atma.hr – 52
Razmišljam ovih dana da, ako uspijem doprijeti do dovoljnog broja ljudi, prije ili kasnije Kritična Masa koja razumije ovo do čega sam došao, mogla bi izliječiti svijet … čak da ga i spasiti… mijenjajući Kulturnu Priču o tome tko smo, zašto smo ovdje, o našoj pravoj vezi s ljudima, tko i što je Bog te o našem istinskom odnosu s Božanstvom.

Svaka ljudska boljka ima uzrok u nerazumijevanju ovih pet pitanja. Nazivam ih Vrhunskim Pitanjima, jer odgovori na njih ne utječu samo na to kako percipiramo svijet, već kako ga doživljavamo, zatim ne samo kako ga doživljavamo već i kako ga stvaramo.

Piše: Neale Donald Walsch, autor serijala knjiga “Razgovori s Bogom”

Upravo sada stvaramo Kolektivnu Stvarnost baziranu odgovorima na ova pitanja. Ovdje su, u skladu s Razgovorima s Bogom, ispravni odgovori na njih.

1. Tko smo mi?

Mi smo individualnost Božanstva. Bog je stvorio Čovjeka, kao aspekt Božanstva. Mi smo Božanstva, manifestirana na Zemlji. Mi smo Srž Svega Što Jeste. Mi smo stvaratelji i Stvoreni. Mi smo duhovna bića koja su naselila tijelo. Tijelo nije ono što smo mi, tijelo je nešto što posjedujemo.

2. Zašto smo ovdje?

Ovdje na Zemlji funkcioniramo svakodnevno kako bismo objavili i deklarirali, stvorili i izrazili, postali kompletni i cjeloviti kroz najbolju verziju sebe. Mi smo duh koji evoluira. Mi smo Duša u nastajanju. Božanstvo, postajući sve više i više Božji. Sve ove ideje mogu biti sumirane kroz izraz: evolucija. Mi smo, u određenom smislu, sama evolucija.

3. Koji je naš pravi odnos s drugim ljudima?

Naš odnos s drugim ljudima je isti kao i naš odnos s Jastvom. U svom najiskrenijem značenju riječi “drugi” – nema Drugi. Postoji samo Sebstvo, manifestirano kao jedinstven izraz. Kao snijeg. Snijeg je snijeg. Ništa drugo osim toga, čak iako je svaka posebna pahulja potpuno drugačija. Ne postoje dvije iste pahulje – i nikada nisu ni postojale od početka vremena pa do sad. Niti će ikada biti kroz vječno vrijeme.

Promatrane zasebno, dvije pahulje izgledaju drugačije (jer jesu). Promatrane iz daljine, izgledaju isto (jer jesu). Kako mogu bilijuni i trilijuni različitih stvari formirati Cijelo i Jedno, potpuno isto? To je čudo snijega. Moguće je i to se događa, svakog dana, sve vrijeme. Mi Definiramo Jedinstvo.

Ti ne čuvaš svog brata, ti si ustvari on. Ti i tvoji prijatelji ljudi ste jedna masa, jedinstven izraz Samog Jastva.

Kada budemo tretirali sve izraze Jedinstva kao Sebe, sve će se promijeniti.

Sve.

I ti, i čovječanstvo i Samorealizacija će biti moguća.

4. Tko i što je Bog?

Lakše je reći što Bog nije, nego što jeste. Ne postoji ništa što On nije. Bog je Sve što jeste i Sve što nije. Bog je čista energija, Srž, Suma Svega. Bog je izraz Života. Život je izraz Boga. Život kakav imamo je Fizički Bog. Netočno je opisati ga kao moćno super biće na nebu, koje ima sve emotivne i psihološke karakteristike čovjeka, sviđanja i nesviđanja … Bog je Sve Što Jeste.

U ožujku 2007 održao se satsang u Tokiju, na kojem sam govorio, Božji pravi identitet. Opisao sam ga ovako:  “Bog nije super biće na nebu, s istim težnjama i emotivnim potrebama kao ljudi, uključujući tu potrebu za ljubavlju ili osvetom. Bog je Životna Energija. Možemo je zvati i Čistom Inteligencijom. Ona ne mari vjerujete li ili ne. Koristite li je sa svrhom ili ne. Ona ne sudi.

Čista Inteligencija ne želi ništa, ne traži ništa. Ona samo jeste. Ona egzistira na način na koji može biti upotrebljena. Ona omogućuje sve i smješta sebe u Sve.

Gdje god da pogledate vidjet ćete Čistu Inteligenciju. Ona je osnova svih stvari. Pahulja oslikava Čistu Inteligenciju. Najmanji atom oslikava Čistu Inteligenciju. Sam proces Života oslikava Čistu Inteligenciju, na svakoj razini.

Energija koju ovdje nazivam ovako se koristi na svakoj razini Života. Vi je koristite svakog trenutka, svakog dana … obično ni ne znajući to.

Činjenica da ova energija postoji i način na koji se može koristiti u osobnu korist je ono što nazivaju “tajnom”. Film pod istim nazivom je preplavio zemlju prije nekoliko godina.

Ova energija koju nazivam Inteligencijom i Bogom nema mišljenje. To je zato jer joj ne treba ništa. Ona je jedinstvo bez potrebe, jer je sve što postoji. To uključuje ne samo fizičke forme, već i metafizičke. Duhovne stvari, misli, emocije, osjećaje, ideje i crne rupe u svemiru.

Razmislite o ovome. Ako je Bog stvarno sve što postoji u bilo kojoj formi, što bi Bogu bilo potrebno? Zbog čega bi Bog kažnjavao ili zahtijevao?

Odgovor je evidentan. Ne treba mnogo diskutirati jer jednostavna logika otkriva kako smo bili zarobljeni mitologijom naše kulture u prošlosti.

Prilika koja leži pred nama i pred svim živim bićima jeste da koristimo ovu Energiju na način na koji je dizajnirana za to. Ne mogu je svi koristiti na svjestan način. Nije samo pitanje svjesnosti već i razine svijesti na kojem smo. Na primjer, pas, iako inteligentan, nije dovoljno samosvjestan (koliko mi znamo) da bi koristio Inteligenciju s namjerom.

atma.hr – 52
Ljudska bića nisu samo svjesna sebe, ona su svjesna da su svjesna i uzdigla su se na Drugi Nivo Svjesnosti. Taj nivo dozvoljava bićima da primijete da su svjesna sebe. Tada možemo “istupiiti iz sebe” i promatrati što radimo, mislimo i govorimo …

Možemo se čak promatrati. Možemo stati u hodnik svjesnosti, gledati kroz vrata i naprijed i nazad, imati iskustvo Božanstva i Svetog Jastva.

5. Koja je naša Istinska Veza s Božanstvom?

Ah, da, pitanje dana. Odgovor neki drugi put …

Uz Ljubav i zagrljaje na vašem putovanju …

Neale

Autor: Neal Donald Walsch

Izvor: zivikaobog.com