atma.hr – 52
Prva stvar s kojom želim da se pomirite danas je ta da ćete imati i dobre i loše dane. I uvijek ćete naučiti nešto više, ili nešto novo. I uvijek ćete naučiti više od loših dana nego od dobrih dana. Više ćete naučiti o samima sebi, o odnosima, o životu, principima i izgradit ćete svoj karakter.

Ako ste osoba koja zna reći: poboljšaj svoj karakter, budi strpljiviji… Nemoj se žaliti kad čekaš u redu! Nikada nećete postati strpljivi sve dok vas ne stave na mjesto gdje morate čekati!

To je kao da idete u teretanu, prođete kroz ulazna vrata i kažete svojoj ženi ili mužu: “Ja idem u teretanu.” Uđete u teretanu, napravite 3 koraka i okrenete se nazad i kažete da ste bili u teretani. Što ćete time postići, trebate ući unutra i uzeti utege i vježbati mišiće koje želite razviti!

Ja stojim pred vama bez ruku i nogu, ali ja sam strašno jak čovjek i to je sve zbog loših dana u mom životu.

Znate kako to ide… da niste prošli ono što ste prošli, ne biste bili ova osoba koja danas jeste. Ne želim omalovažavati vašu bol, ne brinite. Ja sam vidio bol u svom životu i ne samo u svom, već i u životima mnogih ljudi koji na kraju kažu: “Ja bar imam ruke i noge”. A što ja onda trebam reći? Bar nisam afričko siroče koje umire s 4 godine? I ja sam upoznao tu osobu. Što reći o 10-godišnjoj djevojčici koja je rođena za 700$, kidnapirana kao seksualno roblje i imala 50 klijenata do svoje 13-te godine? Trudna s 12 godina, stavila bebu ispod kreveta dok je ona radila na krevetu, napuštena od svoje obitelji. Nakon što je otplatila svoj dug od 700$, nakon 3 godine, sa svojim djetetom otiđe, u novi grad, nadajući se boljem životu, bez obitelji, bez posla, bez hrane. Njezinoj bebi je potrebna hrana! Ona je opet silovana na ulici i vrati se jedinom načinu na koji je znala zaraditi novac. Drugi put zatrudni s 15 godina i to joj dijete umre. I sa svojih 20 godina ona meni priđe i kaže: “Da, prošla sam kroz poteškoće.” Počne plakati i kaže: “Nick, upravo sam saznala da imam AIDS. I moram u zatvor 5 godina, zbog prostitucije.”

Što na to možete reći?

Vi možda imate ruke i noge, ali ako ne znate 3 stvari:

  1. Tko ste vi i kolika je vaša vrijednost?
  2. Koja je vaša svrha u ovom životu? I treće…
  3. Koja je vaša sudbina kad završite život na Zemlji?

Ako ne znate odgovor ni na jedno od ta tri pitanja, vi ste više hendikepirani od mene…

Posted by Studio MD 1&2&3 Online on 19. veljače 2016

atma.hr – 52
atma.hr – 52