Svako se ustajanje broji. Svaka tvoja riječ je bitna. Svaki tvoj oporavak ima svoje vrijeme. I svaka tvoja pauza je ono na što imaš posebno pravo. Pa čak i ako se dogodi da ne znaš kuda ni kako. Pa čak i ako te slažu, povrijede ili zaborave. Pa čak i ako sve izgleda kao nesuvisla pjesma u tvojoj glavi. Čak i ako izostaneš u događajima u kojima bi te trebalo biti. Pa čak i ako se razočaraš u vlastita očekivanja. Od sebe. Svijeta. Od svih njih.

atma.hr – 52
“Tko te je u životu najviše povrijedio? Moja očekivanja.”

Onako zbunjeni, sneni, polusvjesni, pokušavamo izgovoriti riječi. A ne čuju nas. Ne vide. Ne žele čuti. Razumijevanje se gubi kao i tragovi nekih ljudi. Njihova nestajanja ovih dana neka vas ne čude. Svatko odlazi tamo gdje misli da mora. I svatko dolazi onome kome želi.

Informacije su sada propusne, lake, ali i nesigurne. Potkrade se greška, laž, neistina. Potkradu se grjiehovi koji prelaze preko usana. Pa i tišina. Prešućuje se neko stanje, vijest ili zelja. Stvari u realnosti sada nisu kakvima se čine. Vjerovati ili ne, glavna je misao ovih dana? Možda da vjerujemo napokon sebi.

Dok sanjamo budni i ležimo u nadi, jesmo li zaista okupali sebe? Ili natopljeni čekamo da nas netko spasi i otkrije nam umijeće plivanja? Je li ispravno da pustiš sebe da plutaš? U mraku, u vodi, u sobi, u sebi, u njoj? U tom odnosu. Poslu. Prijateljstvu. U toj predstavi.

Trebaš li se probuditi. Trgnuti. Srediti. Iznenaditi sebe i svijet. Izaći na pozornicu života i ostvariti svoje snove?

Dok ovih dana preispituješ odluke, tuđe riječi, ponašanja, izbivanja. Dok ovih dana iščekuješ pokret, promjenu, razrješenje. Dok čekaš da se nebo razvedri i pokaze ti put.

Dok oslanjaš sebe na ulog svojih sigurnosti i polako koračaš prema naprijed, znaj: svaki je korak pomak prema naprijed.

Svako se ustajanje broji. Svaka tvoja riječ je bitna. Svaki tvoj oporavak ima svoje vrijeme. I svaka tvoja pauza je ono na što imaš posebno pravo.

atma.hr – 52
Pa čak i ako se dogodi da ne znaš kuda ni kako. Pa čak i ako te slažu, povrijede ili zaborave. Pa čak i ako sve izgleda kao nesuvisla pjesma u tvojoj glavi. Čak i ako izostaneš u događajima u kojima bi te trebalo biti. Pa čak i ako se razočaraš u vlastita očekivanja. Od sebe. Svijeta. Od svih njih.

Ako te to na trenutak prelomi i slomi i ako doživi još jedan pad. Tugu. Plač. Bol. Ako posumnjaš u sebe zbog svega što u tebe sumnja.

Znaj… Ponekad je sasvim u redu da nekome ispričaš Tišinu. To je tvoja stvar.

Sanja Paraminski

Prethodna objavaKarmički čvorovi: Kako ih prepoznati i razriješiti
Slijedeća objavaOpasnost PROTUNAMJERE: Želje vam se ne ispunjavaju? Učinite OVO!
Sanja Paraminski Aisha
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.