www.youbioit.com

Nije istina da dok smo bili djeca smo bili kreativniji i luckastiji i pozitivniji. Samo smo odrasli i pali pod utjecaj izučenog društva koje nas uči, što smo, što i kako ćemo. Evo ja i danas kad me nešto inspirira idem za tim, jer se osjećam cool i bolje kada savladam neku novu vještinu.

atma.hr – 39

Sve je to počelo davno, kada sam imala 6 godina, gledala sam film (čitaj filmčimu) Back to the future. I tamo je bio onaj klinac Marty Mcfly koji je skejtao kao pravi profić. I ja eto odlučila da je vrijeme da proskejtam, ako može Marty, mogu i ja. I tako sam drugi dan otišla sa dedom kupiti skejt i rekla gle sad ovo. 

Na filmu je to izgledalo super. Staviš jednu nogu gore drugom se odgurneš i letiš cestom kao albatros. No daleko je to od istine. U velikom padu trtica je osjetila svu bol, moje naivnosti i nesposobnosti skejtanja. E onda sam shvatila, ako nešto želiš, trebaš se potrudit. Trebaš raditi na tome. Trebaš se dati u to duhom i tijelom i energijom i uspjet ćeš.

I tako sam našla blagu nizbrdicu i sjela na taj skejt i spuštala se tjedan dana polako sjedeći na njemu. I onda mi je sinulo. Nera ti nećeš biti Marty ako ne ustaneš. Pa sam ustala i pridržavala se za zgradu i polako se balansirala na tom skejtu. I onda sam se odvažila, pustila zgradu, krenula nizbrdicom i shvatila hej, pa ja skejtam. Nema držanja, nema straha, nema padova. To je to!

atma.hr – 78
I onda kako sam odrastala izazivala sam ljude na dvoboj u skejtanju, jer ipak sam ja „Marty“. I dečki gubili, jer molim te koji može skejtati u štiklama? I tako sam shvatila da me kroz život i dalje svašta inspirira, potiče i pokreće i ja samo koračam tim putem kreativnosti i inspiracije i motivacije.

Da li se radi o kolaču, plesanju, crtanju, ako me zanima učim, stvaram, inspiriram se i potičem druge da rade isto. Da rade stvari od kojih im duša titra i pleše. Kada se okrenemo oko sebe, ako smo imalo razigranog duha, inspirirati nas može obična pjesma, reklama ili nečija cool zurka. Nema tu pravila.

Voli život i on će voljeti tebe. Tako me zanimalo i naučiti restaurirati namještaj, pa sam i to savladala, jer me inspiriralo i potaklo da se igram bojama, starim stvarima i pretvaram ih u nešto novo i neobično.

Ne daj se budi Marty Mcfly, ipak on skejta, svira gitaru i putuje kroz vrijeme, pa ako to nije inspirativno, onda ne znam što je.💋💋

Nera Crnčić

67 STVORITE NOVO JA

banner za knjige stvorite novo ja