Image by Freepik

Za razliku od duše, koja je vječna, svevremena i sveprostorna, spoznajne mogućnosti uma kao privremenog, prolaznog i materijalnog elementa našega postojanja OVDJE, ograničenog su dosega i razumijevanja. Zato, dopustite da gospodar vaših OVDJEživotnih iskustava bude vaša duša, a vaš um neka bude njezin vjerni sluga.

atma.hr – 52
OVDJE smo tek u prolazu kroz vječnost. Naša fizička tijela i općenito materijalni elementi nas kao živih bića, uključujući i naš um, pripadaju samo ovom OVDJE prostoru i vremenu te mogu vidjeti, dosegnuti, spoznati, razumjeti samo ono kroz što prolaze u ovom OVDJE prostoru i vremenu.

Moj mozak je samo prijemnik. U svemiru postoji izvor iz kojeg crpimo znanje, snagu, inspiraciju. Nisam pronikao u tajne ove jezgre, ali znam da postoji. – Nikola Tesla

Zato su i sva naša nastojanja da s aspekta materijalnog bivanja OVDJE steknemo znanja, spoznamo i razumijemo svijet u nama i izvan nas i naučimo “sve moguće” ograničenog dosega naspram onog znanja kojemu pristup ima naša duša. Zašto? Zato što naša duša pripada vječnosti u kojoj su sadržani prostor i vrijeme svih iskustava kroz koja je prošla, kroz koja prolazi i kroz koja će tek proći. I baš zato što je svevremena i sveprostorna, naša duša sve zna.

No, to znanje nije opipljivo niti fizičkim okom vidljivo. Ono nije mjerljivo nijednim instrumentom naše fizičke realnosti niti se njegova kvaliteta može odrediti prema stupnju nečijeg obrazovanja, akademskoj tituli, statusu bilo koje vrste, godinama života provedenog OVDJE ili prema broju i lakoći/težini iskustava proživljenih OVDJE.

To znanje … jedino se može osjetiti. Kako? Po vibraciji kojom netko zrači. Čovjek niske razine svijesti pretežno živi na vibracijama nižih frekvencija koje karakteriziraju sram, krivnja, apatija, ljutnja, strah, ponos i sl., a kojima je zajednička prevlast ega.

atma.hr – 52
Takav čovjek, koliko god da je u svom kovčegu ovoga života sakupio godina, titula i iskustava, može imati (i vjerojatno ima) puno onoga znanja koje se može dosegnuti umom. Nerijetko za takvog čovjeka čujemo “Vauuu, kako je on pametan!”, “Nema toga što on ne zna!”, “Ma, on ti je lumen.” No, kako su spoznajne mogućnosti uma ograničene na ono što se može percipirati u materijalnom smislu, takav čovjek nije u mogućnosti za one spoznaje koje prelaze granice vidljivoga i dokazivoga u materijalnom smislu.

On jednostavno, zbog ograničenog dosega spoznaje svoga uma (koji vjeruje samo onome što vidi), ne može “vidjeti” sve one energije kojima je prožet čitav kozmos i kojima smo u konačnici povezani svi mi, a koje kreiraju ona iskustva koja nas dovode do ispunjenja svrhe naše duše. To je znanje na razini duše.

Nasuprot tome, čovjek visokofrekventnih vibracija kao što su hrabrost, spremnost, prihvaćanje, ljubav, radost i mir (a koje u svom najrazvijenijem obliku dovode do najuzvišenije razine bivanja OVDJE – prosvjetljenja), stvara iskustva koja ga sve više približavaju suštini njegova bića i u konačnici dovode do spoznaje tko je on i koja je svrha toga što je njegova duša po tko zna koji put obukla i svukla novo odijelo (tijelo), sve do ovog posljednjeg odijela (tijela) u kojemu je naučio znanje.

Za razliku od duše, koja je vječna, svevremena i sveprostorna, spoznajne mogućnosti uma kao privremenog, prolaznog i materijalnog elementa našega postojanja OVDJE, ograničenog su dosega i razumijevanja. Zato, dopustite da gospodar vaših OVDJEživotnih iskustava bude vaša duša, a vaš um neka bude njezin vjerni sluga.

Tako, ne samo da će se vibracije nižih frekvencija na kojima ste do tada živjeli zamijeniti visokofrekventnim vibracijama i time vam donijeti i drugačiju kvalitetu životnih iskustava (u smislu da ćete sva pa i ona najizazovnija, iskustva početi proživljavati na za vas najlakši i najbolji mogući način), već ćete si i otvoriti pristup onome znanju koje mijenja svijest, koje otklanja tamu neznanja, koje vas pro-svjetljuje, koje vas vodi “kući”.

Ne znate kako? Naravno da ne znate jer vaš um ne zna. Ali, vaša duša zna. A to je dovoljno. I jedino potrebno.

Martina Setnik

 

Prethodna objavaVraćanje voljene osobe ili put do crne magije?
Slijedeća objavaMjesečevi čvorovi u Ovnu i Vagi (17.7.2023. – 11.1.2025.) – Promjene, lekcije i darovi Univerzuma
Martina Setnik
Ime mi je Martina Setnik. Tragajući za odgovorima na pitanja kojima je na neki način oduvijek, a osobito u posljednjih nekoliko godina moga života, bila posvećena moja pažnja – tko sam ja, zašto sam ovdje, što trebam činiti da bih živjela ono što ja u svojoj biti jesam, kako da otkrijem svoje svjetlo i živim ga za svoje i za najviše dobro svih koji me okružuju – sve više i sve dublje uranjala sam u sve raspoložive mi sadržaje iz područja duhovnosti i osobnog razvoja. Sada znam da sam, kao i svatko, ama baš svatko od nas, dobra baš takva kakva jesam. Veliku i značajnu ulogu u osvještavanju mog unutarnjeg djeteta odigralo je slikanje akrilnim bojama (koje je i dalje neizostavni dio moga života), a ono što je, vjerujem, utjecalo na moju najdublju unutarnju transformaciju je tehnika koje sam i sama u međuvremenu postala certificiranim procesorom – PEAT. Priroda, meditacija i slikanje su punionice moje dobre energije, a ako moji tekstovi na Atmi (što je opet jedan od poziva moje duše) uspiju potaknuti makar nekoga od vas da zasvijetli svojim svjetlom, moja misija će biti ostvarena.