Foto: pixabay.com

Mars u Raku zajedno sa Suncem u Raku i Marsom u Vagi, jedan je od najtežih položaja u natalnoj karti. Na nebu imamo njegov aktualni tranzit. Jeste li primijetili koliko problema u zadnje vrijeme dolazi u okvirima obitelji? Mars u Raku je tako nejasan i sklon promjeni. Ćudljiv i psihološki “jak” i “slab” u isto vrijeme. Lukav. Ponajviše nekontroliran i vođen impulsima.

atma.hr – 78
“Mnogo je nijansi crne. Toliko je mnogo nijansi crne. Toliko je mnogo nijansi crne. Izbaci to, izbaci sve iz sebe. Reci što muči te. Možeš se žestoko opirati i vikati i ružne stvari govoriti. Ostati ću pri svome, neću pasti. Jer negdje u mojoj podsvijesti i na vrhu jezika leži odgovor na sve…”

U kojem to dijelu stvarnosti tek upoznaješ sebe, a kada onoga s kim živiš? Da li je emocija baš uvijek onakva kakvom se čini? U svakoj osobi koju poznajemo, postoji i ona koju još nismo upoznali.

Tekst koji slijedi je o natalnoj poziciji Marsa u Raku iako i na nebu imamo njegov aktualni tranzit. Da li ste primijetili koliko problema u zadnje vrijeme dolazi u okvirima obitelji? Sukobi. Svađe. Netrpeljivosti. Rješavanja starih i nerazriješenih odnosa. Na rubu ivice iz koje potičemo kao da ne pripadamo. Neko se nebo slomilo i razrušilo u nama. Što mi imamo s tim?

Mars u Raku zajedno sa Suncem u Raku i Marsom u Vagi, jedan je od najtežih položaja u natalnoj karti. Zanimljiva je činjenica da 70% mojih klijenata ima ovaj položaj Marsa ili pak pronalaze muškarce s takvim položajem. Samim time ovaj Mars zaslužuje poseban članak.

U astrologiji često možemo naići na generalizirane floskule o tome kako su određeni znakovi “ovo” ili “ono”. Tako i sam znak Raka glasi za najemotivniji i najtopliji znak. U praksi to baš i nije tako.

atma.hr – 39

Znak Raka je pod vladavinom Mjeseca. Planete promjenjivog karaktera. Osjetljivosti. Planete koja pored svega predstavlja i našu psihu. S druge strane, Sunce i Mars su planete koje se u ovom znaku osjećaju loše. Sunce je predstavnik ega i identiteta. Planeta samopouzdanja u lošem dostojanstvu tako nosi energiju nesigurnosti. Ćudljivosti. Karaktera koji može biti povodljiv.

Mars je energija snage. Muškaraca. Energija agresivnosti u svom iskonskom obliku. Kad je Mars lose položen kao u znaku Raka on često poprima efekt frustriranosti. Slika nije uvijek jednostrana, ali kroz iskustvo dugogodišnjeg rada, Mars u Raku kao i Sunce u Raku pokazali su se kao glavni akteri nasilja u obitelji.

Sam položaj Marsa u Raku u ženskom horoskopu prikazuje mogućnost da žena privlači u svoj život slabije partnere od sebe. Često su to tipovi muškaraca koji su u početku vrlo emotivni i brižni. Djeluju osjećajno i empatično. Skloni su ranim izljevima ljubavi. Vrlo brzo pokazuju namjeru da vas žene. Oni lako i brzo prose. Iskazuju želju za zajedničkim životom i djecom. Oni su tipovi ličnosti koji se mogu svidjeti vašoj obitelji i svim prijateljima. Lako su dopadljivi. Ali, to je početak.

Svaka žena s položajem Marsa u Raku, pa i Sunca u Raku trebala bi biti na oprezu kod brzog ulaženja u emotivne veze i brakove. Zašto? Zato sto se energija Marsa i Sunca u Raku otkriva u pravom svjetlu tek onda kada se odlučite na zajednički život, brak ili djecu sa svojim partnerom. Tek tada, ove planete pokazuju svoje pravo lice. Do tada, nažalost, vrlo vjerojatno nemate pojma s kim imate posla.


Widget not in any sidebars

Mars u Raku može bit muškarac koji vješto skriva svoje frustracije. Njegova urođena energija snage je sputana. S vremenom može doći do nakupljanja negativnosti koje eskaliraju u agresiju. Nažalost, najveći broj zlostavljanih žena ima upravo ovaj položaj Marsa ili pak partnere s takvim položajem.

Ovo je i slika muškarca kojem smeta uspjeh žene. Muškarca koji vrsi psihološki teror. Muškarca koji često pati od Edipovog kompleksa ili ima čudan odnos sa svojom majkom. Ovo je i slika muškarca iz disfunkcionalne obitelji. Osobe koja nosi neki križ iz vlastitog odrastanja. Ovo su akumulirana i potisnuta sjećanja koja često ne pronalaze izlaz prema vani.

Nebrojeno puta su moje klijentice na spomen ovih karakteristika samo potvrdno odgovarale u začuđenom tonu: “Kako je moguće da to znaš?!”.

Stvar horoskopa je takva da se u njemu ogledaju tipovi ličnosti kakve privlačimo u svoje živote i svaki od njih ima svoje karakteristike.

Tako lako možemo vidjeti koga privlačimo i što nas očekuje te u kojoj simbolici planete žive ljudi koji su nam bitni.

atma.hr – 78
Mars u Raku čest je znak da i sam vlasnik horoskopa ima problema sa matičnom obitelji. Agresivnim roditeljima. Rastavljenim ili posvađanim. Mars u Raku donosi probleme s održavanjem braka i odnosa. Probleme sa trbuhom i trudnoćama. On je simbolika carskog reza, a ponekad i gubitka ploda.

Naravno, sve ovisi o njegovim aspektima. Nije svaki Mars u Raku nositelj svega nabrojenog. Postoje i oni muškarci koji tu energiju iskoriste u poslu. Neki su vojnici. Drugi zaštitari. Neki su borci za ljudska prava. Neki rade u azilima ili u centrima za socijalno ugrožene obitelji.

Ipak, u kontekstu najopasnijeg Marsa, on je to. Upravo zato što je tako nejasan i sklon promjeni. Ćudljiv i psihološki “jak” i “slab” u isto vrijeme. Lukav. Ponajviše nekontroliran i vođen impulsima.

Sam sa sobom. U sebi. I unutar emocija koje često biraju pogrešnu stranu. Pogrešnu snagu. Pogrešan put.

U čovjeku kojeg poznaješ uvijek postoji i onaj kojeg još nisi upoznao. Ne žuri s tim.

Sanja Paraminski Aisha

83 STONEWASHED JOGI TORBE

AKCIJA - Jogi boho torbe

stonewashed torbe

Unikatne stonewashed torbe iz Nepala

Prekrasne ručno izrađene joga cross body torbe. Kako bi dobile autentičan vintage izgled, korišteno je više tehnika: vezenje, kukičanje, stone wash (ispiranje kamenom), razor cut (tehnika žiletom) i patchwork (spajanje komada). Neujednačene izblijedjele boje dobivene tehnikom ispiranja kamenom jedinstvena su značajka ovih torbi.

Karakteristike: joga stil, boho look, stonewashed, patchwork, razor cut

Prethodna objava8 savjeta za život Yogi Bhajana
Slijedeća objavaHvalite djecu i ona će cvjetati
Sanja Paraminski Aisha
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.