Ako ne poznajete sebe i ako nemate vjere u sebe, oni koji žive u strahu i nesvjesni sebe, vrlo će vas lako povući za sobom u svoju tamu.

Koliko ste puta došli radosni na posao, sigurni u sebe, s osjećajem da možete osvojiti svijet i netko iz vaše radne okoline počeo bi pričati o lošoj situaciji u zemlji ili na poslu i vi ste ubrzo skliznuli u negativnost i strah?

Ili čujete neki ružan trač o sebi zbog kojeg postajete bijesni i pokušavate se opravdati svakome tko vas želi slušati?

Nije lako živjeti u ovome svijetu nabijenom negativnim emocijama. No prava je moć održati glavu ponad te bijesne oluje i pokušati zadržati pozitivnost koliko je to god moguće dulje.

No da biste to mogli, morati osjetiti povjerenje. Povjerenje u život, povjerenje u sebe. I poznavati se – i one dobre i one loše strane. Prihvatiti obje jednako. Reći sebi: ”U redu, u tome sam loš(a). No i to sam ja. I ne sramim se tog dijela sebe.”

Onoga trenutka kad se prihvatite u potpunosti, padaju sve barijere koje su vas do tada sputavale da se pokažete u najboljem svjetlu. Više ne morate glumiti, više ne morate pokazivati zube i rigati vatru spram onih koji mogu otkriti vaše skrivene strane, više ne morate bježati od svoje prošlosti. Vaše Niže Ja gubi svoju moć, jer Nižem Ja nema dražeg od dobre drame. Vaše Više Ja se uopće ne zamara onim što je rečeno ili napravljeno.

I ako vam netko nekada ukaže na vaše loše strane, vi ćete reagirati puno mirnije i nećete se emotivno vezati za ono što netko drugi o vama govori. I tada će ružne glasine i nestati jer s vaše strane neće biti energije koja će ih puniti.

I imajte na umu da svaka negativnost proizlazi iz straha, a strah je isto tako iluzija kojoj se ne želite prepustiti.

I ako čujete negativne razgovore u svojoj okolini, jednostavno odmahnite rukom, u sebi nabrojite sve blagoslove koje imate u životu i pjevušeći se odmaknite u svoj pozitivan, radostan svijet.

Jer VI STE kreatori svoje sudbine!

Autor: Natalija Pavlaković / sretniljudi.com