Foto: pixabay.com

Prije nego što zaželite novogodišnju želju, ne trebate dugo razmišljati. Nemojte koristiti negativnu riječ „ne“: na primjer, umjesto da se „ne razbolite“, bolje je koristiti „biti zdrav“. Tradicionalno, želju nemojte nikome govoriti!

atma.hr – 52
Vjerovanje govori kako nije dobro šivati gumbe posljednjeg dana u godini jer postoji vrlo visok rizik od nerješavanja starih problema u novoj godini.

Zaboravite na društvene mreže. Psiholozi kažu da čak i ako sami provodite novogodišnju noć bolje je da se za Novu godinu držite podalje od društvenih mreža. Gledanje zanimljivog filma ili predstave bila bi bolja opcija.

Nemojte slaviti praznik u isključivo ženskom društvu. Ako ne postoji drugi način, nakon 12 sati morate izaći i čestitati muškarcima u okolini.

Svečana noć se ne može slaviti u staroj odjeći. Najradikalnija verzija ovog vjerovanja je: ne nositi nove stvari cijelog tjedna do praznika, već se 31. prosinca/decembra treba obući nova odjeća.

Ne možete slaviti praznik s praznim džepovima, inače ne možete sanjati o prosperitetu i financijskoj stabilnosti u narednoj godini.

Ne treba posuđivati novac uoči 31. prosinca/decembra i ne posuđujte novac od 31. prosinca/decembra do 19. siječnja/januara.

Stvorite atmosferu mira i dobre volje bar na nekoliko dana i, prema narodnom vjerovanju, oni će se nastaviti tijekom cijele godine.

zenskimagazin