Foto: pixabay.com

Što znači biti odvojen može se shvatiti iz Bhagavad-gite. Biti odvojen znači biti vezan za svoju službu, a ne za rezultate svoje službe radi osobnog užitka. Arjuna je bio ratnik i njegova je dužnost bila da se bori. Gospodin Krišna mu je rekao:“Ti se moraš boriti. Moraš se boriti bolje od bilo koga drugoga. Moraš se boriti sa svom svojom inteligencijom, ali se bori za Mene. Nemoj se boriti po svojoj volji već po mojim uputama. To je odgovornost koju ti dajem.“

To je odvojenost koju je u Bhagavad-giti Krišna poučavao Arjuni.

Na primjer, ako imamo dijete, to znači da nam Bog daje to dijete zajedno s odgovornošću za brigu o njemu. Mi smo otac djetetu u ime Boga, jer On je izvorni otac. On je izvorni vlasnik. I stoga je dijete potrebno odgajati prema Njegovoj volji ne prema našim hirovima. Ako zanemarimo tu našu dužnost i odgovornost onda nismo na putu svjesnosti Boga.

Prethodna objavaŠto uzrokuje žudnju za hranom i kako ju pobijediti
Slijedeća objavaZašto volimo grejp?
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".