Designed by Freepik

Egipatski horoskop jedan je od najstarijih, a njime su se služili i faraoni da bi lakše upravljali svojom velikom zemljom.

Podijeljen je na dvanaest znakova, a svakim znakom gospodari jedan vladar odnosno božanstvo.

Na osnovu datuma rođenja možeš saznati koje te božanstvo štiti i što horoskop govori prvenstveno o tvojim emocijama ali i karakteru.

AMON -01.01-02.02.

U emotivnom životu štiti te Amon – bog proroka – koji svojim štićenicima daje blagoslov da pronađu u životu u pravu osobu. Kada se to dogodi, a obično je u pitanju neko javno mjesto, osobu svog života osvojit ćeš tako da jednostavno sjedneš kraj nje i zračiš srećom. Ona tada jednostavno nije u stanju odoljeti tolikoj pozitivnoj i privlačnoj energiji.

Uporna si, ali i nenametljiva osoba, a svoju volju provodiš tiho i polako. Na prvi pogled izgledaš hladno, ali u suštini gajiš duboke osjećaje do kojih treba prodrijeti. Ponekad čak izgledaš nezainteresirano, što je samo maska za snažnu emotivnost, jer ti si privržena i odana osoba koja ide na sve ili ništa.

Obično si ljubitelj etno glazbe koja ti u dobroj atmosferi budi nostalgiju i čini te sentimentalnim i raznježenim. Ne toleriraš nevjernost i u lošim ljubavnim odnosima znaš na vrijeme reagirati i prekinuti veze koje nemaju budućnost. Posesivnost ti je mana.
Tvoja boja je zlatna, a oružje – pamet.

SEBEK -03.02.-04.03

Jako cijeniš ljepotu i umjetnost. Ponekad te vanjska ljepota i sjaj mogu sasvim zaslijepiti. Ipak, spadaš među najnaprednije osobe kada je riječ o emocijama. Originalan si i neponovljiv.

U emotivnim vezama imaš potrebu za intelektualnom razmjenom i prijateljstvom. Osim toga si i radoznao i ne voliš se vezati za samo jednu osobu. Sklon si eksperimentiranju.
Radoznao si i spreman uvijek proširiti svoje vidike. Brzog si uma, dobrog zapažanja i imaš širok krug prijatelja. Veoma si iskren u emotivnim odnosima i ne podnosiš laži i mutne situacije.

Sebek je bog – krokodil, čuva svetu rijeku Nil i blago drevnog Egipta. Za tebe je sačuvao umjetnost da s voljenom osobom ostvariš harmoniju i sklad. Jer kad naiđeš na pravu osobu, onda se želiš vezati za čitav život. Tada ne postoji privrženija osoba od tebe.
Tvoja boja je plava, a oružje – tvoja originalnost.

OZIRIS -05.03.-09.04.

Romantičan si i senzualan. Sklon idealizaciji ljubavnog partnera i ljubavnog života uopće, pa se može dogoditi da budeš i razočaran. Pun si razumijevanja za druge i možeš biti izrazito produhovljen. Neophodni su ti ljubav i nježnost, jer se bez njih osjećaš izgubljenim.

Često imaš izraženu intuiciju i voliš prirodu, poeziju i životinje. U prirodi se osjećaš na svom terenu i kao kod kuće. Ne voliš zatvorene prostore i atmosferu zagušljivih gradova.
Potrebno ti je puno vremena da se zaista zaljubiš. Ali kada se ljubav rodi, vrijeme radi za tebe.

Tvoja ljubav je čvrsta i pouzdana, jer ti si iznimno osjećajan, odan i strastven te idealan partner svakoj osobi koju zaista voliš. Štiti te Oziris – bog plodnosti – i savjetuje da za sreću u ljubavi oblačiš odjeću boje indiga. Najjače oružje – prodorne oči.

PTAH -10.04.-02.05.

Impulzivan si i pun zahtjeva. Iskren si, otvoren, lojalan, pa i naivan. Kako je Ptah bog istine, ne pristaješ na odnose koji nisu sasvim iskreni. Ponekad znaš biti prgav i neugodno iskren, jer misliš da je najbolje sasuti istinu u oči bez obzira na posljedice.

Ljudi pod zaštitom boga Ptah znaju promijeniti mnogo partnera u svojoj potrazi za pravom osobom. Uostalom, vrlo često se i zaljubljuješ. Tvoja strast je direktna i sve želiš sad i odmah.

U izboru ljubavnog partnera ipak znaš donijeti i neke sasvim praktične odluke. Obično biraš osobu koja čvrsto stoji na zemlji i na koju se možeš sasvim osloniti.
Tvoje najjače oružje je osmijeh, a boja crvena.

HORUS -03.05.-16.06.

Emotivno ponekad si sličan leptirima. Nestalan si i ne voliš čvrste veze, a privlače te avanture i nova poznanstva. Napravit ćeš sve da zadovoljiš svoju radoznalost. Posjeduješ strastvenu prirodu i oči koje su uvijek žive, pokretljive i obično svijetle.

Snažna i stabilna osoba bit će tvoja prava ljubav, netko tko može ukrotiti tvoj nemirni duh, a ipak ti pružiti uzbuđenja koja voliš. U svakom slučaju te ne smije nitko ograničavati. Posesivne osobe te guše i ne razumijete se.

Na sreću, obično odmah osjetiš takve osobe i kloniš ih se. Oružje – bogat duh.

NEFTIS -17.06.-21.07.

Predivna Neftis vlada tim, možda najromantičnijim znakom. Njena djeca su nevjerojatno odana svojim ljubavnicima, postajući s onima koje vole jedno tijelo i jedna duša. Senzualan si, strastven i vrlo emotivan.

Tebi su ljubav i nježnost potrebniji nego bilo kojem drugom znaku, ali zauzvrat isto tako daješ. Ponekad si pretjerano sklon sanjarenju, ali ako ti se pruži prilika, svoje snove znaš prenijeti i u javu. Veoma si kreativan i potrebno ti je više načina da bi se izrazio, najčešće nekim oblikom umjetnosti.

Zbog preosjetljivosti i ranjivosti moraš biti jako pažljiv pri izboru partnera. Moraš pronaći nekog tko je podjednako pažljiv i odan kao ti, jer u suprotnom možeš biti iskorišten. Oružje – odličan izgled; istakni ga uz pomoć bijele odjeće i svih pastelnih boja.

Klikni na broj 2 za ostale znakove…

Responsive text-61
1
2
Prethodna objavaPile, blato i otvoren plamen – “Igračke” najbolje ocijenjenog vrtića!
Slijedeća objavaRadionice: “Druženje s Vilama” i “Rad s Anđeoskim kartama”
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.