Designed by Freepik

Vas razaraju, ne njih! Tu gubite samo vi. Drugi i ne znaju što se u vama zbiva. Oslobodite se toga otrova, otrova koji rastače vašu dušu. To je cijena vašeg mira. Prestanite biti okupirani drugima! Živite svoj život.

atma.hr – 52
Da bi se oslobodili potrebe da ogovarate, kritizirate, napadate, omalovažavate, ponižavate druge, morate se prije toga očistiti od negativnih misli u sebi koje imate o njima.

To je cijena vašeg mira. Zato se uvijek na početku preispitajte koliko ih dobro poznajete, možda samo nešto površno znate o njima ali sigurno ne znate cijelu priču koju su prošli.

Negativne misli o drugima su u vama, nisu u njima!

Koliko puta se dogodilo, kada je izašla iz vas neka loša riječ o drugome, da ste se kasnije bojali da će to doprijeti do njih, razara vas taj osjećaj podvojenosti u kojem se želite drugima svidjeti i u kojem vam idu na živce, potreba da im se približite, ali i da pobjegnete što dalje o njih kada ih malo bolje upoznate.

Koliko je noći prošlo u kojima ste zabrinuto razmišljali o drugima, ne o sebi?

Negativne misli o drugima su u vama, nisu u njima!

A ta negativnost nije samo misao, to je razbijanje vašega duha, uništavanje vaše snage, gubljenje vašega fokusa na važne stvari u vašem životu.

I kada na koncu sve zbrojite i oduzmete, shvatite da s tim negativnim mislima o drugima najviše gubite samo vi, zapravo gubite samo vi. Oni i ne znaju što se u vama zbiva, zašto im idete na živce i zašto se ponašate tako kako se ponašate.

Prestanite biti okupirani drugima! Živite svoj život.

U mislima gledajte svoj put, a ne njihov put.

Tek kada tu iskreno zavolite sebe vaša ljubav će doprijeti i do njih i počet će ih mijenjati. Budite jaki kada se suprostavljate svojim lošim mislima, to je vaš najveći neprijatelj, nisu to drugi.

Otvorite se i komunicirajte i kada to napravite, počet će pucati svi zidovi. Tada ćete vidjeti koliko ste slični i bliski i nećete više imati potrebu negativno misliti o njima.

Mario Žuvela