Poruka današnjeg dana je «osvještavanje unutarnjih procesa».

Da biste okončali bijedu koja tisućama godina uzrokuje patnju ljudskog stanja, morate krenuti od sebe i u svakom pojedinom trenutku preuzeti odgovornost za svoje unutarnje stanje.

atma.hr – 52
To znači sada. Zapitajte se: «Postoji li u meni u ovom trenutku negativnost?» Tada postanite budni, pažljivo promatrajte svoje misli, kao i svoje emocije. Provjerite, postoji li prikrivena negativnost u bilo kojem obliku, kao što su nezadovoljstvo, nervoza, «zasićenost» i slično. Potražite misli koje naizgled opravdavaju ili objašnjavaju tu negativnost, iako je zapravo uzrokuju. Onoga trenutka kad postanete svjesni negativnog stanja u svojoj unutrašnjosti, to ne znači da ste doživjeli neuspjeh. Znači da ste uspjeli.

atma.hr – 52
Sve dok ne postanete svjesni, prevladava poistovjećenost s unutarnjim stanjima, a takva je poistovjećenost ego. Svjesnost donosi ukidanje poistovjećenosti s mislima, emocijama i reakcijama. To nije negiranje. Vi prepoznajete misli, emocije ili reakcije, a u trenutku prepoznavanja, automatski dolazi do ukidanja poistovjećenosti. Tada se mijenja vaš osjećaj vlastite osobnosti, onoga što jeste: prije ste bili misli, emocije i reakcije. Sada ste svijest, svjesna Prisutnost koja promatra ta stanja.

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

ENLIGHT BAKRENE BOCE BANNER 696 X 290
Prethodna objavaPsihologija malignih narcisa – ljudi laži
Slijedeća objava24 mudrosti Tagorea: “Ništa lakše nego u ime vanjske slobode uništiti unutrašnju slobodu čovjeka”
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.