Ukoliko zaista želite pozitivnu promjenu u svom životu, najvažnije je da budete iskreni i to prvo prema sebi.

Iskrenost je odluka koju donosite svakog dana i pri tom nastojte ne misliti kako se zbog jedne pogreške cijeli svijet srušio, niti da je svemu kraj ako nešto ne ispadne onako kako ste željeli ili zamišljali. Bitno je da ne potonete i shvatite da je svaki novi dan još jedna nova prilika za učenje, stvaranje, kreiranje kao i prilika da budemo još malo bolji, sretniji, voljeniji i ispunjeniji nego jučer.


Widget not in any sidebars

Cijeli život je škola, jedno veliko učenje i ponekad donesemo neke odluke koje su dobre za nas, a ponekad ne, i to je sasvim u redu, jer učimo i nikada nemojte misliti kako nas određuju naše pogreške jer činimo kao i svi ono što najbolje znamo u tom trenutku u kojem se nalazimo. Dopustite si zaboraviti na negativne misli, usmjeriti pažnju na sadašnji trenutak, na ono dobro i pozitivno kao i ono neizostavno, a to je ljubav prema sebi. I kada to učinite primjetit ćete velike promjene u sebi i svijetu oko sebe.

Kako bi otkrili istinu unutar sebe i postali iskreni prema sebi ovih nekoliko jednostavnih koraka može vam zasigurno pomoći u tome;


Widget not in any sidebars
  1. Suosjećanje – kada volimo, prihvaćamo i razumijemo sebe, tada lakše razumijemo i prihvaćamo ljude oko sebe, prestajemo osuđivati, kritizirati i zamjerati. Na taj način nam je lakše prilagoditi se promjenama i svakako se brže oporavljamo od teških situacija.
  2. Osjećati se ugodno sami sa sobom – ili kako volimo reći u vlastitoj koži. Izražavajući sebe i svoje talente i sposobnosti postaje nam ugodnije, pri tom se smanjuje i samokritičnost, a s vremenom postajemo i manje zabrinuti oko toga što će biti u budućnosti, upravo zato jer se osjećamo ugodno i sigurno u sadašnjem trenutku, bez obzira na to gdje se nalazili.
  3. Hrabrost – dosljednošću prema sebi razvijamo svoju hrabrost i snagu. I kada se nagomilavaju izazovi, nervoza kao i stresne situacije zbog kojih inače osjećamo velik pritisak, na sasvim drugačiji način se suočavamo s tim. Jer kada se možemo osloniti na sebe, tada dajemo sve od sebe, bez očekivanja da li ćemo u nečem uspjeti ili ne.
  4. I svakako pozitivnost – biti pozitivan i optimističan nije osobina nekog drugog, svatko od nas to može postići i važno je kako za psihičko tako i za naše fizičko zdravlje. Pozitivnije osobe su bolje i uspješnije na svim poljima i lakše se nose sa izazovima koje im život donosi. Kada vjerujemo svojim pozitivnim mislima i dajemo im značenje, izazivamo osjećaj sigurnosti i to nas svakako ohrabruje i daje nam energiju da budemo svoji, ustrajniji, spremniji, veseliji i pozitivniji. U jednom trenutku prestajemo provoditi vrijeme sa osobama koje nam troše našu pozitivnu energiju i priklanjamo se onima koji potiču najbolje u nama, upravo zato jer vjerujemo u sebe.
  5. I ne zaboravite nagraditi sebe i udovoljiti svojim potrebama – i zauzvrat ćete živjeti sretno i ispunjeno. I to nikako nije sebično, već ako su naše potrebe zadovoljene, lakše pružamo razumijevanje, pažnju i ljubav drugima.

Slijedeći ove jednostavne korake svakodnevno, primijetit ćete mnoge snažne promjene unutar sebe i vjerujući sebi uvijek ćete biti sigurni da zaslužujete biti sretni i da ne trebate odustajati od sebe i svojih snova već ih sigurno slijediti, uvijek ići naprijed i nikada ne odustajati od njih. Jer kada volimo i prihvaćamo sebe u svakoj situaciji, učimo biti najbolja verzija sebe.

Mirjana Petković, Life & Wingwave Coach & Heal Your Life® Trener
Lakoća življenja d.o.o.
www.lakoca-zivljenja.hr
[email protected]

atma.hr – 39

Prethodna objavaJantra Jupitera (Guru yantra)
Slijedeća objavaKOLIBA – Onaj tko na kršćanstvo gleda otvorena uma uživat će i u filmu
Mirjana Petković
Najljepše i najvažnije što sam naučila na svom Putu kroz život je voljeti i prihvaćati sebe u svakom segmentu života i da je rad na sebi jedno predivno cjeloživotno učenje. Moja životna svrha je nesebično dijeljenje stečenih znanja, iskustava i pozitivne energije koji omogućavaju osobni rast i razvoj, stvaranje više vrijednosti i razvijanje kolektivne svijesti svijeta u kojem živimo. Kroz radionice i individualni rad primjenjujem licencirane tehnike i coaching metode: Heal Your Life Workshop®, Wingwave®, Autogeni trening, Relax Kids, NLP, ThetaHealing®, Shamballa® i Kvantna harmonizacija i na taj način želim potaknuti ljude oko sebe na pozitivne promjene, da se povežu sa sobom i sa kreiranjem svoje vlastite stvarnosti, sa ljubavlju, srećom i obiljem, da izađu iz svojih okvira, da se uzdignu iznad svojih uvjerenja, da prihvate odgovornost za sebe i za svoj život, da pozitivno razmišljaju, da slušaju svoje srce, da zavole sebe i žive svoju životnu Strast i Svrhu i poučiti ih da je SVE moguće. Licencirani sam Life Coach, Heal Your Life Teacher, Wingwave Coach, Relax Kids Coach, NLP Master, Theta Healing Practitioner, Shamballa Practitioner, Harmonization Practitioner, Učiteljica Autogenog treninga i Obiteljski Aromaterapeut.