Foto: commons.wikimedia.org

Tibetanska gljiva, odnosno kefir napravljen od ove mliječne gljive, provjereno, učinkovito i na zdrav način pomaže kod mršavljenja. Konzumiranje ovog kefira drastično suzbija apetit, povoljno djeluje na mikrofloru probavnog trakta, neutralizira i uklanja iz organizma sve otrove. Tajna je da on rastvara masnoću u jednostavne spojeve koji se sami eliminiraju iz tijela!

atma.hr – 52
Kefir od tibetanske gljive za mršavljenje

Tajna leži u činjenici da kefir rastvara masnoću, ali ne do masnih kiselina koje su skupljaju u jetri i ponovo se pretvaraju u masnoću, nego masnoću pretvara u jednostavne spojeve koji se sami eliminiraju iz organizma.

Postoje dva načina za gubitak suvišnih kilograma uz pomoć kefira. Jedan je za mršavljenje na duži vremenski period, uz pomoć kojeg se gubi 4-6 kilograma mjesečno kod ljudi koji žele skinuti manji višak težine. I drugi, za gubitak suvišnih kilograma kod pretilosti, kada se za 2 mjeseca može izgubiti i 15-20 kg težine, piše uspesnazena.com.

Oba načina su ispravna i nisu štetna po zdravlje. Možete ih koristiti ovisno o vašem stupnju pretilosti.

Što trebate znati prije početka dijete s kefirom?

Početi konzumirati kefir po 100 ml dnevno, postupno povećavajući dozu, dok se organizam ne privikne.

U prvih 10-14 dana konzumiranja gljive, povećava se aktivnost crijeva, koja se manifestira u vidu pojačanog ispuštanja plinova, češćih stolica, promjene boje urina. Ali, to je normalna reakcija, znak da je započet proces čišćenja i detoksikacije organizma. Poslije desetak dana, reakcija organizma prestaje i dolazi do poboljšanja općeg stanja.

Kefir ne smiju piti trudnice i osobe s netolerancijom na mliječne proizvode (iako mnogima i ne smeta, testirajte sami!). Osobe s pojačanom kiselinom trebaju obratiti pažnju. Bolje je da piju kefir koje je odstajao 12 sati (a ne 24).

Ako se konzumiraju lijekovi, pravi se pauza između uzimanja lijekova i kefira – 3 sata. Za vrijeme konzumiranja kefira uzdržavati se od alkohola.

atma.hr – 52
Kako zdravo i dugoročno smršaviti kod manje pretilih osoba uz pomoć kefira Tibetanske gljive

Da biste smršavili, potrebno je piti kefir svakodnevno, pola sata poslije svakog obroka po 100 ml. Jednom-dva puta tjedno korisno je praviti restriktivne dane na bazi kefira – piti tada 1-1,5 l kefira u toku cijelog dana.

Ako je “kefirni” dan za vas previše naporna procedura, pokušajte provesti restriktivni dan uz pomoć jabuka, krušaka i kefira.

Menu za posni dan:

Doručak (9.00-9.30) – jabuka (sirova ili pečena) i čaša kefira

Užina (10.00-11.30) – kruška i čaša kefira

Ručak (13.00-14.00) – čaša kefira i komad crnog (integralnog, raženog) kruha

Večera (17.00-17.30) – salata od jedne kruške i jabuke (ili naribane jabuke i mrkve), prelivene sa kefirom (može i povrće, najbolje zeleno lisnato)

Jedan sat prije spavanja popiti čašu kefira sa žličicom meda.

U cilju smanjenja težine na ovaj način, kefir od Tibetanske gljive se konzumira 20 dana, poslije se pravi pauza 10 dana i ponovo se nastavlja. Ovakvu dijetu možete provoditi tijekom cijele jedne godine, odnosno dok ne postignete željenu težinu.

Vrijednost ovakve prehrane je u tome, što je ovakvo smanjenje od 4-6 kilograma mjesečno, vrlo održivo i stabilno.

Osim toga, normalizira se crijevna mikroflora, eliminira se loš kolesterol, hormoni i metabolizam se vraćaju u normalu. Rezultat – potpuna normalizacija težine. Nutricionisti tvrde da ćete lako izgubiti suvišne kilograme, ako ograničite unos slatkog, masne hrane i proizvoda od bijelog brašna.

atma.hr – 52
Mršavljenje kefirom Tibetanske gljive kod jače pretilosti

Kod liječenja veće pretilosti uz pomoć kefira Tibetanske gljive, moraju se poštovati sljedeća pravila za vrijeme dijete:

-1 tjedan obične prehrane – 1 tjedan dijete – 1 tjedan obične prehrane itd.

-Pred početak dijete, ide restriktivni dan (opisan je gore).

-Poslije prvog tjedna dijete, prijeći na običnu prehranu, na tjedan dana. Ograničiti unos slatke, masne i škrobne hrane. Poslije se ponovo prelazi na tjedan dijete.

-Za vrijeme obične prehrane, pridržavati se rasporeda uzimanja obroka po satima.

-Podijelite 6 obroka na isti vremenski razmak, sve do 18.00 sati. Poslije tog vremena ne jede se ništa.

-Kod napada gladi može se popiti dodatnih 100 ml kefira.

-Osim ograničenja u prehrani, treba se ograničiti unos tekućine za vrijeme tjedne dijete, ne piti više od 0,5 l vode, osim petog dana dijete (kad treba popiti 1,5 l mineralne vode).

atma.hr – 52
Menu za ovaj tip dijete

Navedenu hranu podijeliti u četiri dijela, a kefir u 5. Zadnja porcija kefira – sat vremena prije spavanja.

1 dan- 400 gr kuhanog krumpira bez soli i 0,5l kefira.

2 dan- 400 gr nemasnog svježeg sira i 0,5l kefira.

3 dan- 400 gr voća (osim suhog voća, banana i grožđa) i 0,5l kefira.

4 dan- 400 gr nečeg od ovog: posnog sira, tofua ili tempeha i 0,5l kefira.

5 dan- 400 gr voća (ili povrća) i 0,5l kefira.

6 dan- 1,5 litre negazirane mineralne vode.

7 dan- 400 gr voća (ili povrća) i 400 ml kefira.

Više o kefiru ovdje.

Ovdje možete besplatno nabaviti kefirna zrnca.

uspesnazena.com