Osvijesti svoj dah i životnu energiju – Radionica jogijskog disanja

Jutarnja vikend ONLINE ZOOM radionica sa Sandrom Petrom Pintarić 2-3. veljače od 7-10 sati

Koji su izvori prane u nama i u prirodi, mnoge korisne tehnike disanja i druge tajne daha naučite na radionici koja je namijenjena svima bez obzira na iskustvo, potpunim početnicima i onima koji žele obnoviti znanje.

Za one koji žele:

– naučiti više o procesu disanja i utjecaju daha na sve naše vitalne sustave

– naučiti više o prani – životnoj energiji, o njeni izvorima i tokovima

– naučiti pravilno izvoditi drevne jogijske tehnike disanja

– imati bolju razinu kisika i energije

– započeti redovnu kućnu praksu pranayama

– poboljšati zdravlje

– pročišćenje od fizičkih i mentalnih toksina

– povećanu kreativnost i snažnu koncentraciju

– ravnotežu živčanog i hormonalnog sustava

– visoku razinu životne energije

prana i pranayama radionica sandra petra pintaric 2024 3

Prana je životna vitalna energija koja se nalazi u nama i svuda oko nas. Pranayama je rad s pranom putem daha, to su jogijske tehnike disanja koje pomažu oslobađanju i reguliranju prane, iskustvu punog disanja i boljem protoku kisika. Usmjeravanje pažnje procesu disanja i praksa pranayama tehnika postaje snažan alat za održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja , emotivne ravnoteže i put za meditaciju. Pranayama tehnike donose blistavo zdravlje te utječu na pozitivno stanje uma.

prana i pranayama radionica sandra petra pintaric 2024 5 copy

Pranayama tehnikama oslobađamo tijelo od toksina, naše stanice se pune kisikom, a um se čisti od nakupljenih misli i emocija. Dovoljno je samo nekoliko minuta posvećenog svjesnog disanja da poništimo svu napetost. Pranayama tehnike te znanje o prani i dahu dolaze od drevnih mudraca i jogija, a tradicionalno služe kao praksa pročišćenja tijela i uma, za usklađivanje nadija i čakri (protoka prane), kao priprema za više prakse yoge poput meditacije i za buđenje duhovne svijesti.

Pranayama tehnike disanja produbljuju proces disanja i povećavaju kapacitet pluća, regulira se kiselost tijela, ventiliraju se i izbacuju zaostali zrakovi u plućima, a organizam se dovodi u živčanu i hormonalnu ravnotežu.

prana i pranayama radionica sandra petra pintaric 2024 4 copy

Jedan od većih problema čovjeka je što nema dovoljno kisika. To uzrokuje plodno tlo za mnoge bolesti i manjak energije, a dah je jedno od najmoćnijih sredstava putem kojeg možemo otkloniti gotovo 70% otpada iz našeg tijela. Mnogo je pranayama tehnika i njenih dobrobiti a osmišljene su s posebnim namjerama. Kroz pranayamu radimo s dahom tako da ga produžujemo, ubrzavamo, usporavamo, zagrijavamo, hladimo, pročišćavamo i sl. i na taj način možemo iskusiti puni domet našeg daha i prane. Radeći pranayame, kisik se raspoređuje na razne nivoe našeg fizičkog tijela, sustava i vitalnih organa, a prana se raspoređuje na različite nivoe našeg suptilnog tijela. Osim što se sve tjelesne stanice preplavljuju kisikom, izbacuju se razni toksine (fizičke, mentalne i emocionalne prirode) podiže se razina hormona sreće a na drugim razinama otpuštamo vezanost za prošlost, prestajemo brinuti za budućnost i učimo biti prisutni u sadašnjem trenutku!

NA RADIONICI SE UČI:

 • Što je prana (vitalna životna energija)
 • Koji su glavni izvori prane za čovjeka i kako ih možemo koristiti
 • Kako prana teče unutar tijela
 • Kako prehrana utječe na stanje i kvalitetu osobne prane
 • Osvješćivanje daha i procesa disanja na fizičkom i suptilnom nivou
 • Biomehanika disanja i disajni procesi
 • Što je pranayama
 • Pranayama kao veza između tijela i uma
 • Kako pranayama utječe na um (misli, emocije, fokus)
 • Izvorne jogijske tehnike disanja koje se prenose stoljećima s učitelja na učenika
 • Dobrobiti tehnika disanja / pranayama na zdravlje
 • Kumbhaka (zadržavanje daha) na ugodan i pravilan način
 • Važnost zadržavanja daha za tijelo i um
 • Bandhe u pranayami (jogijski lokoti)

prana i pranayama radionica sandra petra pintaric 2024 1 copy

Tehnike koje se uče na radionici su drevne pranayama i kriya tehnike koje dolaze od legendarnog učitelja Sri Dharma Mittre i njegovog učitelja, himalajskog jogija Yogi Gupte. Sandra Petra održava ovu radionicu jednom godišnje, redovno od 2010. g.

Program radionice sastoji se od praktičnog i teorijskog dijela. Nakon radionice dobiva se kućni program, a možete se pridružiti srijedom na redovnom jutarnjem PRANAYAMA ONLINE SATU sa Sandrom Petrom. Velika važnost je u tome da se ove tehnike nauče pravilno raditi, kako su bile podučavane generacijama prije nas, a osobno iskustvo dolazi s redovnom i posvećenom praksom.

Cijena: 45 Eur (popust 35 Eur za studente, umirovljenike, ponavljače radionice i polaznike Škole Yoge Zagreb).

Prijave na: [email protected]

www.dharmayogazagreb.com