Foto: pixabay.com

“Shvatila sam da zdravlje svakog od 7 energetskih centara tijela ovisi o slijedećim pravilima koja se odnose na dovođenje u ravnotežu dvije naizgled suprotne ili kontradiktorne kvalitete u životu. Ja ovaj skup uravnotežujućih djelovanja nazivam Sedam pravila za intuitivno zdravlje.”

atma.hr – 52
Poslije dvadeset godina rada u svojstvu medicinsko intuitivnog savjetnika, shvatila sam da nije dovoljno učiti ljude da slušaju intuitivne poruke koje se kriju iza bolesti kako bi bili zdravi na duže staze.

Čak i ako klijenti shvate mapu čakri intuitivnih simptoma u svom tijelu i intuitivni jezik iza vanjskih manifestacija njihovih zdravstvenih problema, nedostaje treći važan korak – kako efikasno odgovoriti na ono što im je intuicija savjetovala i kako mogu iscijeliti svoj život i pomoći u iscjeljivanju onih oko sebe.

Tada sam shvatila da zdravlje svakog od sedam energetskih centara tijela ovisi o slijedećim pravilima koja se odnose na dovođenje u ravnotežu dvije naizgled suprotne ili kontradiktorne kvalitete u životu. Ja ovaj skup uravnotežujućih djelovanja nazivam Sedam pravila za intuitivno zdravlje.

Isto kao što o sinhroniziranosti lijeve i desne strane mozga ovisi hoće li um djelovati u harmoniji, tako i iscjeljivanje tijela i uma u svakom od ovih sedam energetskih sistema ili čakri podrazumijeva da je neophodno dovesti u ravnotežu dualne identitete i simultano angažirati dva paradoksalna načina razmišljanja.

Sedam pravila intuitivnog zdravlja pomoći će vam da vaš um i tijelo budu zdravi. Uvijek kada se nađete u opasnosti da negdje ispustite loptu, intuitivno ćete shvatiti znakove upozorenja koje vam tijelo šalje putem zdravlja – i znat ćete kako se vratiti na pravi put.

atma.hr – 52
Pravilo 1: Svi za jednog i jedan za sve (dovođenje u ravnotežu političkog i osobnog)

Zdravlje prve čakre – kosti, zglobovi, krv, imunološki sistem i koža – obuhvaća zadovoljavanje individualnih potreba i istovremeno uspješno izlaženje na kraj s potrebama ljudi u grupi, bilo da je riječ o članovima obitelji ili ljudima iz drugih organizacija.

Pravilo 2: Da biste bili ljubavnik/ca, morate biti borac (dovođenje u ravnotežu novca i ljubavi)

Zdravlje druge čakre – donji dio leđa, reproduktivna područja i spolni organi – obuhvaća dovođenje u ravnotežu financija i veze.

Također morate biti u stanju da ponekad razvijete odlučnu i neovisnu personu poduzetnika i da je dovedete u ravnotežu s osjećajnošću neophodnom u intimnoj vezi.

Pravilo 3: Ne možete uvijek dobiti ono što želite, ali ako pokušate, dobit ćete ono što vam je potrebno (dovođenje u ravnotežu samopoštovanja i odgovornosti)

Zdravlje treće čakre – probavni trakt i težina – obuhvaća pomirenje vaše tendencije da poboljšate samopoštovanje hraneći žudnje i želje… s ispunjavanjem dužnosti i odgovornošću na poslu i u privatnom životu.

atma.hr – 52
Pravilo 4: Sigurno je ludo volim (dovođenje u ravnotežu partnerstva i emocionalnog zdravlja)

Zdravlje vaše četvrte čakre – srce, grudi i pluća – iziskuje da budete u partnerskom odnosu i da istovremeno održavate emocionalni zdrav razum, dovodeći u ravnotežu svoje emocionalne potrebe s potrebama partnerskog odnosa.

Pravilo 5: Ponekad morate biti okrutni da biste bili ljubazni (dovođenje u ravnotežu asertivnog i popustljivog tipa komunikacije)

Zdravlje pete čakre – vrat, tiroidna, usta i zubi – obuhvaća razvijanje osjećaja kada treba biti hrabro samopouzdan i braniti svoj stav, a kada biti popustljiviji i prihvatiti tuđe gledište.

Pravilo 6: Znam da sam drugačiji/a, ali od sada želim biti isti/a (kao drugi ljudi) – (dovođenje u ravnotežu konzervativnog i liberalnog razmišljanja)

Zdravlje šeste čakre – oči, uši i mozak – obuhvaća razvijanje fleksibilnog i prilagodljivog razmišljanja.

To podrazumijeva da se ponekad držite striktno tradicionalnih pogleda, a da vaši pogledi ponekad budu slobodniji – da se povremeno složite zbog mirnog slaganja (i tolerirate razlike u razmišljanju slažući se da se ne slažete); a u drugim prilikama, kada je to potrebno, da se isprsite i proturječite svima ostalima.

atma.hr – 52
Pravilo 7: Ono što vas ne ubije, čini vas jačim (dovođenje u ravnotežu bolesti opasne po život i promjene životnog cilja)

Zdravlje vaše sedme čakre – dugovječnost i sposobnost da preživite bolest opasnu po život – obuhvaća učenje kako da u svakom razdoblju života budete u stanju da slijedite svoj cilj i kako kada se suočite s potencijalnom smrću, da rekonstruirate duh i ponovo se povežete s novim fokusom i novim životnim ciljem.

Autor: Dr. Mona Lisa Schulz; odlomak iz knjige „Intuitivni savjetnik“

novasvest

85 MEDICINSKI MEDIJ

MEDICINSKI MEDIJ