Foto: pixabay.com

Magiju ove noći u nekoj mjeri kreiramo sami, posebnim ritualima. Postoji mnogo znakova o tome što bi se trebalo napraviti, a što ne. Prije nego što zaželite novogodišnju želju, ne trebate dugo razmišljati. Nemojte koristiti negativnu riječ „ne“: na primjer, umjesto da se „ne razbolite“, bolje je koristiti „biti zdrav“. Tradicionalno, želju nemojte nikome govoriti!

atma.hr – 78
Dalje…

Nemojte šiti gumbe posljednjeg dana u godini. Postoji vrlo visok rizik od nerješavanja starih problema u novoj godini.

Zaboravite na društvene mreže. Psiholozi kažu da čak i ako sami provodite novogodišnju noć bolje je da se za Novu godinu držite podalje od društvenih mreža. Gledanje zanimljivog filma ili predstave bila bi najbolja opcija.

Znak koji može izazvati feministički protest: nemojte slaviti praznik u isključivo ženskom društvu. Ako ne postoji drugi način, nakon 12 sati morate izaći i čestitati muškarcima u okolini. Psiholozi u tom smislu imaju malo drugačiju teoriju – sve što je potrebno je ne provoditi Novu godinu s ljudima koji nisu kao vi.

atma.hr – 75
Svečana noć se ne može slaviti u staroj odjeći. Najradikalnija verzija ovog vjerovanja je: ne nositi nove stvari cijelog tjedna do praznika, već se 31. prosinca/decembra treba obući nova odjeća.

Ne možete slaviti praznik s praznim džepovima, inače ne možete sanjati o prosperitetu i financijskoj stabilnosti u narednoj godini.

Ne treba posuđivati novac uoči 31. prosinca/decembra i bolje je da pokušate ne posuđivati novac od 31. prosinca/decembra do 19. siječnja/januara.

Stvorite atmosferu mira i dobre volje bar na nekoliko dana i, prema praznovjerju, oni će se nastaviti tijekom cijele godine.

zenskimagazin

atma.hr – 78