Plastika, materijal koji se koristi u bezbroj varijanti, većinom ostaje nerecikliran te utječe na zdravlje planeta i svih njegovih stanovnika. Svjedoci smo svakodnevnih prizora u kojima možemo vidjeti gomile plastičnog otpada na obali, u prirodi, blizu potoka i rijeka.

Osim vidljive plastike u okolišu, postoji i ona nevidljiva koja je veoma opasna za zdravlje živih organizama – mikroplastika. Prema najnovijim procjenama, više od 90% ljudi pozitivno je na BPA testu. Bisfenol (BPA) je kemikalija iz plastike koja negativno utječe na zdravlje te je direktno povezana s pretilosti, dijabetesom, oštećenjem jetre pa čak i nekim vrstama karcinoma.

Moja Zubna novi je brend zubnih četkica koji predstavlja jednostavan i efikasan odgovor na rastući problem onečišćenja okoliša plastikom. Moja Zubna dizajnirala je bambus četkice koje su razgradive, veganske te pakirane u razgradivi papirnati omot. Nježna vlakna četkice su BPA free.

Znate li da vrlo vjerojatno još uvijek negdje u svijetu postoji svaka plastična četkica koju ste do sada upotrijebili? A sada tu brojku pomnožite sa svim ljudima na svijetu koji ih koriste. Zastrašujuća brojka zar ne? A pričamo SAMO o četikici za zube. 

Svjesni situacije, Moja Zubna tim odlučio je djelovati. Odabrali su četkicu za zube kao sredstvo za postizanje većeg cilja – podizanje svijesti o tome kako malim promjenama svi mogu sudjelovati! Četkica za zube osnovna je higijenska potrepština. Zamijeniti plastični predmet koji svakodnevno koristimo s održivom alternativom prvi je korak djelovanja. 

Bambus kao održiva alternativna idealna je zamjena za plastiku. Osim što se biljka bambusa ne tretira pesticidima i kemikalijama, ona raste nevjerojatnom brzinom te u sebi ima antibakterijska svojstva što ga čini prikladnijom sirovinom od ostalog drva za ovakav tip proizvoda.

Da stvar bude još praktičnija i održivija, osmislili su jednostavni model pretplate na bambus četkice. Pretplata je idealan način za usvajanje novih navika. Korisnik jednim klikom odabere pretplatu koja mu odgovara i svaki ili svako drugi mjesec mu u poštanski sandučić stiže svježa četkica. Osim što stvara naviku korištenja alternative, ne mora više razmišljati kada je vrijeme za kupnju nove četkice te mu se više neće dogoditi da koristi dotrajalu četkicu punu bakterija duži period. 

Na web stranici korisnik može pronaći opcije pretplate i odabrati ono što mu najviše odgovara – želi li novu bambus četkicu svaki ili svako drugi mjesec, te želi li plaćati mjesečno ili unaprijed i pri tome uštedjeti.

Dodaju za kraj: “Svjesni smo kako zamjena plastične četkice neće spasiti svijet, ali smo isto tako svjesni kako postoji mnoštvo predmeta koje koristimo svaki dan a zagađuju okoliš, dok postoje održivije alternative te su nam dostupne. Eco friendly navika po navika, korisnik po korisnik i vjerujemo da zbilja možemo djelovati!”.

Nama se sviđa, jeste li ih spremni isprobati?