Poruka današnjeg dana je «otpustimo negativnosti».

Sav unutarnji otpor čovjek doživljava kao negativnost u jednom ili drugom obliku. Sveukupna negativnost jest otpor. U ovom kontekstu te su dvije riječi gotovo istog značenja. Negativnost obuhvaća sve, od razdraženosti ili nestrpljenja do divljeg bijesa, od depresivnog raspoloženja ili mrzovoljnog negodovanja do samoubojstvenog očajanja. Otpor budi loše emocije, a u tom slučaju čak i manje važne situacije mogu stvoriti snažnu negativnost, kao što su bijes, depresija i duboka tuga.

atma.hr – 52
Ego vjeruje da uz pomoć negativnosti može upravljati stvarnošću i dobiti ono što želi. Vjeruje kako uz pomoć negativnosti može privući željene uvjete ili uništiti neželjene. Kada naš um ne bi vjerovao da nam je nesreća korisna, ne bi je niti stvarao. Naravno, činjenica jest da nesreća nije korisna. Umjesto da privlači željene situacije, ona ih sprečava. Umjesto da rastvara neželjene, čuva ih tamo gdje jesu. Njezina jedina «korisna» funkcija je jačanje ega i zato je ego voli.

Jednom kad se poistovjetimo s nekim oblikom negativnosti više je ne želimo pustiti, a na dubokoj, nesvjesnoj razini ne želimo pozitivnu promjenu. Ona bi zaprijetila našem identitetu. Zato u životu često zanemarujemo, niječemo ili potkopavamo ono što je pozitivno.

Zato je danas dobar dan da uočimo svoje negativnosti i da ih pokušamo otpustiti!

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

banner hemp ruksak 1
Prethodna objavaZašto u ovom životu ne možemo živjeti sa srodnom dušom?
Slijedeća objavaFeng shui? Ah da, to je ona žabica sa novčićem u ustima, zar ne?
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.