Artwork by Daniel B. Holeman

Misli su moćne, sve na njih reagira, baš sve! Razmislimo što to znači za nas, za naše tijelo i vodu u njemu, energiju i kako se to u auri odražava.

atma.hr – 52
Cleve Backster bio je stručnjak za otkrivanje laži. Rano ujutro 02.02.1966., nakon što je proveo cijelu noć u svom uredu, taman je bio nalio sebi malo vruće kave, kadli je primijetio sobnu biljku u kutu prostorije.

Nedavno ju je kupila njegova tajnica da malo oplemeni prostor. Odmah mu je pala na pamet ideja da spoji jedan list biljke na detektor laži.

Kod ljudi, poligraf bilježi tri stvari: puls, ritam disanja i galvansku reakciju kože ili znojenje. Ako ste zabrinuti ili lažete, vaši indikatori će to jasno otkriti stroju. Backster je razmišljao da isprovocira sličnu tjeskobu kod biljke i vidi hoće li uređaj što zabilježiti.

Stoga je pomislio da bi bila dobra ideja uzeti šibicu i zapaliti list! Ali prije nego li je uopće i posegnuo za šibicom, poligraf je pokazao burnu reakciju biljke!

Za Backstera ovo je bilo ogromno iznenađenje. Biljka ne samo da je pokazivala strah, nego je mogla čitati i njegove misli!

“Volim te” je misao. “Hvala” je također misao. Kad bi mogli nekim uređajem izmjeriti kako svijet reagira na njih, bili bi iznenađeni, zapanjeni, a možda i šokirani. Gle, zar nije bolje reći “Volim te”, nego “crkni”? Reći “Hvala ti” nego “mrzim te, ti si kriv”?

Naša svijest, kao i tijelo, vrhunski su poligrafi i s njima možemo izmjeriti reakcije – čega drugog nego opet svijesti oko nas – jer jednaki je to medij! Primjerice, ako promatramo svoju reakciju na šefovu ljutnju, odmah dobivamo rezultat, to jest svjedočanstvo.

atma.hr – 52
Primijetit ćemo da smo na šefove otrovne strelice reagirali s topovskom salvom po njemu i njegovoj firmi 😀. Možete misliti što je to? Pa to je totalni kaos negativne energije i olujna bura što sve ruši!

Preuzimanje odgovornosti za svoj život znači učiniti preokret: preusmjeriti ljutnju i bijes u “Volim te”. Zanimljivo je da se Backster nije prvo sjetio spojiti biljku na uređaj i govoriti joj “Hvala ti”! Nego je odmah krenuo s agresijom. Zašto je krenuo?

Pa čovjek je stručnjak za otkrivanje laži, znači da je ostvario karijeru u okruženju izrazito negativnih ljudi sa zastrašujućim mislima! I nama su često prve reakcije u negaciji: neće, ne valja, nije, ne može, loše, užas, ajme – jer je i naš život proveden u takvom okruženju. Nije ni čudo da nam planet ovako izgleda!

Ako želimo promijeniti dotičnog šefa, odnosno taj posao, onda mora i naš svjesni um promijeniti karijeru od “psovača natrag” u “Volim te”.

banner za knjige osho strah

Stoga moramo biti nepokolebljivi, jer topovska salva mržnje je vrlo odlučna da se ispali, stalno je nabijena, a fitilj je vječno spreman!

Dok prakticiramo Ho’oponopono mi ustvari hladimo topovnjaču i sadimo cvijeće. 😀 To radimo cijelo vrijeme, čak i kad nema panike, nitko nas ne napada.

Misli su moćne, sve na njih reagira, baš sve! Razmislimo što to znači za nas, za naše tijelo i vodu u njemu, energiju i kako se to u auri odražava.

Dakle, “Volim te” je vrlo moćna stvar. Izmjerite pa ćete vidjeti 😀

– Nenad Ljubić, alternativainformacije.com