Jyotish, znanost koja nam pomaže razumijeti na koji se način duša manifestira u svijetu u različito vrijeme, nekad je bila zvana “očima Veda” – jer je unosila svjetlo razumijevanja u naše živote.

atma.hr – 52
Jyotish, iliti vedska astrologija, nam ne služi samo za puko predviđanje budućnosti, već nam pomaže razumijeti putovanje duše kroz različite živote. To je znanost koja otkriva kompleksnost ljudskog bića i božanstvenosti skrivene u svakome od nas.

Planeti u jyotishu su kao bogovi vremena koji nam otkrivaju na koji način određeni astrološki periodi utječu na naš život i na koji način zapravo oblikuju našu budućnost. No, jesi li se ikad zapitao/la na koji način planeti “tehnički” utječu na naš život?

Zamisli da je božanska svjesnost čisto, bezoblično svjetlo koje prolazi kroz devet prozora. Svaki od tih prozora predstavlja energiju jednog planeta. Ti prozori kroz koje božanska svjesnost prolazi nisu vidljivi na nebu, već su usko povezani sa čakrama u našem tijelu.

Malo je onih koji znaju da svaki planet u jyotishu predstavlja jednu od naših čakri. Položaji planeta u našoj natalnoj karti otkrivaju naše prirodne sklonosti, jačine i slabosti. To znanje nam zapravo pomaže predvidjeti kako je oblikovana budućnost svake osobe.

atma.hr – 52
Nakshatra (božanska konstelacija) u kojoj se određeni planet nalazi otkriva nam “posebnu moć”, ili božanski potencijal čakre koja je povezana sa tim planetom. To može biti naša ili najveća jačina ili najveća slabost, ovisno o tome kako joj pristupimo. Koristeći to znanje možemo vidjeti u kojem je stanju svaka od naših čakri, te koja shakti, božanska snaga, se želi manifestirati kroz njih u ovom životu. Tada tu božansku snagu možemo iskoristiti za oblikovanje naše budućnosti, “surađujući” sa božjom voljom, a ne boreći se s njom.

Na koji su način planeti u jyotishu povezani sa našim čakrama?

Muladhara chakra – prva čakra koja se nalazi u trtičnom dijelu kralježnice predstavlja energiju Saturna u našem tijelu.

Svadhisthana chakra – druga čakra koje se nalazi kraj križne kosti predstavlja energiju Jupitera u našem tijelu.

Manipura chakra – treća čakra koja se nalazi u slabinskom dijelu kralježnice predstavlja energiju Marsa u našem tijelu.

Anahata chakra – četvrta čakra koja se nalazi u prsnom dijelu kralježnice predstavlja energiju Venere u našem tijelu.

Vishuddha chakra – peta čakra koja se nalazi u vratnom dijelu kralježnice predstavlja energiju Merkura u našem tijelu.

Ajna chakra – šesta čakra koja se nalazi između obrvi povezuje energiju Sunca i Mjeseca u našem tijelu.

Sahasrara – nalazi se na samom tjemenu glave te predstavlja energiju koja je iznad svakog planetarnog utjecaja i smatra se “sjedištem” čiste svjesnosti u našem tijelu.

Rahu and Ketu – planeti koji nisu povezani ni sa jednom čakrom, već predstavljaju silaznu (Rahu) i uzlaznu (Ketu) energiju svjesnosti – dva su suprotna toka energije koji konstantno kolaju našom kralježnicom i našim čakrama sa svakim dahom.

* * *

Postoji cijela, vrlo kompleksna znanost o povezanosti našeg energetskog tijela i energija planeta. Kad smo prošli put imali jyotish radionicu na tu temu u Splitu, trebalo nam je 3 sata da bi samo površno objasnili teoriju ove povezanosti. Ovdje smo samo predstavili način na koji svaki planet predstavlja energiju određene čakre u našem tijelu, da bi ste imali ideju kako to zapravo funkcionira. No, postoji puno više toga za naučiti i razumjeti.

Svjesni smo kolika je pomoć imati znanje o tome kako naše čakre funkcioniraju i koji božanski dar se krije u svakoj od njih. Zbog toga smo za vas pripremili poseban božićni poklon. Možete naručiti osobnu analizu čakri (predstavljenu na 3-4 stranice) koja će vam otkriti jačine i slabosti vaših čakri u ovom životu, te individualne božanske moći koje se manifestiraju kroz njih kako bi ste ih mogli svjesnije koristiti.

Ovo je prvi put kada ovu vrstu analize predstavljamo javnosti. Redovna cijena ove analize biti će 160 kn, ali ako ju naručite prije Božića, možete ju dobiti za samo 108 kn. A ako ju naručite dovoljno brzo, možda ju i dobite prije Božića 😉

Da naručite svoju osobnu analizu čakri kontaktiraj nas na [email protected]

Želimo vam sretan Božić!

Kontakt

4harmony.eu/hr
facebook.com/4harmony.hrvatska

logo4harmony