Foto. unsplash.com

atma.hr – 52
Kažem vam, možete zaraditi koliko god novca želite. Možete imati što god poželite. Možete raditi što god poželite!

Ne postoje granice (izvan vaših misli, vaše glave).

Ali kažem vam, sve to možete tek kad postanete prava osoba. Ono što mislim pod tim “prava osoba” je:

Kada otkrijete tko ste i počnete se izdvajati iz mase, vi uviđate svoju individualnost. Uviđate svoje talente, svoje osobne vještine. Dokle god pratite i kopirate što drugi rade nikada nećete postati najbolji u kopiranju na svijetu. Ali ako odustanete od toga i budete to što jeste, imate šansu da postanete najbolja verzija sebe.

atma.hr – 39

Primjer: Ako ste ikada nosili odijelo (haljinu) iz trgovine to je jedna stvar. Ali, ako ste nekad nosili nešto što je šiveno striktno po vašoj mjeri, znate da je drugačije od svega ostalog. Drugačije vam stoji, način na koji hodate i osjećate je drugačiji, sve je ugodnije i bolje.

Suština je da možete imati život skrojen po vašoj mjeri.

Zato tražim od vas da uložite vrijeme u sebe. Neki od vas provode toliko vremena s drugima, pokušavaju biti prihvaćeni i voljeni, da više i ne znaju tko su. Poznajete druge ljude bolje nego sami sebe.

Proučavali ste ih, analizirali, želite biti kao oni i znate što? Toliko ste vremena utrošili u njih da ne znate tko ste vi!!!

Jedini preduvjet za sve navedeno je da preuzmete odgovornost za svoje stanje svijesti: svoje misli, emocije, reakcije, ponašanja! Svoju prošlost, svoju sadašnjost i budućnost.

atma.hr – 75
Počnite upoznavati sebe, svoje misli koje vam se javljaju svakog dana, odakle one dolaze, gdje ste ih to čuli i zašto ste ih usvojili?

Jesu li baš sve istinite i potrebne, koliko vam služe i doprinose vašoj sreći. Vjerujete li da možete sami birati koje ćete misli njegovati, a koje odbaciti, umjesto brige da izaberete vjeru, umjesto kritike razumijevanje i ultimativno – umjesto straha ljubav?

Koja je svrha vaših misli?

Da kreiraju vaš život, koliko god vam to naivno ili nevjerojatno zvučalo, sve što je oko vas, vaše je djelo i nije slučajno. Vi ste arhitekt svoje građevine zvane život.

Da, teško je to ovako odmah razumjeti i prihvatiti, ali to je zapravo odlična vijest za vas. Jer kada odbacite izgovore (sudbinu, državu, grad, obitelj, druge ljude, horoskop) ostajete samo vi, sami sa sobom i spoznajom da je sve na vama.

atma.hr – 39

Što je s vašim navikama?

Svjesni toga ili ne, mi smo robovi navika, svakodnevno.

“Navika, ako joj se ne odupiremo, ubrzo postaje nužda.” ~ Aurelije Augustin

Je li pametno odmah ujutro skočiti na telefon, pregledati sve po facebooku, instagramu, pustiti TV, načitati se žute i crne štampe? Kako se osjećate nakon svega toga, jeste li sretniji? Prosudite sami. Zašto ne biste izašli vani, osjetili sunčeve zrake na svojim obrazima i time ujedno poslali poruku svom organizmu poruku da se budi, da luči sve potrebne hormone.

Zašto umjesto te kave ne biste popili čašu limunade? Zašto ne biste probali svake večeri pročitati 5 strana one knjige koju planirate i odlažete već mjesecima?

“Dobre navike, formirane u mladosti su ono što vas razlikuje od drugih.” ~ Aristotel

atma.hr – 75
I da, neće biti lako, štoviše, morat ćete zagristi i vidjeti koliko je teško promijeniti sebe, a kamoli bilo koga drugog. Vezat ćete 3,4 dana pa ćete zabrljati, ali koga briga, počnite ponovo i ponovo i ponovo, sve dok stare misli i navike ne zamijenite novim.

Ne treba, ne može i neće biti savršeno, imate pravo na sve greške ovog svijeta sve dok učite iz njih i dok ne odustajete. Na kraju vam ostaje samo da gledate u čaroliju koju ste sami napravili.

Život će vam biti ljepši, ugodniji i s više boja, mirisa i dobrih ukusa. A sve to je samo početak…

Aleksandar Petrunović/novasvest

26 HOLISTIČKA ANATOMIJA

HOLISTIČKA ANATOMIJA

holisticka

Integrativan vodič kroz ljudsko tijelo

Komplementarni i alternativni pristupi zdravlju i medicini sve su više prihvaćeni kako ograničenja konvencionalnih tretmana postaju sve vidljivija. Ova knjiga predstavlja autoritativnu studiju anatomije, fiziologije i patologije, ali cijelu raspravu autorica proširuje povezujući znanost o tijelu i razne oblike alternativnih pristupa zdravlju kako bi istražila način na koji ljudsko tijelo funkcionira – i način na koji stupa u interakciju sa svojim okružjem te kako to postojanje doživljava na emocionalnoj i duhovnoj razini.

440 stranica, format: 16×23 cm

Cijena: 165 kn - Kupi ovdje