim negativnim osjećajem steže se određeno središte. I trebate raditi na njima. Evo kako to učiniti!

atma.hr – 52
Sve o čemu razmišljamo, naša iskustva odražavaju se na tjelesnoj razini. Prema tome, ako su misli negativne, negativno obojene, to može utjecati na fizičko stanje. Kako odrediti gdje su točno naše misli fiksirane u tijelu? Postoje posebna područja. I trebate raditi na njima. Evo kako to učiniti.

Gimnastika koja utječe na energiju materije

Naše tijelo može dugo pamtiti i sačuvati različita iskustva. To su takozvani programi. Ovi programi mogu biti brzi – takozvane ne izbačene emocije kratke naravi. Kada imate sukob s kolegom – ovo je brzi program. On se jednostavno može pratiti i lako ukloniti. To jest, ako problem nije ukorijenjen u vama, ako je iskustvo kratkotrajno, sve se može lako popraviti.

Ali kad vas neriješeni problem muči duže vrijeme, može se stvoriti kronični blok u tijelu. Takav blok, figurativno rečeno, privlači situacije slične problemu koji ga je stvorio. Postoji “začarani krug”, koji je teško savladati. Tijelo koje nema kronične blokove je dobar, perspektivan materijal za razne prakse, ono je provodnik energije. Ovo tijelo je zdravo. Svaka naša misao ostaje na određenom području tijela.

Tijelo kao odraz osjećaja

Svako područje tijela ima blokove koji se emitiraju na određena područja života i iskustva. Kombinacija blokova u područjima tijela predstavlja sliku osobe.

atma.hr – 52
Donji udovi

Donji udovi odgovorni su za pomicanje prema naprijed. Noga, okrenuta prema unutra, ukazuje da zatvara put osobi te ona ne ostvaruje svoje sposobnosti. Ako je lijeva noga zavrnuta, to se preklapa s osobnom sferom, desna – s društvenim odnosima. Ako je netko očito nespretan, on može biti nepotrebno otvoren prema ljudima ili, obrnuto, prilično zatvoren. Stopalo okrenuto prema unutra djeluje na kompresiju bubrega, lumbalne regije i zdjelice – to jest, ne postoji način za udobno kretanje.

Zglob kuka

Taj se zglob odnosi na seksualnu sferu. Ako su prepone uvijene u sjedećem položaju (to jest, donji udovi su odvojeni) – to ukazuje na otvoren položaj u životu (najčešće seksualnu sferu), i obrnuto – prepone su presavijene – to je zatvoreni položaj.

Gornji udovi

Ruke pokazuju mekoću ili krutost određene osobe, gestikulacijom možete saznati je li osoba pohlepna ili velikodušna, koja su glavna obilježja njena karaktera. Poznavanje govora tijela pomoći će u ovom pitanju. Psihologija nudi brojne osobine ličnosti vezano uz geste ponašanja. Dakle, moguće je utvrditi da li osoba laže ili govori istinu, je li neprijateljska ili prijateljska, otvorena za komunikaciju ili, obrnuto, nije voljna uspostaviti kontakt, i tako dalje.

atma.hr – 52
Ramena i vrat

Ramena pokazuju emocionalni teret naših briga, poteškoća. Ali postoje određene nijanse. Dešava se da netko ima briga, kako kažu, “preko glave”, ali on se jednostavno odnosi prema njima, a posljedično su mu ramena u normalnom položaju. A događa se da problem nije vrijedan pažnje, ali netko će ga napuhati u nevjerojatnoj mjeri. U ovom slučaju ramena su opterećena, napeta, podignuta. To je stupanj emocionalnog opterećenja od onoga što vam se događa. Stalno „stegnut“ gornji dio, kada se ramena naviknu da budu u povišenom položaju, stvara stalno opterećenje, napetost. A to izravno utječe na fizičko stanje osobe. Osjeća se umorno, nelagodno, ne može se potpuno opustiti.

Vrat odražava puno različitih aspekata – način života, snagu i tako dalje.

Poboljšanje stanja tijela

Izvodeći određene akcije, lako ćete se prilagoditi pravom raspoloženju.

Evo primjera u obliku normalne životne situacije. Planirate otići do švedskog stola. Tamo će netko trčati po dvorani, komunicirati, a drugi će mirno stajati po strani i čekati da mu netko priđe. Ako je tipično da stojite po strani, a trebate aktivno komunicirati, tada kroz fizičku gimnastiku u samo 15 minuta možete ući u stanje u kojem ćete doslovno letjeti među gostima.

Vježbe pomažu riješiti se bilo kojeg sindroma. Ali za to je potrebna želja, upornost i djelovanje.

atma.hr – 52
Negativna stanja u tijelu

S bilo kojim negativnim osjećajem steže se određeno središte. Ako govorimo o umoru, napetosti, emocionalnim problemima, to je gornji dio leđa, ako je problem srčane prirode, središte srca je komprimirano. Uvrijedili ste nekoga od rodbine – dolazi do zatvaranja. Ako se problem odnosi na socijalnu sferu, zatvaranje će biti veće u središtu društva. Problem na seksualnom planu pokazat će izobličenja u funkcijama zgloba kuka.

Promjena života: gimnastika u izobilju Irine Globe

Gimnastika, koja aktivira područja tijela odgovorna za materijalni tok i promjenu odnosa s energijom materije, uključuje 3 faze.

Podešavanje

Stojimo ravno, leđa su ujednačena, tijelo je potpuno opušteno.

Usredotočimo se na disanje.

Predstavljamo sliku koja za vas simbolizira stanje obilja, blagostanja, bogatstva.

Osjetit ćemo stanje koje ćemo iskusiti kad dobijemo ono što želimo.

Zamislite sada da se ta slika nalazi točno ispred nas u razini između obrva i upisana kuglom koja svjetluca zlatnom svjetlošću. Ovu sliku zadržavamo u nastavku lekcije.

atma.hr – 52
Zagrijavanje (priprema tijela)

Leđa su ujednačena, koljena su malo omekšana. Na licu mjesta tapkamo 1 minutu (na taj način zagrijavamo stopala i jačamo vezu sa tlom).

Stavimo noge u širinu ramena. Kružnim pokretima radimo koljenima. Da biste to učinili, malo čučnimo, okrećući koljena udesno, a zatim ih povucite ulijevo i poravnajte. Isto radimo u suprotnom smjeru. Vježba se izvodi 10 puta u oba smjera.

Početni položaj: noge su također u širini ramena, koljena savijena. Pomičemo zdjelicu sa strane na stranu (maksimalno), a da pritom ne mičemo koljena. Zdjelica se ne smije objesiti natrag. Vježba se izvodi 10 puta.

Početni položaj kao u prethodnoj vježbi. Kružnim pokretima zdjelice radimo 10 puta u oba smjera.

Početni položaj: noge u širini ramena, koljena savijena, ruke na bokovima. Pokušavamo gurnuti natrag zdjelicu, ramena (ne podizati) i laktove, formirajući otklon s otvaranjem dijafragme. Sada usmjerimo zdjelicu i laktove prema naprijed, savijajući se i zatvarajući dijafragmu. Pazite da vam ramena nisu usmjerena prema naprijed u položaju zatvaranja. Vježba se izvodi 20 puta.

Laktovi su postavljeni u visini glave. Postupno povucite, koliko možete, laktove unatrag (ne podižemo ramena), fiksirajte na mjestu rastezanja i otpustite. Vježba se izvodi 7 puta.

Kružimo ramenima, 10 puta u usporenom, 10 puta u brzom ritmu.

Snažno protrljajte rukama gornje ekstremitete.

3. Pojačavanje

  1. Oslobođeni smo materijalnih briga.

Početni položaj: noge u širini ramena. Koljena lagano savijena. Izvodimo brze, oštre pokrete zdjelice naprijed i natrag. Važno je potpuno opustiti trticu.

2. “Korijenski dvorac.” Radite s jezgrom života.

Početni položaj: noge u širini ramena, koljena lagano savijena. Povučemo zdjelicu prema naprijed, stisnemo stražnjicu, anus i unutarnje mišiće, izvučemo donji dio trbuha (to stvara „korijenski dvorac“). Iz ovog položaja, kao da nas nosi val, ispružimo se odozdo prema gore, cijelim tijelom do samog vrha glave.

3. Zlatna struja.

Učvršćujući već poznati „korijenski dvorac“, udišući u svoje misli, uvlačimo zlatnu struju svjetlosti s gore spomenute kuglice u područje između obrva i privučemo je u solarni pleksus. Na izdisaju otvaramo se i povlačimo trbuh i prsa prema naprijed, otkrivajući i oslobađajući dijafragmalnu regiju. Zadržimo se u naznačenom položaju 2-3 sekunde, osjećajući kuglicu sa zlatnim sjajem u solarnom pleksusu. Ponovite 7 puta.

***

Radite na svom tijelu i mislima. Razmišljajte o dobrom, ne zamjerajte, oprostite svima bez iznimke. Pozitivan stav prema životu oblikuje mentalno i fizičko blagostanje. A vaše dobro raspoloženje poslužit će vam kao temelj za jačanje tjelesnog zdravlja i dug, ispunjen život.

ATMA

59 KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEĐIMA

banner za knjige KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEDIMA