pixabay.com

Antiupalne sposobnosti kurkume su nevjerojatno moćne! Ne postoji niti jedan drugi prirodni sastojak na svijetu, koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Evo kako kurkuma pomaže kod demencije i karcinoma!

atma.hr – 78
Kurkuma i demencija

Na temelju tri istraživanja koja su nedavno provedena, kurkuma, čiji je glavni aktivni sastojak kurkumin, ima moć ne samo da ozdravi osobu u ova dva stanja – ponašanje i psihičke simptome povezane s demencijom, već može dovesti i do potpunog oporavka od bolesti u samo nekoliko mjeseci.

Tradicionalni začin za kuhanje koji se koristi obilno po cijeloj Indiji i jugoistočnoj Aziji tijekom mnogih tisućljeća, kurkuma je predmet bezbrojnih znanstvenih istraživanja u posljednjih nekoliko godina. Krvožilni, probavni, i neurološki sustavi tijela, ispostavilo se, su svi pozitivno reagirali na kurkumu, a naizgled beskrajan popis bolesti za koje je ovaj začin poznat da pruža ozdravljenje, neprestano se povećava.

Ovo je definitivno slučaj prema kojim se možemo nositi sa strahopoštovanjem, prema utjecaju koji ima biljka kurkuma na kognitivno zdravlje, kao što pokazuje novo istraživanje iz Japana. Glavni liječnik na Kariya Toyota General Hospital iz grada Kariya i njegove kolege ocijenili su tri odvojena istraživanja slučaja koji su uključivali kurkumu i došli do nekih zanimljivih zaključaka o terapeutskoj vrijednosti te biljke. U svakom slučaju, kurkuma je pokazala kako ublažiti simptome demencije i poboljšala ukupne kognitivne funkcije.

atma.hr – 75
“U istraživanju koje je uključilo tri bolesnika s Alzheimerovom bolesti, kod kojih su kognitivne funkcije i ponašanja i psihološki simptomi demencije bili teški, izrazita razdražljivost, uznemirenost, tjeskoba i apatija, tretirani su kurkuma prahom u kapsulama više od godinu dana, i utvrđeno je da je kurkuma povezana s ublažavanjem simptoma” napisali su autori istraživanja u njihovom sažetku. “Ukupna ocjena neuropsihijatrijskog kratkog upitnika značajno se smanjila u oba – jačina simptoma i teret skrbnika, nakon samo 12 tjedana tretmana” dodali su. “Ocjena Mini-Mental State ispita (MMSE) otišla gore za pet bodova (od 12/30 do 17/30) u jednom od slučajeva, a druga dva slučaja su bila u stanju prepoznati svoju obitelj u roku od jedne godine nakon početka liječenja kurkumom.”

Konzumiranje samo jednog grama kurkume dnevno tijekom tri mjeseca može dovesti do “znatnog napretka”.

Dakle, dok konvencionalna industrija bolesti i dalje troši milijarde dolara u potrazi za farmaceutski-baziranom “lijeku” za demenciju, jednostavan, jeftin začin za kuhanje, napravljen od biljke, je već napravio taj posao. Uzimajući samo jedan gram, ili otprilike jedna četvrtinu žličice dnevno, kurkume u prahu, ispostavilo se da je dovoljno za proizvodnju nevjerojatnih poboljšanja u psihološkim bolestima i simptomima demencije.

Ranije istraživanje objavljeno u časopisu Annals of Neurology indijske akademije 2008. potvrđuje tu činjenicu, nakon što je utvrđeno da je kurkuma prirodni antioksidans koji djeluje protuupalno i detoksikacijski mehanizmi pomažu poboljšati pamćenje kod pacijenata s demencijom. Jednostavno konzumirajte ovaj okusom bogat začin kao dio svoje normalne prehrane, jer ima potencijal potpuno preobraziti zdravlje mozga i ublažiti čak i najgore oblike demencije.

“Kurkumin (spoj u kurkumi) kao antioksidans, i njegovo protuupalno i lipofilno djelovanje poboljšava kognitivne funkcije u bolesnika s AD (Alzheimerovom bolesti),” napisao je autor ovog ranijeg istraživanja u svojem sažetku. “Zbog različitih učinaka kurkumina, kao što su smanjenje beta-amiloid plakova, odgođena degradacija neurona, metalni-kelati, protuupalno, antioksidans i smanjenje formacije mikroglija, ukupna memorija kod pacijenata s Alzheimerovom bolest se poboljšala.”

atma.hr – 39

Kurkuma i rak

Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Američka liječnica, Carolyn Anderson, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može prevenirati rak. Riječ je o smjesi, tri lako dostupna sastojka. Ova saznanja su, kako govori liječnica Andersen, nastala na temelju dvije tisuće godina stare tradicije korištenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima. Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.

22 KURKUMIN

AKCIJA! ULTRA JAKI KURKUMIN

kurkumin

Demencija, depresija i artritis - Patent za liječenje Alzheimerove bolesti

Učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume! Bioraspoloživost i apsorpcija povećani su za 10 puta u odnosu kurkumu i 7 puta u odnosu na standardni kurkumin. Kurkumin BCM-95 jedini ekstrakt kurkume na svjetskom tržištu kojemu je FDA odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020).
Namjena: Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis, depresija i stres podrška u liječenju karcinoma, zdravlje jetre, gastritis, dijabetes II
Akcijska cijena: 239 kn 203,15 kn - Kupi ovdje

AKCIJA TRAJE DO 31.04.2021.

Recept je sljedeći:

Pomiješajte 1/4 čajne žličice kurkume sa 1/2 čajne žličice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svježeg samljevenog crnog papra. Ta tri sastojka pomiješajte u šalici.

Možete ovu smjesu konzumirati samu, ali ju i dodavati raznim jelima, juhama i salatama.

Samo pripazite da ako ih koristite u kuhanim jelima, da ove sastojke ne prokuhate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomiješajte ih s malo vode.

No što od toga točno sprječava rak i širenje raka? Odgovor je ova liječnica dala na svom blogu.

atma.hr – 78
“Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su nevjerojatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protuupalni efekt nazivaju se kurkumin.

Najnovije studije otkrile su da kurkuma sprječava mnoge vrste karcinoma, kao što je rak debelog crijeva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim kemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti spriječen. Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za liječenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji s paprom (ili đumbirom). Papar prema istraživanjima povećava učinkovitost kurkume za čak 200 posto”.

Anderson je još naglasila kako je za uspješno prevenciju karcinoma, ali i uništavanje stanica raka, ovu smjesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata.

“Koristite ju što će češće moguće” govori Anderson i dodaje kako ova smjesa, odnosno prirodni lijek protiv zloćudne bolesti raka, nema nuspojava.

novi-svjetski-poredak.com

14 KOMENTARA

  1. kurkuma je fantastična stvar – jedini "feler" je to što je to valjda najjeftiniji začin na svijetu… negdje u rangu krumpira.
    farma kompanije su se razveselile kada se skužilo da je kurkumin izuzetno osjetljiv na želučanu kiselinu pa su pokušale to monetizirati nekakvim kapsulama I sranjima (jelte da se nešto može patentirat) al su ih onda indijci sjebali time što su analizirali žuti curry I skužili da obično ulje daje x8 bioapsorpciju (stvara zaštitnu ovojnicu oko molekula kurkumina, taman da prođe stjenku želuca) i da malo crnog papra daje još x20 bioapsorpcije (potiče nešto u probavi – ubije me što – što apsorbira kurkumin prije nego što ga razgradi želučana kiselina).. dakle, jebo tablete, samo se držat bakinog recepta.

  2. Ima dosta efikasnih metoda u zastiti I suzbijanju bilo kakvih bolesti, Japanska terapija s toplom vodom, Sparoge, Ginger, Kurkuma, Radic, Jabuke, Kvasina od jabuka, soda bikarbona, Javorov sirup, Cudo-urinoterapije, Pijenje petroleja nateste svako jutro po jednu zlicicu sat prije dorucka, dakle rafinirani I tako dalje, gladovanje, na vodi I urinu, I to je to……

  3. Ima i za multiplu sklerozu, sve na prirodnu bazu, mozes pogledati na www. foreverliving,com a ja vam mogu reci sta od tih krasnih proizvoda koristite, ima i u nasoj firmi proizvod koji sadrzi kurkumu, zove se forever active HA, kod 264, moja familija ih koristi i svi smo dobrog zdravlja.

  4. sorry, sprema za godisnji! Idemo krajem srpnja oli ti jula do Zagreba,a onda za vikend idemo i do Osijeka da vidimo Milana i njegove sinove i unucicu, a naravno i njegovu snahu! poslije toga idemo na more do Hvara na dva tjedna pa jos malo u Zagrebu pa natrag u London. Eto sto ti je zivot, radis i rintas cijelu godinu da bi otisao na godisnji 3 tjedna i ponovo na posao cijelu godinu do iducih 3 tjedna u slijedecoj godini. no ne zalim se vazno je da smo zivi i zdravi koliko toliko. Pozdrav tebi od mene i mojih!

  5. farmaceuti ce sigurno naci neki feler kako bi zastitili svoj izvor kapitala.Ja mislim the je to , a I mnogo drugih pririodnih ljekova vec odavno poznato ali nije unosno.Briga je farmacceute za covjeka, vazno je njima prodai muda po bubrege samo neka puno kosta.Ljudi snadjite se sami!