Autori knjige “Osmosatna dijeta” David Zinczenko i Peter Moore donose plan mršavljenja u kojem jedete normalno, a skidate kilograme. Knjiga se pojavila nedavno i postala hit, a David Zinczenko obećava čitateljima da mogu izgubiti relativno lako dosta neželjenih kilograma pridržavaju li se uputa.

atma.hr – 52
Pravilo je da jedete samo u razmaku od devet ujutro do pet navečer ili od 11 ujutro do sedam navečer jer će tijelo tako lakše razgraditi svu hranu.

Ovakav koncept nije nov i do sada je postojalo više dijeta koje su zagovarale smjenjivanje posta i normalne ishrane s tim da su imale ograničeni vremenski okvir (nedjelju – dvije dana). Znači, postoje ciklusi od osam sati kada se jede doslovno sve, a zatim ciklusi od 16 sati kada se ništa ne jede. I tako svaki dan. Tijekom 16 sati ljudsko tijelo treba biti usmjereno na oporavak i odmor, a ne na probavljanje hrane. Ujutro će stomak biti ravan što će vas oduševiti i motivirati!

Većina zagovornika dijeta naglašava da je savršeno vrijeme od 9 do 17 sati, iako u praksi i vrijeme od 8 do 16 ili 10 do 18 nije neuobičajeno. Koji god raspon da izaberete, bitno je da u okviru njega pojedete sve planirane dnevne kalorije. U ovoj dijeti nema zabranjene hrane, ali zabranjeno je prejedanje. Jedite onoliko koliko vam odgovara, no ne pretjerujte s količinama.

atma.hr – 52
Zdrava logika i ovdje govori da treba biti pažljiv i birati zdravije napitke, grickalice i slastice (npr. orašaste plodove umjesto čipsa, suho voće i voće umjesto kaloričnih zašećerenih slastica i cijeđene sokove umjesto gaziranih).

Neke generalne preporuke vrijede kao u svakim dijetama – uvijek je bolje konzumirati što prirodnije namirnice, a smanjiti industrijski proizvedene.

Autori dijete također preporučuju osam minuta vježbanja svakoga dana.

atma.hr – 52
Ako se pridražavate ovoga, može se navodno smršaviti i 3 kg tjedno.

Probajte!

dnevno.hr