atma.hr – 52
Krajem 1980-ih britanski biolog dr. Harry Oldfield, korištenjem mikročip tehnologije, razvio je skener kojim je omogućeno vizualiziranje energetskih polja u trenutnom vremenu. Ovaj sistem je postao poznat kao polikontrasna interferentna fotografija ili PIP (Polycontrast Interference Photography). On je izumio kompjuterski program koji analizira različite svjetlosne intenzitete koji se reflektiraju od osoba ili predmeta. PIP sistem se danas upotrebljava na ljudima, životinjama, biljkama, energetskim objektima poput piramida i sl. Beogradska laboratorija PIPLS koja primjenjuje PIP tehnologiju redovno vrši snimanja u Bosanskoj dolini piramida u Visokom i upravo su objavili svoj novi izvještaj koji analizira rezultate u periodu 2007.-2015. (http://piramidasunca.ba/images/2015/1015/pip-2015.pdf)

U izvještaju su prikazana prirodna brda koja imaju normalno ambijentalno polje iznad vrhova. Bioenergetska polja su horizontalno orijentirana:

image001

atma.hr – 52
S druge strane, prostiranje energetskih polja iznad Bosanske piramide Sunca je uvijek vertikalno (“anomalijsko”). Panoramska fotografija iznad Visokog upečatljivo pokazuje da se samo iznad piramide nalaze vertikalna zračenja, a iznad Visokog uobičajena horizontalna polja. Identičan je rezultat i za ostale piramide: Bosansku piramidu Mjeseca, Piramidu bosanskog Zmaja, Hram Majke Zemlje i Piramidu Ljubavi, U objašnjenju, autori studije ističu:

image003

“Analizom isijanih boja iz svih piramida, zaključuje se da je riječ o visoko vibratornim i prozračnim bojama koje u bioenergetskim procesima i njihovim utjecajima na ljudsko zdravlje imaju iscjeliteljski karakter…

Na većini PIP snimaka, u blizini vrha piramide, uočljive su ljubičaste linije koje su indikator da Bosanska piramida Sunca apsorbira energiju iz okoline. Preciznije, ljubičaste trake koje izlaze/ulaze iz tijela piramide, javljaju se kada telo apsorbira negativnu energiju iz okoline. Uvećano prisustvo zelene i rezeda boje, nastale prepokrivanjem plave i zelene boje, predstavljaju energetski balans i uočavaju se u procesu bioenergetske terapije. To bi značilo da Bosanska piramida Sunca djeluje kao sistem koji apsorbira negativnu energiju iz okoline i transformira je u energije koje vrlo blagotvorno djeluju na ljudski organizam”.

piramidasunca.ba

atma.hr – 52