Na temelju istraživanja, nastala je skica stopala prema narodima. Priklonili se vjerovanju u to ili ne, zabavno je provjeriti s koje strane vučete svoje drevno korijenje; egipatske, rimske, grčke, germanske ili keltske?

atma.hr – 78
O tome da stopala mogu biti barometar vašega zdravlja mnogo se pisalo, kao i o povezanosti stopala s tjelesnim osobinama i sklonostima.

Neki stručnjaci vjeruju i u njihovu povezanost s psihološkim karakteristikama, kao primjerice Jane Sheehan, refleksologinja i autorica tri knjige na tu temu.

Spomenuta autorica tvrdi da stopala govore sve o nama, od stanja probavnog sustava do ponašanja u vezama.

No, korak dalje ide teza da oblik stopala govori o našemu porijeklu.

Evo par činjenica:

Činjenica 1: Ljudski genom određuje fizičke čimbenike kao što su boja kože, kose i očiju, oblik tijela i udova i mnogo više npr. tendenciju ka ćelavosti i bolesti.

Činjenica 2: Ljudska morfologija ovisi o naslijeđu. (antropometrija)

atma.hr – 39

Činjenica 3: Postoje i druge studije koje otkrivaju endemske plemenske / obiteljske karakteristike, kao što su nedostatak otisaka prstiju (adermatoglyphia) npr. u velikom broju kod baskijskih naroda.

Činjenica 4: Moramo razmisliti o mješovitim brakovima, jer se gotovo sve rase miješaju zajedno u proteklih 500 godina. Vrlo malo i rijetko imamo “čiste” loze.

Na temelju istraživanja, nastala je ova skica stopala prema narodima.

Priklonili se vjerovanju u to ili ne, zabavno je provjeriti s koje strane vučete svoje drevno korijenje; egipatske, rimske, grčke, germanske ili keltske?

Odakle dolazite?

feet-1

atma.hr – 78