“Ne želim biti debela. Ne želim biti bez novca. Ne želim biti stara. Ne želim živjeti ovdje. Ne želim imati ovakvu vezu. Ne želim biti kao moja majka ili otac. Ne želim propasti u ovom poslu. Ne želim imati ovakvu kosu, nos ili tijelo. Ne želim biti usamljena. Ne želim biti nesretna. Ne želim biti bolesna.”

Ono na što obratite pažnju – raste.

Gore navedene rečenice pokazuju kako smo, odrastajući u određenoj kulturi, naučili boriti se protiv negativne mentalne energije, vjerujući da će, ako tako učinimo, tj. ako se izražavamo na ovaj način, pozitivno odmah doći do nas. Ali, to ne funkcionira na taj način. Koliko ste često lamentirali o stvarima koje ne želite? Je li vam to ikada donijelo što želite? Želite li uistinu promijeniti svoj život, gubite vrijeme ako se borite protiv negativnog. Što više mislite o stvarima koje ne želite, sve ih više stvarate u svom životu. Stvari koje nikada niste voljeli vjerojatno se još nalaze u vašem životu. Ono na što obratite pažnju, razvija se i postaje stalno prisutno u vašem životu. Uklonite se što dalje od negativnog i obratite svoju pažnju na ono što stvarno želite biti ili na ono što želite imati. Stoga, preokrenimo gore navedene negativne izjave u pozitivne.

Louis Hay
savjetnikuspjeha.com

Prethodna objavaFragmenti
Slijedeća objavaNesvjesni negativni naboj
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.