Designed by Freepik

Utorak je i propustili ste treninge u prethodnog tjedna (ili prethodnog mjeseca…) i pomislili ste:  “Nema veze, čekat ću da prođe ova godina, da proslavim praznike i malo se opustim i najedem pa ću onda krenuti s novim planovima i odlukama i sa treninzima sigurno!“

Svakako vam ne znači da sada počinjete kada se spremate za praznike, u gužvi ste na poslu, a bogata trpeza se priprema i to ne želite propustiti…

atma.hr – 39

Međutim čekati ponedjeljak, 1. siječnja ili bilo koju drugu vremensku odrednicu u budućnosti, neće vam donijeti zadovoljstvo, a ni rezultate koje možete postići ako počnete baš sada. Promijeniti se u ovom trenutku izuzetno je teško i iziskuje dosta energije, snage volje i želje za poboljšanjem. Ali je moguće! Možda samo niste dovoljno puta probali.

Nedavno me je razgovor s jednim klijentom podsjetio na tu misao. Ta osoba imala je prilično tešku godinu punu izazova na privatnom i poslovnom planu, dosta uspona i padova i logično je da je nastupilo stanje umora sad pred kraj godine.

Tako da, kada sam je pitao kada će stati na noge (jer sam vidio da je spremna za to) i sa samopouzdanjem nastaviti dalje, rekla mi je da je do kraja godine ostalo još samo par dana i da jedva čeka da krene nova godina kada je odlučila da je sve gotovo i da je spremna ostvariti bolji balans energije i biti zadovoljnija.

atma.hr – 39

Međutim, u nastavku razgovora skrenuo sam joj pažnju da nema potrebe da čeka sljedeću godinu pa da proslavi praznike i da nađe neki novi početak, tu odluku može donijeti i sada, baš u ovom trenutku, isto kao što je rekla da će to učiniti od nekog konkretnog datuma. Naravno, tu misao je primila sa izvjesnim otporom. Jer opiremo se promjenama, to je prirodno.

Dalje smo nastavili razgovor u ovom pravcu…

Primjena novog plana i novih odluka uvijek treba započeti sada jer to je proces. Ne možemo reći da ćemo se od sutra promijeniti, to nije nešto što se događa preko noći, već je potrebno vrijeme, želja i najvažnije, rad.

Zato je uvijek lakše ako počnete sada, malim koracima, tako ćete do 1. siječnja već nešto postići, bit ćete možda za trunku zdraviji, bolji u nekoj vještini ili jednostavno zadovoljniji sobom i svojim životom. Jer kada pričamo o promjenama i razvoju, pričamo prvenstveno o promjeni stanja uma.

atma.hr – 39

Upravo vi (i jedino vi sami) imate tu moć da svoje stanje uma promijenite i da odlučite kada ćete ga promijeniti. Je li to ponedjeljak, srijeda ili nedjelja, zaista nije toliko važno, ako je teško sada, bit će teško i u ponedjeljak, a ako to želite u ponedjeljak, znači da to želite i sada.

Zato, pokrenite se! Jer kao što ste čvrsto odlučili da ćete poslije praznika zdravije i umjerenije se hraniti i zacrtali ste datum, isto tako možete odrediti današnji datum i krenuti u primjenu plana.

I za kraj, evo kratke liste prijedloga što možete učiniti ovih par dana prije 1. siječnja kako biste se osjećali zadovoljniji i u 2018. – u ušli sa osmijehom na licu:

Odradite bar jedan trening, malo vježbi rastezanja vam neće oduzeti puno vremena. Sjetite se, pokretanje tijela pomaže pokretanju i promjeni stanja uma.

Napišite listu ciljeva koje niste uspjeli ostvariti ove godine, pročitajte je i onda je uništite! Ovaj mali ritual pomoći će vam da sebi oprostite i da otvorite vidike za novi i bolji početak.


Widget not in any sidebars

Napišite listu stvari koje ste postigli ove godine i pročitajte je bliskoj osobi. Budite ponosni na sebe i svoj uspjeh!

Konzultirajte se sa svojim životnim trenerom pri postavljanju realističnih ciljeva za bolji poslovni i privatni život u 2018. – oj godini.

Učinite nešto dobro za druge. Čak i mali znak pažnje za nekoga može značiti mnogo!

Život je sada, zato se potrudite da bude kvalitetan od ovog trenutka, zašto čekati ponedjeljak ili prvi siječanj? Što ćete vi započeti ili promijeniti baš danas, upravo sada?

Postignite uspjeh sada!

Hans Buster

bizlife

55 SLATKI VEGAN

SLATKI VEGAN

Slatki vegan

Cjeloviti gurmanski deserti za svaku prigodu

Majstorica u kreiranju zdravijih varijanti slastica s prirodnim zaslađivačima, svježim i organskim sastojcima, Dunja Gulin donosi nam u ovoj slatkoj kuharici maštovite, gurmanske recepte za svaku prigodu.

Hrskavi keksi, kremasti kolači, raskošne torte, slasne savijače, prhke pite i bogata dizana tijesta od prirodnih, cjelovitih sastojaka, bez mliječnih proizvoda, teških masnoća i šećera, zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce, a tu su i omiljeni klasici u zdravijoj varijanti kao što su tiramisu, zapečene palačinke i nezaobilazne zaherice. Sto posto okusa za sto posto gurmane.